Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co chciałbyś zobaczyć w nadchodzącym uaktualnieniu?

System Zadań Pobocznych
    25 (48.1%)
    Pojedynki
    27 (51.9%)

Głosów w sumie: 51

Głosowanie skończone: Stycznia 17, 2013, 21:48:05

Autor Wątek: Aktualizacje - Wersja testowa 2.92  (Przeczytany 73808 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Aktualizacje - Dev Diary 3 - 31.01.12
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 16, 2012, 18:11:10 »
    A to nie mod pod podstawkę?

PS. PÓŹNIEJ kup słownik.

Nope. Warband.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 16, 2012, 18:13:10 »
    To jak już piszę, to mam takie pytanie:
    Czy będziecie potrzebowali jakiś testerów? Bo z tego co czytałem, to kiedyś jakieś bodajże były.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 16, 2012, 18:16:17 »
    Nie zapowiedziano nawet ukończenia 80%, a więc jak patch miałby przerwać wydanie moda ?..
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 16, 2012, 18:56:12 »
    Tyle postów, wypada więc coś odpowiedzieć ;-)

Nowa wersja Warbanda w niczym nam nie przeszkodziła, wręcz przeciwnie wprowadziła nowe możliwości.
    Raczej nie będziemy potrzebowali testerów. Co do 1794, proszę o cierpliwość, jeszcze trochę.

Edit: Blitzwing, sprawdź prywatne wiadomości.
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2012, 23:36:31 wysłana przez Vain »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 16, 2012, 19:19:17 »
    A potrzebujecie aktualnie jakiś rycinek, obrazków? Bo możliwe że będę miał niedługo trochę czasu, mógłbym coś znaleźć.
    Sława!

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    Odp: Aktualizacje - 04.08.12
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 05, 2012, 15:24:09 »
     Więc jesteśmy z powrotem, szczerze mówiąc, miałem nieco dłużej poczekać z naszą aktywniejszą działalnością w sferze promocji, ale jeżeli jest to niemożliwe, zaczniemy wcześniej i mniej intensywnie na początku.Na najbliższe dwa miesiące jest zaplanowanych kilka-kilkanaście uaktualnień. Przez ostatnie miesiące panowała cisza, z kilku przyczyn, nie mogę większości z nich wyjaśnić, natomiast prawdą jest to, że chcieliśmy zachować 1794 jak najbardziej unikalne, wyjątkowe i nie zdradzać zbyt wcześniej zmian, nowości. Siłą modyfikacji są przede wszystkim pomysły związane z rozgrywką. Będziemy je wyjawiać stopniowo, aż do momentu wydania, które planowane jest na za 2 miesiące. Pewnie wcześniej skończymy, ale z racji na to, że 1794 jest tylko na singleplayer, muszą zostać przeprowadzone bardzo dokładne testy, niema sensu wydawać, a później wypuszczać co chwilę następne wersje z naprawionymi błędami, ale nie kompatybilne z savami, to byłoby naprawdę irytujące, lepiej trochę dłużej poczekać. Na początek, to tyle żeby nie było, że nic nie pokazaliśmy, motyw główny:

http://www.youtube.com/watch?v=HLOLpEMXV0A&feature=player_embedded

Jeżeli Wam się podoba, czekamy na komentarze :-)

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 05, 2012, 15:58:34 »
    świetna muzyka !

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 05, 2012, 16:53:30 »
    Muszę przyznać, utworek pierwsza klasa. Bardzo dobry i czuje się klimat epoki:-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 06, 2012, 06:41:37 »
    Fantastyczna nutka. Tak jak napisał Luca , kilmat uchwycony. Wiadomość o fazach końcowych projektu cieszy jeszcze bardziej ;)

Pozdrawiam Baldwin.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 06, 2012, 13:10:34 »
    Rewelacyjne , świetnie będzie się grać przy takiej muzyce ;)

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 06, 2012, 18:13:03 »
    Bardzo dziękujemy za wszystkie komentarze :-)

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 07, 2012, 08:35:29 »
    Bardzo dziękujemy za wszystkie komentarze :-)
    Na pewno jak więcej pokażecie to więcej takich dobrych (i lepszych) komentarzy zobaczycie. ;)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 07, 2012, 20:27:13 »
    Przepraszam, a jakie to niby "lepsze" komentarze można napisać, niż powiedzenie im, że bardzo miły utwór? "Och, ach, jesteście moimi bogami!" albo "Mrrr, ale kusząca ta muzyka. Już was uwielbiam!". Niedorzeczna rzecz, "pokażcie więcej, to będziemy milsi".
    A co do kolejnych dev diary. Ja jestem bardzo zadowolony, że nie jest dużo pokazywane. To tylko wzmacnia apetyt, na pewno każdy będzie bardziej zaskoczony, wiedząc mniej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 08, 2012, 16:25:39 »
    Chodziło mi o komentarze w formie podziękowań itp. Cóż może jednak trochę źle się wyraziłem ,ale to nie miejsce na kłótnie.
    A ja i tak czekam na następne Dev Diary.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    Odp: Aktualizacje - Dev Diary 4
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 15, 2012, 10:46:33 »
    Dzisiaj chcielibyśmy przedstawić Wam jedną z najważniejszych części rozgrywki - formacje bitewne. Jest to pierwsza z czterech części dotyczących mechaniki bitew i oblężeń.
    Zapraszam do czytania i oglądania.

Podwójna linia
    Najpowszechniejsza formacja, stwarza możliwość skutecznego ostrzału i zarazem nie wymaga wiele czasu do zmiany na inną formację. Podstawa bitew liniowych.

Podwójna linia II
    Umożliwia skuteczny ostrzał z obu linii, jej wadą jest jednak czas potrzebny na sformowanie i późniejszą zmianę formacji.

Tyraliera
    Alternatywa dla podwójnej linii, szczególnie przy przewadze wyszkolenia nad przeciwnikiem mającym przewagę liczebną, ale słabsze wyszkolenie. Ustawienie umożliwia odnoszenie mniejszych strat.

Czworobok
    Formacja doskonale sprawdzająca się przeciwko przeważającej liczbie kawalerii, sformowanie jej prawie uniemożliwia rozbicie szyku. Nie sprawdza się przeciwko piechocie.

Kolumna
    Pomimo wielu prób wprowadzenia ataku kolumną dla piechoty i kawalerii, nie udało się go stworzyć w stopniu satysfakcjonującym nas. Przeważały więc będą bitwy liniowe, co oczywiście nie oznacza,
    że nie będzie możliwości bezpośredniego ataku - starcia na bagnety czy oczywiście szarży kawalerią. Natomiast samą formacje kolumny zostawiamy, ponieważ nawet statyczna, okazuje się skuteczna, szczególnie przy większej liczbie żołnierzy ustawionych na odpowiednio wybranym terenie.

Taktyki AI
    Prawdopodobnie jedną z ważniejszych nowości jest umożliwienie AI korzystania z formacji, co więcej, wprowadziliśmy system taktyk, w zależności od sytuacji na polu bitwy, AI może zmieniać ustawienia w trakcie trwania starcia. Obecnie dostępnych jest kilkanaście taktyk, jednak do wersji finalnej będzie ich więcej. Dzięki temu elementowi, starcia mogą być dużo bardziej dynamiczne i nieprzewidywalne. Te elementy zostaną przedstawione już wkrótce w formię video, aby być na bieżąco subskrybujcie nasz kanał na YouTube:

Na teraz to wszystko, jak zwykle czekamy na Wasze komentarzem, już wkrótce następna część !

Wszystko opisane powyżej zostało zaprojektowane i wykonane przez zespół tworzący.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2012, 11:37:58 wysłana przez VainV »