Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77840 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #585 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:51:44 »
    Gol to ewidentny błąd obrony.Zauważ ze linia obrony ciągle chciała łapać na spalonego zaraz przed naszym polem karnym w chwili gdy Grecy posiadali bardzo szybkiego i zwinnego zawodnika.Szczęsny tez miał w tym udział ale jego wtopa była spowodowana ciągłymi próbami łapania na spalonego.Bo po co biegać za grekami i ich kryć jak można sobie zrobić dwa koki do przodu...

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #586 dnia: Czerwca 09, 2012, 15:24:44 »
    No to teraz z Rosją. Będzie bardzo ciężko. Czerwoni rozbili Czechów 4-1, a byłoby na pewno więcej, gdyby Kerżakow wykorzystał wszystkie okazje które wypracowali.

A tak wracając do meczu z Grecją: Ciekawe co by było, gdyby Samaras miał swój dzień? I wykorzystał wszystkie swoje okazje na gola?

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #587 dnia: Czerwca 09, 2012, 21:43:54 »
    Gdyby gdyby....a gdyby Perquis trafił w bramkę? Gdyby Szczęsny został w bramce przy pierwszej akcji? Gdyby Lewy sięgnął pierwszego dośrodkowania? Zawsze można gdybać...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Czerwca 12, 2012, 02:29:21 »
    Koniec pierwszej kolejki a te ostatnie dwa mecze dały naprawdę dużo emocji.Choć potyczka Anglia-Francja była długo oczekiwana i ciekawa to jednak moje zainteresowanie skierowane było na mecz wieczorny.Nie chcę opisywać jak widziałem ten mecz,jakie emocje temu towarzyszyły,ale cholernie zazdroszczę Ukraincom.Już teraz żałuje,bardzo żałuje że nasze chłopaki byli (znowu) żle przygotowani kondycyjnie.Tu żaden zamknięty dach,czy sucha murawa nas już nie usprawiedliwi.
    Nie to że nie wierze w naszych chłopaków i w (jednak) instynkt Franka,ale coś mi się zdaje że skończy się jak z Czechami :(

PM*:Nie spodziewałem się takiej gry Polaków,to że jednak ten dach cholera miał znaczenie?:)Musimy wygrać z Czechami,musimy...a wtedy będzie stać nas na wszystko,wierzę w to.

*Po Meczu :P
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2012, 23:55:57 wysłana przez Radh »
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #589 dnia: Czerwca 13, 2012, 12:49:53 »
    Mam nadzieję, że dożyję momentu, w którym do chuliganów tzw. kiboli, polska policja będzie strzelać ostrą amunicją.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #590 dnia: Czerwca 13, 2012, 14:24:25 »
    Oby nigdy powyższe nie miało miejsca.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #591 dnia: Czerwca 13, 2012, 14:58:25 »
    Owszem, dosyć skrajny pogląd, ale nie łudźmy się, to byli bandyci. Rozumiem, że wolisz utrzymywać ich w ciepłych celach ? Swoje posiedzą, a potem znowu to samo...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #592 dnia: Czerwca 13, 2012, 15:15:43 »
    Ale czemu marnować Kalpek tanią siłę roboczą???
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #593 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:09:43 »
    Mam nadzieję, że dożyję momentu, w którym do chuliganów tzw. kiboli, polska policja będzie strzelać ostrą amunicją.

Nie mieszaj Kiboli z chuliganami dude.

"Kibol - w Poznaniu i okolicach określenie niemal od początku kojarzone z kibicem Kolejorza.

Przez lata wyraz nieużywany, z czasem zapomniany. Podobnie jak wiele innych określeń gwarowych, skazane na publiczny niebyt przez komunistyczną cenzurę.

Ponure czasy minęły, ale pewne zakorzenione nawyki pozostały. Niektóre gazety lub czasopisma, a za nimi inne media na siłę łączą słowo kibol z chuliganem czy bandytą. Próbują nam wszystkim wmówić, że pod tym określeniem kryją się ludzie mający niewiele wspólnego ze stadionami. Wczoraj przeszkadzali ultras i fanatyk, dzisiaj kibol, a jutro zapewne zwykły kibic będzie zbyt radykalnym określeniem w mniemaniu dziennikarzy i niektórych właścicieli klubów.

Nie pozwólmy im na to! Nie dajmy zawłaszczyć i zniszczyć części naszej tradycji!

Jesteśmy Wielkopolanami! Byliśmy, jesteśmy i zawsze będziemy kibolami Kolejorza!"

Źródło http://www.kibole.wiaralecha.pl/
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2012, 17:13:46 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:12:22 »
    Ale czemu marnować Kalpek tanią siłę roboczą???
    Też się nie doczekam....

Nie widzę żadnej różnicy, dla mnie to jedna i ta sama hołota. A po godzinach pewnie handel narkotykami, sutenerstwo itp

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #595 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:18:46 »

Kibol to chuligan, tyle że w szaliku jakiegoś klubu... Naprawdę robi Ci różnicę czy ktoś urządza bijatyki na ulicach z okazji meczu czy bez okazji?

A, skoro już piszę w temacie: naprawdę nieźle im idzie. Z Grecją szału nie było, po prostu trzymali minimum i nie imponowali. Ale z Rosją, moim zdaniem się popisali. Na początku brat Rus był w kompletnym odwrocie, a Polacy nie robili żadnych głupich błędów. Co więcej, Polacy by wyjść z grupy, mogą polegać tylko i wyłącznie na sobie, a nie na drugim meczu w grupie, mają większą inicjatywę niż w poprzednich latach, mogą wywalczyć awans swoją własną grą, a nie fartownym zbiegiem wypadków. Ponadto, Czesi nie są bardzo mocnym przeciwnikiem, bo od Rosjan dostali aż 4:1, podczas gry my graliśmy z nimi jak równy z równym. Zanosi się więc na sensację... Choć nie chciałbym zapeszać. :>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #596 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:21:08 »
    Też się nie doczekam....
    Nie widzę żadnej różnicy, dla mnie to jedna i ta sama hołota. A po godzinach pewnie handel narkotykami, sutenerstwo itp

Jesli nie widzisz roznicy to zapewne nigdy nie byleś na meczu Polskiej Ekstraklasy i gówno wiesz o tym co piszesz.A już na pewno nie byleś na meczu z ostatnich 5 lat.

Co do burd.Sprawa jest prosta.Przyjechało z Rosji 100-200 rusków do Warszawy nie na mecz bo nie miał z nich pewnie żaden biletu tylko specjalnie przyjechali by robić zadymę.W Polsce zapewne ci co szukają zaczepek wiedzieli o tym i tez się zjawili.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:28:24 »
    Kibol to chuligan, tyle że w szaliku jakiegoś klubu... Naprawdę robi Ci różnicę czy ktoś urządza bijatyki na ulicach z okazji meczu czy bez okazji?

Zrozum ze słowo "KIBOL"znaczy z gwary Poznańskiej zawziętego kibice a nie fightera ze stadionu.W mediach oczywiście zeszmacono to słowo tak ze kojarzy się każdemu kto nie chodzi na mecze z chuliganami.Bo Kłam­stwo pow­tarza­ne ty­siąc ra­zy sta­je się prawdą. Josef Goebbels.Ale po co to?Ano po to ze ludzie którzy aktywnie uczestniczą w grupach kibicowskich sami nazywają się kibolami.A stadion to bardzo fajne miejsce na głośne i wyraźne powiedzenie czegoś co w TV się nie ukarze.Wiec trzeba z tych ludzi zrobic tepych debili i "tania sile robocza" by ich zdanie sie w ogole nie liczyło.
    Zanim Panowie zaczniecie dalej pisać to proszę powiedzcie czy chociaz raz w życiu byliście na jakimś meczu i macie styczność z tymi kibolami/aktywnymi kibicami na dobre i na źle,
    Bo jeśli wasza ocena polega na usłyszeniu czegoś z mediów to darujcie sobie.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #598 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:31:32 »
    A może najwyższa pora pogodzić się po prostu z ewolucją języka (w sumie każdy język żywy się zmienia) i dostosować się do większości? Kibol to dla 90% naszego społeczeństwa menda społeczna i chyba już tak pozostanie, zamiast więc walczyć z wiatrakami sam się do zmian językowych dostosuj? Dzisiaj kibol to chuligan. A kibic to kibic, nie ważne czy fanatyczny czy weekendowy. Kibic kibicuje na stadionie, kibol/ chuligan urządza burdy.

A ci fanatyczni kibice, sami siebie nazywający z uporem kibolami sobie tylko robią krzywdę i ułatwiają przypinanie im etykietki wandali.

Aha, posty edytujemy, nie piszemy jeden pod drugim.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #599 dnia: Czerwca 13, 2012, 17:34:12 »
    Ale o czym Ty mówisz? Próbujesz nas przekonywać, że to co jest w telewizji to jedna wielka manipulacja, że kibice zachowują się wzorowo, a my gówno wiemy bo nie byliśmy na tym meczu? Jak tak, to nie mam więcej pytań.

A kibol przyjął się w mowie potocznej (wcale nie w mediach, prezenterzy telewizyjni prawie nigdy nie używają tego słowa) jako pseudokibic. W Poznaniu oznacza to kibica Lecha, a w Warszawie (za resztę Polski nie poręczę) stadionowego chuligana, koniec i kropka.

@Up: Święta racja.

EDIT: Ach, odniosę się jeszcze do tego, że ,,Rosjanie przyjechali wzniecać burdy''. Wśród 184 zatrzymanych wczoraj, zaledwie 25 to byli Rosjanie. Przytłaczającą większość stanowili Polacy, i to oni głównie prowokowali bójki.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2012, 17:39:52 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński