No coz, masz racje - to pochopna i niesprawiedliwa opinia, wrzucanie wiekszosci graczy do jednego wora. No ale w tym troche i naszej winy, bo paru graczy wystawilo nam taka, a nie inna metke. To prawda, ze nie chce grac od razu oficjala, bo do takich meczy podchodze powaznie i chcialbym sie do tego przylozyc i zaangazowac siebie i ludzi do gry - a zwazywszy na moja bardzo dluga nieobecnosc oraz srednia aktywnosc wiekszosci graczy, wolalbym najpierw zagrac cos na luzie i zorientowac sie, czy w ogole bedzie ktos chetny do gry. Tych 2-3 "napinaczy" sama meczu nie zagra i chyba jestes tego swiadomy ;)
Co do "strachu" przed utrata fejmu - w sumie to czego Ty tak wlasciwie od nas oczekiwales? Ze wrzucisz jakis prowokacyjny post i wszyscy nagle z urazona duma rzuca sie do gry, bo tak powiedziales i juz? Niestety IvE, ale czasy naszej "swietnosci", zwlaszcza w stosunku do aktywnosci i zapalu do gry, minely. Po 3 latach wiekszosc graczy zajela sie swoim zyciem, albo znudzila sie po prostu Warbandem. Ja sam studiuje, mam prace i zycie prywatne i gier to nie ruszalem juz dobre pare miesiecy. Wiec wymaganie stawienia sie "tu i teraz", na Twoj rozkaz, bo inaczej hanba, strach i pogarda, jest troszke smieszne ;)
A jesli chodzi o Hakkapelitow - to z mojej strony tez szacunek dla nich, bo sa najdluzej grajacym aktywnie klanem i zawsze chetni do gry i do podjecia nowych wyzwan. Tak naprawde to oni aktualnie podtrzymuja scene przez organizowanie eventow i dotowanie serwera dla community. Zrobili i robia nadal bardzo duzo dla Deluga i chwala im za to. Trzymam za Was kciuki chlopaki! :D