Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77833 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #135 dnia: Września 30, 2011, 14:53:38 »
    Legia zagrała znacznie lepiej niż Wisła, choć miała też łatwiejszego przeciwnika. Grali jednak celnymi podaniami, byli bardziej ruchliwi w ataku i agresywni w obronie. Wisła bez Meliksona i Małeckiego ssie i w najbliższym meczu ligowym, z Legią, granym do tego w Warszawie prawdopodobnie dostanie baty. Legia najbardziej zaimponowała mi liczbą Polaków w składzie. Ci zagraniczni to dobre uzupełnienie, a nie jak w Wiśle, ludzie wzięci chyba z łapanki, wpychani do podstawowego składu zamiast młodych Polaków, których co prawda Wisła pewnie nie ma.

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #136 dnia: Września 30, 2011, 15:32:08 »
    No po cichu liczyłem że legia przegra, za to wisła dała dupy na całej linii ;]

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 30, 2011, 17:47:20 »
    Dobrze , że meczu Wisły nie widziałem.W poprzednim który oglądałem przegrali z Odense.

PROBLEM?

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 30, 2011, 21:43:49 »
    Ja mimo wszystko gratuluję Legii bardzo dobrej drugiej połowy , ale "kibice" kompletnie przegięli pałę .
    Piszę głównie o tym http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/policja-wyjasnia-incydent-z-transparentem-jihad-le,1,4866575,region-wiadomosc.html .
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #139 dnia: Października 01, 2011, 22:09:50 »
    Ciężko tu mówić o jakimś konkretnym rasizmie. To wygląda raczej na nieprzemyślane podejście do sprawy pod tym względem. Według mnie pomysł na oprawę jest całkiem ciekawy i nawiązanie do jakiś terrorystów jest chore. Dla mnie gratz za oprawę.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Października 02, 2011, 12:48:56 »
    Ciężko tu mówić o jakimś konkretnym rasizmie. To wygląda raczej na nieprzemyślane podejście do sprawy pod tym względem. Według mnie pomysł na oprawę jest całkiem ciekawy i nawiązanie do jakiś terrorystów jest chore. Dla mnie gratz za oprawę.

Przecieram oczy ze zdumienia. Jeśli cię dobrze zrozumiałem, to uważasz, że terroryzm nie ma nic wspólnego z Dżihadem. Gdyby na meczy Legii ze Spartakiem w Rosjanie wywiesili transparent z sowieckim żołnierzem strzelającym w tył głowy klęczącemu polskiemu oficerowi to by też była ciekawa oprawa?

Niestety 2-0 dla Legii...
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2011, 20:38:54 wysłana przez Drakkainen »

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #141 dnia: Października 03, 2011, 18:13:55 »
    Dżihad to podstawa religijna, więc widzę że nie wiesz o czym mówisz.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #142 dnia: Października 03, 2011, 18:16:46 »
    Obaj pewnie do końca nie wiecie co naprawdę kryje się pod pojęciem "dżihad", które zostało wypaczone przez zachodnie media w związku z terroryzmem.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 03, 2011, 19:56:22 »
    No tak, rzeczywiście nie ma żadnego związku między tym, że Żydzi i Muzułmanie to wyznawcy różnych religii. A nienawiść do Muzułmanów do Żydów wzięła się znikąd. Jak nazwać więc częste walki z Izraelem państw arabskich jak nie Dżihadem. Przecież nie jest to problem rasowy - są murzyni Muzułmanie i jakoś Arabowie ich nie prześladują. Trudni też nie połączyć aktów terroryzmu z religią. Przecież samobójcy ich dokonujący oczekują za to nagrodę w postaci nieba.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 03, 2011, 20:11:52 »
    Domyślam się, że temat dotyczy pięknej oprawy legionistów na meczu z Hapoelem :)

Tylko krótko skomentuję:

Obaj pewnie do końca nie wiecie co naprawdę kryje się pod pojęciem "dżihad", które zostało wypaczone przez zachodnie media w związku z terroryzmem.

A Ty myślisz, że kibice (kibole?) Legii doskonale wiedzą, wysłupują z tego słowa głębszy sens i może jeszcze stwierdzisz, że znali to słowo przed aktami terroryzmu i "spaczeniu" tego słowa przez zachodnie media? :)

Oni doskonale wiedzą, jak to słowo jest odbierane.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 03, 2011, 20:32:15 »
    Ale ja nie bronię tych (...) za ten wybryk. Doskonale wiem, że nie rozumieją oni oryginalnego sensu pojęcia Dżihad, gdyż to nie na ich "rozum" - oczywiście no offence, nie obrażając nikogo. :p

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 03, 2011, 20:38:11 »
    Sorry, ale jeśli patrząc na to że oprawa "Dżihad Legia" jest bee, to tak samo można patrzeć na oprawę "Boże chroń fanatyków", bo dotyka kogoś uczucia religijne, czy "Zniknie Warszawa tak jawa jak sen", bo kogoś zaboli że to o jego mieście jest w taki sposób pokazana oprawa. Oprawa to w pewnym stopniu też jest sztuka ( tak jak darcie Biblii przez Nergala ), więc nie doszukujmy się głębokich pokładów terrorystycznych w kibicach Legii, bo nie o to w tym wszystkim chodzi.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 03, 2011, 21:16:38 »
    Nie, te przykłady to nie jest sztuka, to co najwyżej prowokacja, choć ja to nazywam dosadniej. Albo nie - wytłumacz mi o co chodziło kibicom Legii z tym transparentem, bo jeśli to jest sztuka to chyba ostatnio zmieniła się definicja tego słowa. No i nieszczęsny Nergal - sąd to nie wyrocznia, to że orzekł taki a nie inny wyrok nie znaczy że to już jest prawda bezwzględna. Trafił by się inny sędzia i byłby biegunowo inny wynik. Sprawę Nergala dobrze przedstawił Ziemkiewicz, który zrobił "podpuchę" opisując sprawę będącą lustrzanym odbiciem sprawy Nergala, z tym że bohaterem tym razem był neonazista. O tym że to podpucha nabrałem pewności w momencie, gdy przeczytałem, że po jednym z koncertów jego zespołu, na którym obrażał Żydów, środowiska artystyczne stanęły w jego obronie. Abstrakt. Normalnie by był lincz. To dobrze pokazuje absurdalność wyroku.

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 03, 2011, 22:37:58 »
    PiSowskie poglądy... Wybacz, ale Nergal sam nosi anioła na szyi i jest osobą religijną, a to że darł biblie nie oznacza że jest satanistą. Tak samo powinniśmy filmy cenzurować, gdzie swastyki w Kompani Braci, gdzie pół żywi żydzi w Chłopcu w Pasiastej Piżamie. Toż to czyste zło i jeszcze kogoś uczucia obrazi...

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 03, 2011, 22:46:49 »
    Wybacz, ale Nergal sam nosi anioła na szyi i jest osobą religijną

Aż mi zakrętka od coli z wrażenia spadła.

Negal jest ateistą, o czym mówił w wielu wywiadach, dlatego nie może być satanistą, bo wiara w szatana jest równoznaczna z wiarą w Boga :)