Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77827 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #510 dnia: Kwietnia 07, 2012, 21:50:33 »
    Fakt...Silesia w tym sezonie nie nawiązuje równożędnej walki z nikim. Nie to co wielka Legia.

Nie ośmieszaj się. Wgl. poziom Polskiej ligi jest niski więc nie wiem dlaczego czepiasz się Śląska. Oglądałem dzisiaj Legię i Ruch i mecz wcale nie był lepszy, Wisełka też gra taką padakę że odechciewa się oglądać. Przy tym wszystkim Śląsk potrafi zwyciężać, okazje stworzył i wykorzystał. Do tego świetna postawa bramkarza. Lenczyk pokazuje że mimo słabej formy można zdobywać punkty, a Gikiewicz miał stuprocentową rację mówiąc o mistrzu. Muszą się tylko wziąść do roboty i liczyć na potknięcia Legii.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #511 dnia: Kwietnia 07, 2012, 23:43:38 »
    Mhm.
    Już widzę Śląsk w Kwalifikacjach do Ligi Mistrzów. Z takim Dundee mieli problemy. Długa piłka i piłkarze Śląska gubili się w obronie. Nie wspominając Tadzia Sochy, który raz po raz leżał na boisku po walkach jeden na jednego. Z takimi zawodnikami jakich ma Śląsk to Legia ma większe szanse. I nie jestem fanem Legii, mieszkam koło Poznania, więc chyba łatwo wywnioskować komu kibicuję. Teraz tylko ty się ośmieszyłeś mój ty ekspercie. Mogę Cię stawiać na równi z Michałem Polem z Sport.pl. Jesteście warci siebie. Jak taka liga słaba, to Lech jakoś umiał sobie radzić z takimi klubami jak Manchester City czy Juventus. No chyba, że użyjesz swej dogłębnej wiedzy na temat piłki nożnej i powiesz, że są to drużyny nie liczące się w Europie. Nie wiem co ty widzisz w Silesii, ale chyba jesteś przeciwnikiem polskiej piłki i chcesz zobaczyć jeszcze większe ośmieszenie polskiej piłki. A skąd jesteś, że tak wielce bronisz wielkiego Śląska?
    Pewnie w swoim poście napiszesz, że się ośmieszam według ciebie. Ale te twoje ileś tam postów nic ci nie daję, wiedza twoja na temat piłki jest uboga i skromna, zresztą tak jak ty. I te twoje kucyki pony pokazują iloraz twej nikłej inteligencji.
    Serdecznie pozdrawiam!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #512 dnia: Kwietnia 07, 2012, 23:55:59 »
    Że to offtopic, to dobrze. Prusak- jesteś głupi.

A tak w ogóle to spójrz na swego posta. A potem na Lecha w tabeli. Skoro przegrywa z takimi "frajerami", to znaczy że jest gorszy. Fakt, Śląskowi ostatnio nie idzie, ale pokazali ostatnio 2 piękne wygrane po 3 gole, akurat miałem szanse oglądać i z Arką i z Cracovią na żywo.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #513 dnia: Kwietnia 08, 2012, 09:39:58 »
    Chłopie, o co Ci chodzi z ostatnim zdaniem? Bo chyba je źle złożyłeś, bo gadasz o Śląsku, że wygrał dwa ostatnie mecze po 3 gole. O co chodzi? Wczoraj Śląsk nie wygrał czasami 1-0 po karnym wykorzystanym przez Diaza? A czy ja coś mówiłem o grze Lecha w tym sezonie? Dziwne, sam pisałem posta i nic takiego nie zauważyłem. I z jakimi frajerami? Chyba coś brałeś, bo twoich zdań nie jestem w stanie rozszyfrować.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #514 dnia: Kwietnia 08, 2012, 11:53:57 »
    Mhm.
    Już widzę Śląsk w Kwalifikacjach do Ligi Mistrzów. Z takim Dundee mieli problemy. Długa piłka i piłkarze Śląska gubili się w obronie. Nie wspominając Tadzia Sochy, który raz po raz leżał na boisku po walkach jeden na jednego. Z takimi zawodnikami jakich ma Śląsk to Legia ma większe szanse. I nie jestem fanem Legii, mieszkam koło Poznania, więc chyba łatwo wywnioskować komu kibicuję. Teraz tylko ty się ośmieszyłeś mój ty ekspercie. Mogę Cię stawiać na równi z Michałem Polem z Sport.pl. Jesteście warci siebie. Jak taka liga słaba, to Lech jakoś umiał sobie radzić z takimi klubami jak Manchester City czy Juventus. No chyba, że użyjesz swej dogłębnej wiedzy na temat piłki nożnej i powiesz, że są to drużyny nie liczące się w Europie. Nie wiem co ty widzisz w Silesii, ale chyba jesteś przeciwnikiem polskiej piłki i chcesz zobaczyć jeszcze większe ośmieszenie polskiej piłki. A skąd jesteś, że tak wielce bronisz wielkiego Śląska?
    Pewnie w swoim poście napiszesz, że się ośmieszam według ciebie. Ale te twoje ileś tam postów nic ci nie daję, wiedza twoja na temat piłki jest uboga i skromna, zresztą tak jak ty. I te twoje kucyki pony pokazują iloraz twej nikłej inteligencji.
    Serdecznie pozdrawiam!

Wiesz dlaczego dali radę? Bo mieli szczęście i rywal ich nie doceniał. Do tego sprzyjające warunki atmosferyczne (Poznań z Juve?) i kilka innych czynników...daj spokój. Śląsk z Dundee przeważał ale nie mieli tyle szczęścia co pralki więc i nic dziwnego że Amica sobie poradziła. Jaka jest wielka pokazała, wielki Juventus i wielkie City powstrzymane...a tu porażka z Bragą. Daj spokój, Lech jest ligowym średniakiem, to że raz mu się poszczęściło z City czy Juve jeszcze nic nie znaczy.

Czyli suche fakty. Lech wygrał z City i zremisował z Juventusem. Lech przegrał z Bragą. Czyli idąc twoim tokiem rozumowania Liga Polska jest silniejsza od Angielskiej, taka sama jak Włoska i gorsza od Portugalskiej. Ciekawe. Tyle że niektóre drużyny nie traktują zbyt poważnie Ligi Europejskiej, ale co ja tam wiem...

Jasne że nie jestem przeciwnikiem Polskiej piłki. Ale nie wiem ile razy można wysłuchiwać jednego i tego samego argumentu - dwa lata (o ile się nie mylę) temu Amica pokonała Manchester City 3-1. I WŁAŚNIE DLATEGO POLSKA LIGA JEST TAKA NIESAMOWITA. Nie - nie jest. To że raz się komuś poszczęściło nie robi z naszej ligi hegemona w Europie. Dalej jesteśmy tym samym piłkarskim zadupiem i odludziem co kilka lat temu. W ostatnich latach w LM były zespoły Białoruskie, Izraelskie, Cypryjskie, Norwieskie, Duńskie, Bułgarskie i masa innych. Kiedy ostatni raz był tam Polski klub?

Dyskusja jest śmieszna bo podałeś jeden argument i schodzisz na moją osobę. Rozumiem że moja wiedza jest uboga i skromna bo kibicuję Śląskowi? To fajnie. Mam prawo kibicować komu chcę. Jestem z Dolnego Śląska i jestem za wrocławską drużyną, co zresztą można sprawdzić w moim profilu. Ale to chyba za dużo dla takiego gościa jak ty.

Jestem ubogi i skromny? HAHAAHHAAHHAAHAHAHAHAHHAAHHAAHAHHAAHHAA HHA

Moje kucyki pokazują mój nikły iloraz inteligencji? No pewnie. Ciekawa jest twoja definicja idioty. Dużo postów + podpis + kibicowanie Śląskowi + ubogość i skromność = idiota by Prusak. No nic tylko pogratulować.

Podaj mi kolego inny argument dla którego Polska liga jest taka wielka i świetna. I dlaczego Śląsk miałby nie brać udziału w kwalifikacjach. W ostatnich latach kompromitowały się w nich Wisła, Legia, Zagłębie, Lech więc dlaczego w tym roku nie Śląsk? Tak czy siak Polskie drużyny odpadają w kwalifikacjach LM jedna po drugiej więc czemu nie Śląsk? To przynajmniej zespół pełen Polaków w odróżnieniu do np. Wisły...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #515 dnia: Kwietnia 08, 2012, 12:19:05 »
    Śląsk i Legia jak dla mnie to jedyne zespoły by zagrać w kwalifikacjach.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #516 dnia: Kwietnia 08, 2012, 13:13:16 »
    Tak, ale Legia ma przewagę nad Śląskiem. Co było wczoraj na meczu? W pierwszej połowie zagrali środkowymi pomocnikami, bo Cetnarski i Stevanović to tacy ofensywni pomocnicy jedynie. Wejście Soboty i Ćwielonga ożywiło grę, zaczęto grać skrzydłami. Do pana Oresta Lenczyka mam ogromny szacunek. Jakby Śląsk czasami awansował do Ligi Mistrzów, to nie będe się cieszył z wygranej Śląska, ale z wygranej pana Oresta. To co Śląskowi najlepszego się przydarzyło w ostatnich latach to jego przyjście. Z takimi piłkarzami normalny zespół nie miałby szans na walczenie o tak wysoką pozycję. Przypomnijmy, kto bił się z Zagłębiem o tytuł? GKS Bełchatów prowadzony przez niego. To jest jedyna rzecz, której wam zazdroszczę. Przecież chodziły plotki, że po odejściu Zielińskiego to Lenczyk miał zostać trenerem. A cóż, wybrano Bakero i tego im nie zapomnę.
    Po za tym, Legia ma mocniejszy skład niż Śląsk. Porównaj sobie takiego Żewłakowa z Celebanem albo z Fojutem. Toż to istny profesor przy nich. Bramkarze wyrównani, obaj bronią wyśmienicie. Tadziu Socha to nie ta półka co Jędrzejczyk. Ba, nawet podobał mi się ostatni występ Łukasika. Wawrzyniak jest chyba trochę lepszy od Wasiluka, w końcu reprezentat Polski. A i Kiełbowicz wczoraj pokazał kawał dobrej piłki. A w środku pomocy? Czy Vrdoljak, Gol i  Wolski są gorsi od Elsnera, Kaźmierczaka i Mili? Nie powiedziałbym. Ale ty od razu powiesz swoje złote mądrości, że są to lepsi. A boki? Żyro i Novo oczywiście są słabsi od Ćwielonga i Soboty? A w ataku to chyba nie ma porównania. Ljuboja biję o głowę Diaza.
    Tak więc, z Dundee jakoś nie przypominam sobie ich wspaniałej gry. A tak przy okazji. Co ty gadasz idioto! Cytuję:
    "Śląsk z Dundee przeważał ale nie mieli tyle szczęścia co pralki więc i nic dziwnego że Amica sobie poradziła". O co chodzi z tym szczęściem? Przecież wygrali, a jakby nie mieli szczęścia, to chyba któraś tam główka piłkarzy Dundee zostałaby wykorzystana. Więc akurat szczęście mieli. A że Lech jest w tym sezonie średniakiem. A to już nie pamiętasz co było półtora roku temu, przed Lenczykiem? Czy nie byliście na końcu tabeli? To czyli Lech zawsze był słaby, za to Wielki Śląsk jest zawsze na topie? Weź człowieku, ty masz jakieś kompleksy, że wypominasz kibicowi innemu klubu, że jego drużyna jest w środku tabeli?
    A tak na końcu, pokaż, ilu wychowanków gra w Śląsku? No, jedną rzecz to u was jest bardzo dobra, ci wasi juniorzy. Żadnego nie widzę na meczu w podstawowej jedenastce. To już w Wiśle nawet są, w Legii są, w Lechu są, za to w Wielkim Śląsku ich nie ma. Dziwne.
    PS. Gratuluję właściciela, mogliby razem chodzić na piwo z Rutkowski. Warci siebie.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #517 dnia: Kwietnia 08, 2012, 17:32:34 »
    Do ciebie nic nie przemawia. Otwarcie zazdrościsz nam trenera. To on jest architektem sukcesu więc nie wiem dlaczego próbujesz mi udowodnić że wygrywamy dzięki niemu...przecież to oczywiste. Możesz wyśmiewać nas zarząd, ale nie powiem kto przez ponad rok trzymał u siebie niedorajdę z Hiszpanii wierząc w każde jego słowo i widząc w nim prekursora wielkiego Lecha.

Legia ma mocniejszy skład? No pewnie że tak, tyle że Legia ma większe pieniądze czyli stać ją na kupywanie lepszych piłkarzy. Lepsza obrona? Masz 100% rację. Lepsza pomoc? Tu bym się sprzeczał. Mila i Sobota powinni grać w kadrze zamiast np. pijaka Peszka czy Ojgena Polszańskiego. Kaźmierczak jako defensywny pomocnik miał w zeszłym sezonie 8 strzelonych goli, do tego świetny odbiór.

Co do Dundee. Opanuj się i przystopuj z idiotą bo ty zdaje się jesteś upośledzony...w pierwszym meczu cudem było to że Śląsk nie wygrał 3, 4 do zera tylko zaledwie jeden, bo kontrolowali cały mecz mieli kilkanaście okazji, a Dundee stworzyło sobie DWIE sytuacje. Mogli rozstrzygnąć dwumecz u siebie. Mogli też rozstrzygnąć go na wyjeździe ale dwa szybko stracone gole zepsuły sytuację, i zmusiły Śląsk do większego wysiłku.

Co do Lecha to ty mylisz dwie sytuacje. Mówię że Lech jest generalnie ligowym średniakiem i raz poszczęściło im się z City. Nie piszę że Śląsk jest wielki, tylko że gra stabilnie, rozsądnie i skutecznie. Nie mam kompleksów. To ty wypominasz Gikiewiczowi że mówi o mistrzostwie. No tak - faktycznie Śląsk z drugim miejscem w tabeli i stratą 3 punktów do lidera nie ma prawa mówić o mistrzu bo to nie wypada co?

Co do wychowanków. Faktycznie Śląsk nie ma ich wielu, ale są. Choćby pierwszy z brzegu Socha o którego umiejętnościach tak się rozpisujesz. Śląsk przynajmniej składa się z większości z Polaków. Lenczyk co prawda rotuje składem ale i tak opiera się na: Kelemen - Pawelec (Polak) Pietrasiak (Polak) Wasiluk/Socha (Polacy) Celeban (Polak) - Mila (Polak) Elsner Sobota (Polak) Madej/Ćwielong (Polacy) i Diaz, a także zdarzało się w tym sezonie że w drużynie grało 11 Polaków. Ilu świetnych Polaków gra w Lechu? Gwiazdor Rudniew? Stilic? Henriquez? Tonew? Czy może "palec w dupę" Arboleda?

Zdaje się że zacząłeś też dyskusję na jeszcze innej płaszczyźnie i zapomniałeś. Wytłumacz mi dlaczego Polska liga jest taka silna jak piszesz? Bo mnie się wydaje że to totalne dno...no ale z chęcią wysłucham twoich argumentów;)

O tym że ktoś młodszy ode mnie wypomina mi to że moja wiedza o futbolu jest uboga i skromna przeminę milczeniem. Gdyby Yoda to powiedział...nooo to jakoś bym przełknął...ale ty? Kim ty jesteś?

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #518 dnia: Kwietnia 08, 2012, 17:45:46 »
    Przyznam, trenera to wam zazdroszczę. I nigdy nie byłem fanem Bakero. Zwolnienie Zielińskiego dzień przed  meczem z City było chamskie. A czy ja mówiłem, że ich nie wziąść do kadry? Wolę takiego Sobote niż przyszywanych Polaków. Polańskiego z chęcią bym wymienił na takiego Kaźmierczaka.
    Po za tym, rozbawił mnie Arboleda "palec w dupę". To, co przydarzyło się temu chłopowi po podwyżce daje o pomstę do nieba. Manu chociaż ma dobre serce (przyjeżdza do wychowanka mojej znajomej, bo ojciec nie ma czasu), mówili, że to to naprawdę w porządku facet. Ale jego gra pokazuję, jakby miał to wszystko, czy tylko palec w dupie. A takiego Boenischa bym oddał za chociażby takiego Wasiluka. A czy ja pisałem, że polska liga jest taka mocna? Wolałbym taki stary Widzew, Legie czy Lech z lat 90 niż tą lige. A łezka się w oku kręci przeglądając mój pierwszy skarb kibica ligi polskiej z 98 roku. Ilu tam było obcokrajowców? Ehh
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2012, 17:50:32 wysłana przez Prusak »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #519 dnia: Kwietnia 08, 2012, 17:53:44 »
    A czy ja pisałem, że polska liga jest taka mocna?

Jak taka liga słaba, to Lech jakoś umiał sobie radzić z takimi klubami jak Manchester City czy Juventus. No chyba, że użyjesz swej dogłębnej wiedzy na temat piłki nożnej i powiesz, że są to drużyny nie liczące się w Europie.

A czy ty nie przeczysz sam sobie?

EDIT: Jak awans do LM?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2012, 18:34:55 wysłana przez Argaleb »

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #520 dnia: Kwietnia 08, 2012, 17:58:58 »
    W tamtym mi chodziło, że niektóre kluby co jakiś czas potrafią coś osiągnąć.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #521 dnia: Kwietnia 09, 2012, 10:41:21 »

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #522 dnia: Kwietnia 09, 2012, 18:20:13 »
    Hahaha,tego bylo nam trzeba Skrzetusky :) A bylem przekonany ze to Szpakowski mial i ma nadal najwiecej wpadek:)
    Jak na zlosc akurat dzis Borussia gra z Bayernem a ja sie bede kisil w pracy.Jakies komentarze?Ktos wogule oglada lige naszych zachodnich sasiadow?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2012, 14:52:39 wysłana przez Radh »
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #523 dnia: Kwietnia 19, 2012, 16:49:21 »
    Nie wierze ze ja w tym temacie rozpoczynam dyskusie na temat tego co wczoraj i przedwczoraj sie stalo!:P
    Jakie wasze odczucia po porażkach Hiszpanów?
    Bo ja jestem lekko zaskoczony chociaz nadal licze na hiszpański finał.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #524 dnia: Kwietnia 19, 2012, 17:08:03 »
    Byłbym zachwycony finałem Bayern - Chelsea, moje dwa ulubione kluby, poza KKS'em i Celtic'iem.
    Wczorajszy mecz Chelsea - Barcelona widziałem i przyznam, że nie spodziewałem się wygranej.
    Przewaga Barcelony była dobitna, ale taktyka defensywna Chelsea ich skutecznie powstrzymywała. Dodatkowo gracze z Katalonii, chyba dostali instrukcję aby wykluczyć Drogbę z gry, co chwila była atakowany, a po kontuzji stopy, miał problemy z bieganie etc.
    Przede wszystkim gościom brakowało skuteczności, a Chelsea cierpliwie grała z kontrataku, co przyniosło efekty w doliczonym czasie pierwszej połowy, kiedy Drogba pięknie wykończył akcję, chwała Bogu, że Torres nie grał, tylko właśnie Didier, wychowanek Mourinho.
    Za Barceloną osobiście nie przepadam, nawet nie lubię, ale trzeba przyznać, że grali bardzo dobrze, ale wykańczali fatalnie, sędziemu nie mogę zarzucić żadnych nieprzemyślanych decyzji, może poza jednym rzutem wolnym dla Barcy ;)
    Niemniej jednak boję się o rewanż na Camp Nou, ale wierzę w umiejętności Lamparda, Drogby, Terry'ego, pomnę tylko że we wczorajszym meczu Mata nie zabłysnął, czyżby Hiszpanie w Chelsea nie mogli się odnaleźć ^^?

Co do Bayernu nie martwię się, wydaje mi się, że z Robbenem i Ribery'im spokojnie załatwią Real, do którego zaś nie pałam ani nie chęcią, ani sympatią.

1-0
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl