Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77839 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #600 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:39:01 »
    A może najwyższa pora pogodzić się po prostu z ewolucją języka (w sumie każdy język żywy się zmienia) i dostosować się do większości? Kibol to dla 90% naszego społeczeństwa menda społeczna i chyba już tak pozostanie, zamiast więc walczyć z wiatrakami sam się do zmian językowych dostosuj? Dzisiaj kibol to chuligan.

Aha ...
    Spoko czyli przychylasz sie do nazywania homoseksualistów pedałami?Ewolucja językowa."Hej pedale!"
    Czyli jak zacznę uzywac takich slow jak kurwa chuj ,pizda ,frajer etc do kogoś na forum przy nicku to tez nie może mi nikt u wlepić warna za obrazę bo przecież rewolucja językowa.
    Robiąc rewolucje językowa wprowadza się zamęt,fałsz ,wszystko co najgorsze w zyciu.
    Zastanów się nad tym dobrze....
    Moze być rewolucja językowa ale polegająca na stworzeniu nowego słowa a nie na przekręcaniu/fałszowaniu już istniejącego dla celów politycznych.

A kibol przyjął się w mowie potocznej (wcale nie w mediach, prezenterzy telewizyjni prawie nigdy nie używają tego słowa) jako pseudokibic.

Dosłownie pol godziny temu padl tekst w stylu :kibole zrobili zadymy w Warszawie";]

Edit i nie twierdze ze Kibole to potulne baranki bo tak nie jest.To normalni ludzie tak jak wy.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2012, 17:44:58 wysłana przez Skrzetusky »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #601 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:44:24 »
    Czy naprawdę masz taki kompleks, że ciężko ci zrozumieć, że nie wszystko co nowe jest złe? Zresztą to twoje życie, chcesz marnuj je na krucjatę ze zmianą znaczenia słowa "kibol"...

Na resztę "argumentów" nie będę odpowiadał, bo są po prostu bzdurne i wybacz, na poziomie co najwyżej przedszkola...

(...)
    Moze być rewolucja językowa ale polegająca na stworzeniu nowego słowa a nie na przekręcaniu/fałszowaniu już istniejącego dla celów politycznych.
    (...)

Rozumiem, że tylko ty, nieomylny, możesz oceniać jak język może ewoluować? Przyznam, wygodne podejście ale lepiej poczytaj troszkę o historii języka polskiego, gwarantuję, że cię zaskoczy.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #602 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:52:52 »
    Ale o czym Ty mówisz? Próbujesz nas przekonywać, że to co jest w telewizji to jedna wielka manipulacja, że kibice zachowują się wzorowo, a my gówno wiemy bo nie byliśmy na tym meczu? Jak tak, to nie mam więcej pytań.

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.NIE na tym meczu tylko czy był ktoś z was na jakimkolwiek meczu ekstraklasy w ciągu 5 lat.Bo jesli nie to nie macie pojęcia w ogóle  o czym piszecie.Bo nie widzieliście tego na swoje oczy.To tak jak z plotkarami.Jedna powiedziała to a usłyszała od sąsiadki która usłyszała to od brata męża a on od córki siostry a tamta cholera wie od kogo.

Na resztę "argumentów" nie będę odpowiadał, bo są po prostu bzdurne i wybacz, na poziomie co najwyżej przedszkola...

To jest prosta analogia.Rewolucja językowa.To ze ci nie pasuje to już nie komentujesz i ma niski poziom?
    Moze ta rewolucja językowa to tak gówniane pojecie ?

Czy naprawdę masz taki kompleks, że ciężko ci zrozumieć, że nie wszystko co nowe jest złe? Zresztą to twoje życie, chcesz marnuj je na krucjatę ze zmianą znaczenia słowa "kibol"...

A gdzie ja napisałem ze wszystko co nowe to złe?

Co do zatrzymanych.Moze nawet być 1 rusek na 1000 polaków.Nie mam pojęcia bo meni to nie interesuje.Fakt jest taki ze jedni i drudzy pojawili się tam w większości tylko na  bitkę.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #603 dnia: Czerwca 13, 2012, 18:11:07 »
    Skrzetusky co ty w ogóle pier***isz? Twoje posty pisane na szybko są tak marne, że sam nie wiem o co Ci w nich chodzi. Masz aż tak duże problemy z opanowaniem emocji i klepiesz tę klawiaturę na oślep jak Najman matę, czy po prostu (wielki patriota) nie potrafi pisać po polsku?

Język zawsze ewoluował i dalej będzie - nie wiem jak byś się starał nie zmienisz tego. Nie dość, że z pokolenia na pokolenie umierają setki słów (pojawiają się przy tym nowe) to - eureka! - niektóre zmieniają znaczenie. Ot taki "głodomór" (lub "głodomorstwo" - w formie bezosobowej) kiedyś oznaczał osobę, która dobrowolnie, z własnej woli się głodzi - dziś natomiast słowo to ma zupełnie inne znaczenie, a tamto zostało przypisane słowu "głodówka". Podobnie ten cały kibol zmienił swoje znaczenie i choć sam jestem z Wielkopolski nigdy nie słyszałem o tym, iż pierwotnie oznaczał on kibiców Lecha. Dziś "kibol" jest określeniem pejoratywnym i tak pozostanie.

Aha ...
    Spoko czyli przychylasz sie do nazywania homoseksualistów pedałami?Ewolucja językowa."Hej pedale!"
    Czyli jak zacznę uzywac takich slow jak kurwa chuj ,pizda ,frajer etc do kogoś na forum przy nicku to tez nie może mi nikt u wlepić warna za obrazę bo przecież rewolucja językowa.
    Robiąc rewolucje językowa wprowadza się zamęt,fałsz ,wszystko co najgorsze w zyciu.
    Zastanów się nad tym dobrze....

Cele polityczne pominę, gdyż jak zwykle musiał pojawić się element Twojej "fobii", o której każdy zaglądający do offtopu dobrze wie.

Natomiast w kwestii - nieudanej - odpowiedzi i podaniu bzdurnych kontrargumentów popartych jakimiś głupimi przykładami zacząłem zastanawiać się czy rzeczywiście piszesz to na poważnie, czy jest aż tak źle... Powtórzę ostatni raz. Słowo "kibol" dla 99% społeczeństwa jest równoznaczne z określeniem stadionowego debila, który szuka tylko "dymu".

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #604 dnia: Czerwca 13, 2012, 18:58:01 »
    Cele polityczne pominę, gdyż jak zwykle musiał pojawić się element Twojej "fobii", o której każdy zaglądający do offtopu dobrze wie.

Natomiast w kwestii - nieudanej - odpowiedzi i podaniu bzdurnych kontrargumentów popartych jakimiś głupimi przykładami zacząłem zastanawiać się czy rzeczywiście piszesz to na poważnie, czy jest aż tak źle... Powtórzę ostatni raz. Słowo "kibol" dla 99% społeczeństwa jest równoznaczne z określeniem stadionowego debila, który szuka tylko "dymu".

Co do mojej fobii.Czyli uważasz ze cala sytuacja medialna wokół słowa "kibol" nie ma podtekstu politycznego?
    I 99%(skad masz ta statystykę?;]W Wyborczej drukują?;d)...Na zachodzie króluje powiedzenie "polskie obozy pracy/śmierci" Ostatnio Obama popisał się tym stwierdzeniem.Czy dążenie przez Polska stronę do tego by uświadomić zachodowi ze to nie Polskie a Niemieckie obozy jest dobre i jak najbardziej poprawne?Czy wręcz przeciwnie?mamy rewolucje językowa i to jeden hoj czy Polskie czy niemieckie.Bo dla 99% ludzi poza Polska to Polskie.

Wracając do Kiboli.Ktoś z Was w ogóle mieszka w dużym mieście gdzie te środowiska funkcjonują?Warszawa.Poznań,Wrocław,Krakow?

Edit.Nie mam problemow z opanowaniem emocja.Tym bardziej piszac posty w internecie.Chce po prostu dobitnie podkrelic slabosc wasze rewolucji jezyka w tym temacie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2012, 19:04:51 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #605 dnia: Czerwca 13, 2012, 19:14:46 »
    +1 Ostrzeżenie za niepotrzebne używanie wulgaryzmów.
    A tak między nami wyluzuj trochę bo ci żyłka pęknie jeszcze i szkoda będzie.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #606 dnia: Czerwca 13, 2012, 19:18:26 »
    +1 Ostrzeżenie za niepotrzebne używanie wulgaryzmów.
    A tak między nami wyluzuj trochę bo ci żyłka pęknie jeszcze i szkoda będzie.

Ewolucja językowa><

Rewolucja zjada swoje dzieci :(

No własnie;d
    Mam nadzieje ,że zacytujesz który pkt regulaminu złamałem i ze inni którzy użyli wulgaryzmów (wykropkowany to tez wulgaryzm) tez dostanie osta.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2012, 19:54:10 wysłana przez Skrzetusky »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #607 dnia: Czerwca 13, 2012, 19:48:25 »
    Tylko skąd te "rewolucja"??? Z tego co wiem, zaczęliśmy mówić o "ewolucji"...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #608 dnia: Czerwca 13, 2012, 19:54:52 »
    Tylko skąd te "rewolucja"??? Z tego co wiem, zaczęliśmy mówić o "ewolucji"...

Domysł się ze pomyliłem się;*

Mam nadzieje ze uzyskam odp jaki pkt regulaminu złamałem.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #609 dnia: Czerwca 13, 2012, 20:22:52 »
    Jesli nie widzisz roznicy to zapewne nigdy nie byleś na meczu Polskiej Ekstraklasy i gówno wiesz o tym co piszesz.A już na pewno nie byleś na meczu z ostatnich 5 lat.
    Wracając do Kiboli.Ktoś z Was w ogóle mieszka w dużym mieście gdzie te środowiska funkcjonują?Warszawa.Poznań,Wrocław,Krakow?
    Ja jestem z Wrocławia. I wyobraź sobie, że odkąd mamy nowy stadion to często tam chodzę na mecze Śląska. Świetny doping i jakoś burd nikt nie robi. I pamiętam też czasy gdy u nas ganiali z maczetami za kibicami Arki Gdynia. Tylko to było kilka lat temu, może więcej. Poza tym czy trzeba chodzić na mecze by widzieć co się dzieje ? Finał PP, "zajazd" na Litwie, klepanie własnych zawodników. Tylko kilka przykładów "kibicowania" Legii. Zresztą nie wiem czy jesteś z Warszawy czy nie. Nie o to chodzi. Jak tak bardzo chcą się pobić z innymi niech się zapiszą do klubów bokserskich, karate itd. i niech reprezentują Polskę na arenie międzynarodowej, zdobywają medale oraz nagrody, a nie robią wiochę porządnym kibicom. A potem się łatkę przylepia, że niebezpiecznie, że w trumnie można wrócić.

Jakoś z okazji meczu Czechy-Rosja nie złapano ~190 osób + poturbowani + przekaz na Świat. Ale "Warszawka" musiała pokazać swoją kulturę.

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #610 dnia: Czerwca 13, 2012, 22:50:10 »
    No i dobra.
    Tylko czemu dział na temat piłki nożnej przerodził się w dyskusje o języku polskim?
    Ok, rozumiem moderatorów- musicie odpowiedzieć(albo chcecie) na posty i prowokacje bo wam to potem wytykać, a z drugiej strony nie lepiej to przenieść na team speka? Steam? Pw? Dla wszystkich będzie lepiej.
    Uzgodnicie kto wie lepiej o rewolucjach,kibolach itp. :P

Wracając do tematu-
    Mecz Portugalia vs Dania zdawał się byś wyrównanym meczem. Ładne gole i szybkie kontry tp wszystko co mi się podoba w piłcę.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #611 dnia: Czerwca 14, 2012, 00:30:24 »
    W sprawie kiboli polecam obejrzeć ten dokument - http://www.youtube.com/watch?v=gKVwcgD2Kng

Trochę inne podejście do sprawy "Kiboli", niż widzimy na co dzień w telewizji.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #612 dnia: Czerwca 14, 2012, 08:08:56 »
    Jak na kilkaset tysięcy kibiców w Warszawie - 200 zatrzymanych gęb to i tak nie dużo.

Szkoda Holandii...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2012, 12:15:04 wysłana przez Crims »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #613 dnia: Czerwca 14, 2012, 15:02:02 »
    Ja jestem z Wrocławia.

Mi się znowu podoba, jak Polskie kluby mają przyjaciół w innych klubach. Robią się wtedy piękne wręcz oprawy niektórych meczów. Szkoda tylko, że niektóre grupy nie lubią niektórych grup. Np. będąc we Wrocławiu można zobaczyć napis: "Cracovia, Arka, Lech - ge**w trzech".. No offence to Wrocław, 1/3 życia tam spędziłem. Bardzo mi się podobał mecz ostatniej kolejki w Krakowie, gdzie nawet kibicie Wisły kwizdali na swoich piłkarzy, gdy chcieli wyrównać mecz w końcówce.

Co do Euro - Holandia, totalna porażka. Van Persie coś się nie umie wstrzelić. Nie podoba mi się tylko to, że Smuda za kopnięcie przez Obraniaka butelki z wodą nie wyjdzie na murawę w sobotę. Zdjął go w nieodpowiednim momencie. Dziwne też jest dla mnie, że będzie Szczęsny bronił a nie Tytoń, który gra świetnie w Euro. Może tylko dlatego, że nastoletnie (i nie tylko) panny kwiczą na jego widok :/

EDIT: Jakie kluby "trzymają" z Legią? Bo jakoś często się zastanawiałem, a nikt mi nie potrafił powiedzieć... Jakby cała Polska nie lubiła ich :|

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #614 dnia: Czerwca 14, 2012, 17:40:27 »
    Mi się*** znowu podoba, jak Polskie kluby mają przyjaciół w innych klubach. Robią się wtedy piękne wręcz oprawy niektórych meczów. Szkoda tylko, że niektóre grupy nie lubią niektórych grup. Np. będąc we Wrocławiu można zobaczyć napis: "Cracovia, Arka, Lech - ge**w trzech".. No offence to Wrocław, 1/3 życia tam spędziłem. Bardzo mi się podobał mecz ostatniej kolejki w Krakowie, gdzie nawet kibicie Wisły *kwizdali na swoich piłkarzy, gdy chcieli wyrównać mecz w końcówce.

Co do Euro - Holandia, totalna porażka. Van Persie coś się nie umie wstrzelić. Nie podoba mi się tylko to, że Smuda za kopnięcie przez Obraniaka butelki z wodą nie wyjdzie na murawę w sobotę. Zdjął go w nieodpowiednim momencie. Dziwne też jest dla mnie, że będzie Szczęsny bronił a nie Tytoń, który gra świetnie w Euro. Może tylko dlatego, że nastoletnie (i nie tylko) panny kwiczą na jego widok :/

EDIT: **Jakie kluby "trzymają" z Legią? Bo jakoś często się zastanawiałem, a nikt mi nie potrafił powiedzieć... Jakby cała Polska nie lubiła ich :|

*Tutaj padłem ze śmiechu.
    **Zagłębie Sosnowiec & Olimpia Elbląg
    ***I misie zostaw w świętym spokoju :D