Skrzetusky co ty w ogóle pier***isz? Twoje posty pisane na szybko są tak marne, że sam nie wiem o co Ci w nich chodzi. Masz aż tak duże problemy z opanowaniem emocji i klepiesz tę klawiaturę na oślep jak Najman matę, czy po prostu (wielki patriota) nie potrafi pisać po polsku?
Język zawsze ewoluował i dalej będzie - nie wiem jak byś się starał nie zmienisz tego. Nie dość, że z pokolenia na pokolenie umierają setki słów (pojawiają się przy tym nowe) to - eureka! - niektóre zmieniają znaczenie. Ot taki "głodomór" (lub "głodomorstwo" - w formie bezosobowej) kiedyś oznaczał osobę, która dobrowolnie, z własnej woli się głodzi - dziś natomiast słowo to ma zupełnie inne znaczenie, a tamto zostało przypisane słowu "głodówka". Podobnie ten cały kibol zmienił swoje znaczenie i choć sam jestem z Wielkopolski nigdy nie słyszałem o tym, iż pierwotnie oznaczał on kibiców Lecha. Dziś "kibol" jest określeniem pejoratywnym i tak pozostanie.
Aha ...
Spoko czyli przychylasz sie do nazywania homoseksualistów pedałami?Ewolucja językowa."Hej pedale!"
Czyli jak zacznę uzywac takich slow jak kurwa chuj ,pizda ,frajer etc do kogoś na forum przy nicku to tez nie może mi nikt u wlepić warna za obrazę bo przecież rewolucja językowa.
Robiąc rewolucje językowa wprowadza się zamęt,fałsz ,wszystko co najgorsze w zyciu.
Zastanów się nad tym dobrze....
Moze być rewolucja językowa ale polegająca na stworzeniu nowego słowa a nie na przekręcaniu/fałszowaniu już istniejącego dla celów politycznych.
Cele polityczne pominę, gdyż jak zwykle musiał pojawić się element Twojej "fobii", o której każdy zaglądający do offtopu dobrze wie.
Natomiast w kwestii - nieudanej - odpowiedzi i podaniu bzdurnych kontrargumentów popartych jakimiś głupimi przykładami zacząłem zastanawiać się czy rzeczywiście piszesz to na poważnie, czy jest aż tak źle... Powtórzę ostatni raz. Słowo "kibol" dla 99% społeczeństwa jest równoznaczne z określeniem stadionowego debila, który szuka tylko "dymu".