Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 78127 razy)

Opis tematu:

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #540 dnia: Kwietnia 26, 2012, 00:40:18 »
    Chociaż jedna drużyna grająca w piłkę weszła do finału :)

Na boisku w finale nie ujrzymy prawie połowy podstawowych jedenastek obu zespołów ;o

O ile dobrze pamiętam:

Chelsea - Terry, Ramires, Ivanović, Meireles i nie wiadomo co z Cahillem, zaś z Bayernu Badstuber, Gustavo, Mueller i ... ktoś tam jeszcze był :)

Będzie ciekawie. Szkoda epic fail ze strony drużyn hiszpańskich. W przyszłym roku jedna z nich się odkuje ... :>

I Messi złotej piłki w tym roku raczej nie dostanie ;)

Wygląda na to, że Ronaldo też nie ;)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #541 dnia: Kwietnia 26, 2012, 08:12:47 »
    W Chelsea nie będzie tej czwórki co wymieniłeś, Cahill będzie.
    W Bayernie to jak dobrze pamiętam nie będzie Badstubera i Alaby, bo Gustavo nie był zagrożony.

Co do karnych, to w Realu tylko 2 osoby pokazały, kto jest prawdziwym liderem w Realu. Casillas i Xabi Alonso wytrzymują do końca meczu spokojną głowę. Ale najbardziej zapamiętam sobie z meczu rajd Marcelo w 116 czy w 118 minucie meczu. Perfekcyjnie to zrobił.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Kwietnia 26, 2012, 11:16:18 »
    No ten rajd był piękny, ale wynikało to poniekąd ze zmęczenia piłkarzy Bayernu i robili wślizgi, żeby szybko go zatrzymać, potem CR strzelił gola no ale spalony.
    Szkoda, tylko że sędzia ślepy. Pierwszy gol z karnego, poślizgnął się na tym krzywym boisku i Di Maria go nabił, żeby chociaż Benzema, a nie ta kaleka! dziwie się że grał w pierwszym składzie... Drugi gol to minimalny spalony był jakieś 30 centymetrów. Na koniec pierwszej połowy Robben (?) wykonywał rzut wolny, ale Pepe zatrzymał piłkę ręką w polu karnym- oczywiście sędzia nie widział. Ribery kilka razy został brutalnie faulowany- skończyło się upomnieniem. NIe pamiętam w której minucie Robben puścił się w rajd po prawej stronie boiska, a obrońca Realu wszedł wślizgiem prosto w nogi, a sędzia dał jeszcze Robbenowi żółtą za wymuszanie(boczny stał ok 2 metry obok, główny 10-15)...
    Bayern przeważał na boisku (tu się chyba nawet fani Królewskich zgodzą), ale miał problem z ostatnią piłką, która była źle podawana i zatrzymywała akcję.
    Na szczęście karne pokazały kto jest lepszy!

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Kwietnia 26, 2012, 12:29:23 »
    Faktycznie, jako kibic Realu przyznaje, Bayern wczoraj wygrał zasłużenie. Było jednak widać zmęczenie królewskich po ostatnim meczu z Barceloną.
    A jak tak czytam na innych forach, to mnie cholera bierze. Real ma już prawie pewne mistrzostwo Hiszpanii, a jacyś idioci piszą, że to tylko dzięki sędziemu. Gdyby nie on, to Barcelona byłaby pierwsza. Jak czytam takie komentarze, to mnie aż krew zalewa. Mamy puchar i to według nich dzięki arbitrowi jedynie. Ronaldo według nich jest pedałem i płaczkiem. Dziwne, że ma duże szanse by zostać królem strzelców. No cóż, w takim toku myślenia, można wywnioskować, że piłka to sport w 100 % pedalski, jeśli Ronaldo się zalicza do najlepszych na świecie. Wczoraj mu poleciały łzy po meczu. A to co, gdybyś ty walczył o finał LM i nie strzelił karnego i odpadł (wiedząc, że wina jest również po twojej stronie), to byś nie czuł się źle z takim przekonaniem?
    Jeszcze wspomnę o wywiadzie jakiegoś "dziennikarza" z sport.pl. Otóż, powiedział, że Xaviego i Inieste Del Bosque nie powinien powoływać, bo są nie przydatni kadrze. Według mnie, jest to idiota roku. Ciągną Barcelone przez kilka lat, jeden słabszy sezon, a on mówi, że są już nie przydatni. Po prostu krew mnie zalewa, jak słyszę głosy takiego eksperta. Idąc dalej jego tokiem myślenia, można uznać, żę :
    Torres nie przydatny kadrze, w ogóle nie strzela goli. Więc po co go brać?
    Villa nawet jak się wyleczy, nie jest potrzebny, bo nie grał.
    Pique nie jest potrzebny, bo Pep wystawia za niego Mascherano.
    Fabregas miał dobry początek sezonu, teraz słabiej, więc nie potrzebny.

To co, dwójkę najważniejszych pomocników według niego lepiej nie powołać (oprócz Xabiego)?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #544 dnia: Kwietnia 26, 2012, 13:14:40 »
    Real ma już prawie pewne mistrzostwo Hiszpanii, a jacyś idioci piszą, że to tylko dzięki sędziemu. Gdyby nie on, to Barcelona byłaby pierwsza.
    A dlaczego nie ? Było bodajże z 7 meczów Realu gdzie sędziowie nie widzieli zagrania ręką w polu karnym/na linii bramkowej, nie dawali czerwonych kartek za brutalne zagrania, gwizdanie spalonych przy bramkach przeciwników itp, itd, etc. Ogólnie chodzi o sytuacje, które mogły zaważyć na wynikach spotkań. I nie jest to mój wymysł. Było to dokładnie wypunktowane w którymś Przeglądzie Sportowym. I żeby nie było, że jestem stronniczy, takie sytuacje zapewne miały też miejsce w kilku meczach Barcelony. Ogólnie rzecz ujmując poziom sędziowania w Europie jest strasznie niski. Sędziowie często się mylą, udają że nie widzą, boją się podejmować niepopularnych, lecz słusznych decyzji vide czerwona kartka za atak na nogi od tyłu. Nie wiem z czego to wynika. Już nie mogę patrzeć na bandyckie zagrania karane tylko odgwizdaniem faulu lub tylko żółtą kartką. Może oglądaliście niedawny mecz Arsenal-Man.City gdzie Balotelli mógł złamać nogę przeciwnikowi, a sędzia nawet tego nie zauważył. Mało tego, sędzia liniowy i techniczny [który był najbliżej] też tego nie widzieli. Dla takich spraw nie ma usprawiedliwienia.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Kwietnia 26, 2012, 13:15:51 »
    To zadam krótkie pytanie, Barcelonie nie pomagali nigdy sędziowie?

Balotelliego zagranie widziałem, murowana czerwona kartka powinna być. No cóż, taki sędzia, że aż debil.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Kwietnia 26, 2012, 13:17:58 »
    I żeby nie było, że jestem stronniczy, takie sytuacje zapewne miały też miejsce w kilku meczach Barcelony.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania....

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Kwietnia 26, 2012, 13:24:50 »
    A oki, oki. A z drugiej strony, ciesze się, że nie ma przedstawiciela ligi hiszpanskiej w finale LM. Lubię jednak oglądać lige angielską, więcej taktyki, a w hiszpańskiej po 10,15 minutach zaczyna się kotłowanie. Co jednak daje przewagę drużynom z Hiszpanii w pucharach.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #548 dnia: Kwietnia 26, 2012, 13:33:58 »
    Wczorajszy mecz, to było piękne widowisko, obie drużyny do końca trzymały nas w napięciu, ale mój faworyt wygrał :)
    Ale jak każdy mecz, miał swoje złe strony, chociażby pierwszy karny dla Realu, nie dość że Di Maria nie trafił czysto w piłkę, czyli zmarnował dobrą okazję, jeszcze trafił w nieszczęsnego (grał wyjątkowo dobrze) Alabę, który sięgając piłkę, stracił równowagę i próbował się podeprzeć ręką... Potem bramka Ronaldo, ładna ale akcja była przypadkowa, bodajże Kroos, który nastawał na piłkarza Realu, chciał odebrać piłkę, a ta odbiła się do jego nogi i znalazła się po nogami Ozil, który wykonał jedno podanie i Bayern rozmontowany... W międzyczasie idealną okazję miał jeden z moich ulubieńców - Robben, piękne zagranie Alaby i złe wykończenie... Dodatkowo, sędzia rzeczywiście rzucał kartonikami niemiłosiernie i niekoniecznie sprawiedliwie. W końcu bramka Bayernu, karny był zasłużony, niewątpliwie Pepe, popchnął Gomez'a, a Robben mimo ostatnich incydentów tym razem popisał się dobrym strzałem. W trakcie meczu było mnóstwo akcji, które prosiły się o bramkę m.in: Strzały Benzem'y ze skrzydła (bodajże 2), wolne w wykonaniu Ronaldo, rajdy Ribery'iego i Robben'a, akcja Gomeza w ~90 minucie, rajd Marcelo i wiele innych.
    Co do karniaków, naprawdę było na co popatrzeć, Neuer i Casillas popisali się i kto wie ile by trwała ta rywalizacja gdyby nie Ramos ;)
    Świetny mecz, mam swój wymarzony finał!
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #549 dnia: Kwietnia 26, 2012, 20:34:41 »
    To zadam krótkie pytanie, Barcelonie nie pomagali nigdy sędziowie?

Tak, tylko że wyrównali to, fatalnie sędziując na niekorzyść Barcelony w tym sezonie. Za to w kwestii Realu, to zazwyczaj sędziowali mocno neutralnie, a w tym sezonie "coś" w nich pękło. Najprostszy przykład to ręka Ramosa, rzut karny na Ronaldo z Getafe, kiedy był on faulowany przed polem karnym (ale po faulu rzucił się szaleńczo w pole karne i karnego dostał), padaczka Di Marii i brak dlań żółtych kartek, podobnie z Pepe - brutal, symulant i jeszcze zatrzymuje piłkę w polu karnym ręką :)

Nevermind, Real spiął się na Barcelonę w odpowiednim meczu i wygrał, zasłużenie. Więc niech mają to mistrzostwo. Ale jaki idiota wpadł na pomysł rozgrywania GD, najbardziej intensywnego z możliwych meczów, między dwoma bodaj najważniejszymi meczami w sezonie dla obu ekip? Daty półfinałów LM były od dawna znane, a wiedząc o sile obu ekip, można było się domyślić, że będą w tych półfinałach rywalizowały. Nieważne, to jest wszystko nieważne. Barcelona odpadła z LM przez brak szczęścia, więc nie wymaga rewolucji, za to Real miał szczęście, że nie przegrał.

Gorzej, że Pep chce odejść.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #550 dnia: Kwietnia 27, 2012, 16:37:06 »
    Guardiola odchodzi na koniec sezonu, teraz będzie nowa Barca silna, skuteczna i wypadnie z dołka :D ( Szczerze, nie wierzę w tego nowego trenera)
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #551 dnia: Kwietnia 27, 2012, 19:26:07 »
    Dlaczego? Cztery lata Pep konsultował z nim swoje decyzje, ma szacunek w szatni, w wielkiej piłce obraca się od dobrych paru lat...jak dla mnie idealny kandydat, może poza Bielsą ;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Kwietnia 27, 2012, 21:55:56 »
    Guardiola odchodzi na koniec sezonu, teraz będzie nowa Barca silna, skuteczna i wypadnie z dołka :D ( Szczerze, nie wierzę w tego nowego trenera)

"Tego nowego" trenera? Chyba sobie żartujesz.

Pep ... nie chcę mówić nic. Po prostu jest mi przykro.

A Tito to naprawdę nadzieja na wielką kontynuację z pewnymi ulepszonymi aspektami. Oby motywacja wróciła, to jest najważniejsze.

jak dla mnie idealny kandydat, może poza Bielsą ;)

Tylko Bielsa obiecał kolejny rok w Athletic, a to bardzo honorowy człowiek. Poświęcił kasę w Interze dla pracy w Athletic :)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Maja 03, 2012, 15:19:28 »
    Koniec piepr!enia o Barcy i Realu i zaczynam poważna dyskusje.
    http://www.youtube.com/watch?v=MIsX5Rh1ktE hymn dla reprezentacji Polski na Euro 2012 :DDDXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #554 dnia: Maja 03, 2012, 19:14:08 »
    Myślałem, że po niezbyt ładnym logo oraz fatalnej kopii maskotek od Austriaków i Szwajcarów nic mnie nie zaskoczy. A tutaj proszę "oryginalny" hymn. Ale to tylko detale, bardziej powinni przejmować się Ukraińcy.