Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77832 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #240 dnia: Grudnia 02, 2011, 20:50:17 »
    Z Czechami i grekami ostatnie trzy mecze to dwa zwycięstwa i remis a zz ruskimi zwycięstwo,remis i porażka.Statystycznie z tymi drużynami mamy dobry bilans.Szansa na awans ogromna.Teoretycznie łatwa grupa,gramy u siebie tylko żeby w obronie nie grał Głowacki to będzie git:>

Mecze towarzyskie to nie turnieje, te rządzą się własnymi prawami. Teoretycznie Austria i Chorwacja też miały być łatwymi przeciwnikami na poprzednim Euro a jak się skończyło wszyscy pamiętają...

Czekam na mecz Niemiec z Holandią, bo to może być pokaz porządnej piłki, do tego dojdzie jeszcze Portugalia która ostatnio od Danii oberwała i teraz mimo że jest faworytem losy meczu mogą potoczyć się różnie...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #241 dnia: Grudnia 02, 2011, 21:03:59 »
    Nie ma latwych grup(zwlaszcza dla nas).Pamietajmy ze oprocz Polski i Ukrainy wszystkie te panstwa stoczyly wielkie boiskowe batalie aby znalesc sie w tym gronie.Mysle ze gdyby EURO odbywalo sie gdzies indziej,nie mielibysmy na co czekac.Zdecydowanie lepiej byloby dla polskiej kadry aby jednak do naszej grupy trafily "lepsze" ekipy-bardziej utytuowane.Od dawna juz,naszym kadrowiczom lepiej gralo sie wlasnie z tymi silniejszymi,tak jak by dopiero wtedy trafili wlasnie na godnego siebie przeciwnika a takie Austrie itp to przeciez i tak pokonamy.Wlasnie z tego wzgledu,przez takie podejscie dostajemy w dupe i zegnamy sie szybko z kazdym turniejem.
    Przyszly rok napewno bedzie wyjatkowy i wiele sie wydarzy,mam jednak nadzieje ze nasi reprezentanci w koncu cos zdzialaja bo jest nam to wszystkim bardzo ale to bardzo potrzebne.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #242 dnia: Grudnia 03, 2011, 08:22:11 »
    Mam nadzieję , że to nie będzie mecz otwarcia , mecz o wszystko i mecz o honor . :)
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Grudnia 03, 2011, 11:42:35 »
    Hmmm, może nie interesuję się piłką nożną, ale chyba z tego co ja wiem, Rosja nie jest w Unii, więc jakim cudem gra w Euro 2012?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #244 dnia: Grudnia 03, 2011, 12:18:00 »
    [...]Rosja nie jest w Unii, więc jakim cudem gra w Euro 2012?

A czy Szwajcaria, która w 2008 organizowała Euro była w Unii? Chyba nie. O co tu może chodzić... czekaj, czekaj, może dlatego że znajdują się w Europie!
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #245 dnia: Grudnia 03, 2011, 12:18:43 »
    Szkoda mi Holendrów, mają pecha do Niemców. Jak to mówił mój tata Niemcy grają do końca i dlatego wiele drużyn przegrywa w końcówkach z nim. Ja jednak uważam, że szczęście też im trochę pomaga.

Hmmm, może nie interesuję się piłką nożną, ale chyba z tego co ja wiem, Rosja nie jest w Unii, więc jakim cudem gra w Euro 2012?

Podejrzewam, że robisz sobie z nas... ekhm. Nie wierzę, że ten komentarz jest na serio więc się nie wypowiem.

EDIT:
    [...]O co tu może chodzić... czekaj, czekaj, może dlatego że znajdują się w Europie!

Niekoniecznie. Turcja i Izrael jakoś nie są w Europie a należą do UEFA.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Grudnia 03, 2011, 13:07:37 »
    Co do Izraela.Wyobrażacie sobie by Izrael miał grac w afrykańskich mistrzostwach?Dobrze by się to nie skończyło dla żydów.By nie napisać ...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #247 dnia: Grudnia 03, 2011, 13:12:58 »
    Co do Izraela.Wyobrażacie sobie by Izrael miał grac w afrykańskich mistrzostwach?Dobrze by się to nie skończyło dla żydów.By nie napisać ...

Słucham? Dlaczego miałby grać w afrykańskich? A może od razu w amerykańskich....? Izrael gra w Europie, bo gdyby miał grać razem z Iranem, Syrią, Libanem etc. mogłoby dojść do rozlewu krwi wśród kibiców na meczach.

@Theoden: Albo robisz sobie jaja, albo mylisz Unię Europejską z Europą. W tym drugim przypadku - wyrazy współczucia, tak nic nie wiedzieć o swoim kontynencie chyba jest uciążliwe. Tak samo Szwajcaria, Islandia, Norwegia, Rosja, Ukraina, Mołdawia, Chorwacja, Serbia grają w Mistrzostwach (do 2012 większość z nich się nie zakwalifikowała, ale mogłaby), bo *fanfary grają* są w Europie. Szokujące, nie?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Grudnia 03, 2011, 13:46:17 »
    Właśnie o to mi chodzi... tylko źle napisałem ze w afrykańskich mieli by grac.A powinni grac w Azjatyckich(tak?)...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #249 dnia: Grudnia 03, 2011, 13:49:45 »
    Turcja i Izrael jakoś nie są w Europie a należą do UEFA.

Na siłę, to Turcja jednak leży w Europie - częściowo. ;)

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Grudnia 03, 2011, 14:34:03 »
    Ale stolica jest w Azji, większość ludzi mieszka w Azji, więc jest to raczej państwo azjatyckie. Zresztą Europa i Azja to właściwie jeden kontynent, więc niech sobie wybiorą gdzie chcą grać, nie mam zamiaru tego przeżywać.

Theoden - "lepiej milczeć i sprawiać wrażenia głupca, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości."

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #251 dnia: Grudnia 03, 2011, 14:41:10 »
    Pozwolę sobie nieco po obstawiać jako pierwszy, mam na myśli kto wg mnie wyjdzie z grupy, są to przewidywania, a nie to jakie drużyny chciałbym zobaczyć.
    Grupa A:
    1. Rosja
    2. Grecja
    Grupa B:
    1. Niemcy
    2. Holandia
    Grupa C:
    1. Hiszpania
    2. Włochy
    Grupa D:
    1. Anglia
    2. Francja

Moje typy nie są oparte na żadnych długich obserwacjach, a jedynie tego co pamiętam :P.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #252 dnia: Grudnia 03, 2011, 15:36:45 »
    Pozwolę sobie nieco po obstawiać jako pierwszy, mam na myśli kto wg mnie wyjdzie z grupy, są to przewidywania, a nie to jakie drużyny chciałbym zobaczyć.
    Grupa A:
    1. Rosja
    2. Grecja
    Grupa B:
    1. Niemcy
    2. Holandia
    Grupa C:
    1. Hiszpania
    2. Włochy
    Grupa D:
    1. Anglia
    2. Francja

Moje typy nie są oparte na żadnych długich obserwacjach, a jedynie tego co pamiętam :P.

Nie byłbym tego pewien zważywszy na to co było na ostatnich afrykańskich mistrzostwach.

Na siłę, to Turcja jednak leży w Europie - częściowo. ;)

Masz rację. Zapomniałem o tym "cypelku" co graniczy z Bułgarią i Grecją.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Grudnia 03, 2011, 17:38:04 »
    Hmm, serio nie interesuję się piłką nożną, wolę inne sporty i mam inne zainteresowania. No wiem że to jest Europa, aż tak głupi nie jestem, ale z tego co wiem, to Rosja to Euroazja, więc dziwne to trochę, no ale cóż...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #254 dnia: Grudnia 03, 2011, 17:42:34 »
    Czekaj czekaj... To Ty jesteś ten Theoden który grał w singleplayer Vikingra i narzekał że wszystkie rzeczy są z Native? Lol, nie mam więcej pytań.

@Wesch, nie dramatyzuj. Dziady są i od lat nic wielkiego im się nie udało, ale tym razem chyba dadzą radę wyjść ze swojej grupy. Może to bezpodstawna nadzieja każe mi tak myśleć, ale tak łatwej grupy nie mieliśmy od dawna; chyba nie ma możliwej lepszej konfiguracji dla nas niż ta.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński