Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77833 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #465 dnia: Marca 22, 2012, 16:35:23 »
    oczywiscie nie zapomnijmy o tym ze Igła dostał żółtą kartek po meczu za to ze podszedl do arbitra i "ironicznie" chcial mu podac reke sa "super" sedziowanie

ale dzis okazało sie czemu tak wyszło, oto i nasz pan sędzia jest katalończykiem :)
    a jak pewnie ktos oglada mecze tez bracy i pamieta miesiac temu mecz z Osasuna tam tez sedziował ten sam sedzia. przy jednen nieuznanej bramce dla was cała ławka na czele z Guardiolą klaskała dla sędziego iw  ogole, w tedy nikt nie dostal ani jednej karki, są rówi i równiejsi

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #466 dnia: Marca 22, 2012, 21:47:37 »
    Ludzie ten sędzia to cyrk i tyle...
    Ale żeby dostać żółtko za to, że się zostało uderzonym i leci krew...
    Pomijając brak żółcieni dla Villarealu za niesportowe zachowanie ([wyrzucanie pilki] to jeszcze 4 sędzia był Katalończykiem) :)
    Pomijając fakt, że Senna i jego kartka są watpliwe, bo on stał tyłem do arbitra i to dobre kilka metrów. A Ruben stał przodem...
    Pomijając karny dla Villarealu...
    Pomojając faul na Callejonie i niema nic...
    Pomijając czerwo dla Ozila za klaskanie...
    I na koniec cytując "Paradas Romero zaszkodził Villarrealowi, Realowi i futbolowi" Bo takich sedziów oby było jak najmniej
    « Ostatnia zmiana: Marca 22, 2012, 21:55:09 wysłana przez kamilos44 »
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #467 dnia: Marca 22, 2012, 22:11:29 »
    Ludzie ten sędzia to cyrk i tyle...
    Ale żeby dostać żółtko za to, że się zostało uderzonym i leci krew...
    Pomijając brak żółcieni dla Villarealu za niesportowe zachowanie ([wyrzucanie pilki] to jeszcze 4 sędzia był Katalończykiem) :)
    Pomijając fakt, że Senna i jego kartka są watpliwe, bo on stał tyłem do arbitra i to dobre kilka metrów. A Ruben stał przodem...
    Pomijając karny dla Villarealu...
    Pomojając faul na Callejonie i niema nic...
    Pomijając czerwo dla Ozila za klaskanie...
    I na koniec cytując "Paradas Romero zaszkodził Villarrealowi, Realowi i futbolowi" Bo takich sedziów oby było jak najmniej

Za wyrzucenie piłki poszło ostrzeżenie...rozumiem tę decyzję.
    Sędzia dał żółtą Sennie? Ok...akceptuje.
    Karny powinien być.
    Co do Callejona to tu się zgodzę powinna być żółta.
    Co do Oezila. Zdarza się, całkiem niedawno Neymar wyleciał za to samo;)

Generalnie widzę skłonność do przesady bo widziałem gorsze sędziowanie...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #468 dnia: Marca 23, 2012, 03:07:54 »
    To wcale nie był zły sędzia. Przynajmniej, pierwszy od dawna, był bezstronny, mylił się w obie strony, choć bardziej na niekorzyść Villarrealu.

Real powinien być wykartkowany w wielu meczach, nie był, przez co wielu ludzi chwytało się za głowę.

Wreszcie sędzia się nie bał, to się Mou z Karanką obrazili. Żałosne, naprawdę.

To, że sędzia był Katalończykiem, nie ma nic do rzeczy. Niejeden raz mecz Barcelony sędziował sędzia z Madrytu i nikt nie krzyczał. Mimo, że to jakoś bezstronnie nie było.

Nvm. Nam uwalili w wielu meczach (Espanyol czy Osasuna), Wam dano spore fory (Getafe, Valencia, Sevilla, Mallorca, drugi raz Getafe, jestem w stanie podać do wszystkiego filmiki, tylko powiedzcie słowo). Więc nie marudzić mi tutaj proszę.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #469 dnia: Marca 23, 2012, 12:58:44 »
    Mnie najbardziej martwi słaba gra Lecha Poznań.I widać,że gra nie zmieniła się po zmianie trenera.Andrzej Rumak jak narazie nie trenuje z większymi osiągnięciami.Ba,nie ma nawet najmniejszych.Rudniew zaciął się i kto ma teraz zdobywać bramki?Ten pseudo napastnik z Serbii Vojo Ubiparip? Czy kto? Ślusarski? Gra Lecha nie jest zadowalająca. Chyba jedynym wyjściem jest zmiana zawodników.
    PS.Oddałbym Lecha,Wisłę czy Legie za takie polski Athletic Bilbao.Na przykład taki Lech Poznań z samymi Wielkopolanami.Byłoby pięknie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #470 dnia: Marca 23, 2012, 14:20:43 »
    Niestety to chyba nie w tym stuleciu :) Jak Wisła w ostatnim meczu od którejś minuty grała bez Polaka :/
    Yoda wrzuć, chętnie obejrzę :)
    Hala Madrid

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Ostatnia zmiana: Marca 23, 2012, 16:44:55 wysłana przez Yoda »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #472 dnia: Marca 23, 2012, 16:44:54 »
    Yoda jesteś fanatykiem piłki nożnej ;d

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #473 dnia: Marca 23, 2012, 16:46:39 »
    Nie, piłka nożna to jedno z moich wielu zainteresowań, a jeśli coś mnie interesuje - to mnie interesuje naprawdę, na wielu płaszczyznach, a nie tylko "lubię, bo lubię i już" :)

Także czytam artykuły z różnych stron świata, analizuję różne punkty widzenia i moja opinia oraz argumenty nie biorą się tylko od kibiców/fanów/działaczy/piłkarzy Barcelony :)

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #474 dnia: Marca 23, 2012, 16:46:56 »
    Serdecznie dziękuje Yoda, oglądnę wieczorem bo nie mam czasu :)
    Hala Madrid

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Marca 23, 2012, 16:51:39 »
    To nie koniec przekrętów :)

Jak wiemy, w ostatnim meczu Pepe nazwał dwukrotnie sędziego "skur*ysynem", zaś Faria, Mou i Oezil klaskali ironicznie w stronę sędziego.. Za znieważenie sędziego, według przepisów RFEF, grozi zawieszenie od 4 do 12 meczów. Pepe dostał 2, Faria, Mou i Oezil po jednym. Dodatkowo komitet ANULOWAŁ jedną z kartek Ramosa, powód? Błąd w protokole sędziowskim.

Co więcej! Real będzie składał apelację, a komitet apelacyjny zbiera się właśnie teraz :)

Wyjdzie na to, że z 5 czerwonych kartek, żaden z piłkarzy/trenerów nie zostanie zawieszony :)

To wcaaaaleeee nie śmierdzi przekrętem :)

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Marca 23, 2012, 18:52:48 »
    http://www.youtube.com/watch?v=oDYEShXNafI Lepsza jakość, i rzeczywiście nie było karnego z Getafe 3 kolejka
    http://www.youtube.com/watch?v=9WPO9qbs4IY Nie było ręki Ramosa :)
    Co do tej dłuższej kompilacji jest tam trochę fałszu.
    Hala Madrid

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Marca 23, 2012, 19:09:58 »
    http://www.youtube.com/watch?v=oDYEShXNafI Lepsza jakość, i rzeczywiście nie było karnego z Getafe 3 kolejka
    http://www.youtube.com/watch?v=9WPO9qbs4IY Nie było ręki Ramosa :)
    Co do tej dłuższej kompilacji jest tam trochę fałszu.

Widzisz, z Getafe prawda.

Z Ramosem dałeś akurat filmik, którym podpiera się całe Madridismo. Każda inna kamera pokazuje, że była ręka, tutaj widać od przodu, na wysokości uda i wygląda, jakby piłka odbiła się od uda, co prawdą nie jest :)

Trochę fałszu - słucham, minuta, sekunda, gdzie i kiedy i jak było naprawdę?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #478 dnia: Marca 23, 2012, 19:36:25 »
    Widzę,że zdecydowany przeciwnik Realu się znalazł.
    Może ja też powrzucam filmiki z symulowaniem,faulami i ten kabaret Barcelony?Bo już wnerwia mnie te   piepszenie fanów Barcelony o przekrętach Realu.Spójrzcie na siebie i nie oceniajcie.W mojej szkole jest wielu pseudokibiców Barcy.Dajmy przykład z mojej klasy,3 chłopaków jest za Realem(w tym ja) i reszta Barcelony.I co?Ci "wierni" kibice znają jedenastke z teraz.A nie wiedzą kto to jest Kluivert, Overmars, Cocu, Dutruel czy chociażby Hiszpanie, Luis Enrique, Abelardo, Sergi. Zapytajcie kolegów i ciekawe czy wszystkich będą znali.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #479 dnia: Marca 23, 2012, 20:20:49 »
    Widzę,że zdecydowany przeciwnik Realu się znalazł.
    Może ja też powrzucam filmiki z symulowaniem,faulami i ten kabaret Barcelony?Bo już wnerwia mnie te   piepszenie fanów Barcelony o przekrętach Realu.Spójrzcie na siebie i nie oceniajcie.W mojej szkole jest wielu pseudokibiców Barcy.Dajmy przykład z mojej klasy,3 chłopaków jest za Realem(w tym ja) i reszta Barcelony.I co?Ci "wierni" kibice znają jedenastke z teraz.A nie wiedzą kto to jest Kluivert, Overmars, Cocu, Dutruel czy chociażby Hiszpanie, Luis Enrique, Abelardo, Sergi. Zapytajcie kolegów i ciekawe czy wszystkich będą znali.

Wiedziałem, że ktoś nie wytrzyma i zamiast uargumentować swoje zdanie, będzie rzucał na lewo i prawo jadem.

Przykro mi, ale nie odpowiem na Twoje prowokacje :)

Czekam na odpowiedź Kamillosa :)