Jeśli Valdes broni dla Ciebie z wielką klasą to ja nie wiem kto jest dla Ciebie dobrym bramkarzem. Jest ot co przeciętnym bramkarzem ale żeby jakimś super to na pewno nie. Pamiętam , że w ubiegłej Lidze Mistrzów źle się ustawił i Van Persi strzelił gola.
Wrzuciłbym kompilację z obronami Valdesa, ale to bez sensu. Bo w sumie z kompilacji, to i Małeckiego można do Messiego przyrównać. Wystarczy tylko regularnie oglądać ligę hiszpańską, żeby zauważyć klasę Valdesa. Ty zaś po raz kolejny wspominasz o jakiejś akcji z LM. LM transmitowanego w publicznej telewizji :)
A skoro już o publicznej telewizji - co powiesz o obronie Valdesa strzału głową Benzemy w pierwszym meczu Superpucharu? Pewnie nie pamiętasz.
Generalnie łatwiej wyliczać błędy bramkarza, bo po nich najczęściej padają bramki, a po pięknych obronach nie. A zazwyczaj to o bramkach się pamięta.
Jeśli wdawać się w szczegóły, to Casillas w zeszłym roku minął się z piłką w meczu bodaj z Getafe, po czym Getafe strzeliło bramkę. Jest słabym bramkarzem?
Mogę dodać złe pokrycie krótkiego słupka przy golu na 6:2 w słynnym meczu w maju 2009. Fatalne wybicie piąstkami z ... no właśnie, chyba Malagą. Po którym też padł gol.
Czy to znaczy, że jest jest słabym bramkarzem? Wygrał z reprezentacją Hiszpanii Euro i MŚ, będąc jej kapitanem. To musi coś znaczyć.
Valdes wygrał 5-krotnie La Liga, 3-krotnie Ligę Mistrzów oraz raz Copa del Rey, dodatkowo zgarnął czterokrotnie Trofeo Zamora. O czym to świadczy? O tym, że jest słaby, a obrona po prostu żelazna?