Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwer 1_Deluge_Tawerna  (Przeczytany 57362 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Serwer 1_WFaS Tawerna
    « Odpowiedź #180 dnia: Listopada 03, 2011, 07:22:29 »
    Co do ff wyłączonego: Jestem absolutnie na nie. Różnie bywało, ale przemyślałem to i stoję murem za friendly fire. Pomijając nierealistyczność tego rozwiązania... Myślisz że na takim ustawieniu nikt Cię nie zteamkilluje? Płonne nadzieje.

Popieram w 100%, a wręcz błagam nie wyłączajcie ff. Jak ktoś was notorycznie zabija ff róbcie screeny, zbierajcie świadków, notujcie godziny i zgłaszajcie to na forum. Ban na kilkanaście dni na pewno przywróci rozum takiemu dewiantowi. Zawsze można pomyśleć o kampanii społecznej, opisującej co grozi za zabijanie swoich.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #181 dnia: Listopada 03, 2011, 11:02:14 »
    A grsales kiedys w inna gre gdzie jest odbijanie obrazen?Bo ja tak.I jak ktos zastrzelil swojego i sam tez przez to padl i musial czekac jakis czas na nowa runde to juz mu sie odechcialo.
    Macie do wyboru trzy opcje.
    Wł i mieć spokój.
    Nie włączyć i sprawdzać logi(w co mi sie wierzyc nie chce ze bedzie to regularnie robione)
    Nie wł i to olewać:]

Za duzo idiotow ma dostep do internetu by realizm w tym modzie w tej kwestii zalezal od nich.

Za dużo idiotów ma dostęp do netu, byśmy mogli włączyć FF na odbijanie obrażeń. Takie coś ma sens tylko w grze, gdzie wszyscy są w miarę rozgarnięci i znają swoje miejsce, a nie gdzie pełno debili, którzy sami pchają się pod lufę (armatę), lub celowo blokują ci linię strzału (a ty wtedy nic im zrobic nie możesz).

Notorycznych teamkillerów zgłaszajcie. To się da sprawdzić w logach. Nie da się jednak sprawdzić tego, czy ktoś zginął, gdy FF był ustawiony na odbijanie obrażeń, bo próbował zastrzelić debila utrudniającego wszystkim rozgrywkę.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #182 dnia: Listopada 03, 2011, 15:06:51 »
    To się da sprawdzić w logach. Nie da się jednak sprawdzić tego, czy ktoś zginął, gdy FF był ustawiony na odbijanie obrażeń, bo próbował zastrzelić debila utrudniającego wszystkim rozgrywkę.

Koronny argument.

@Skrzetusky: Warband nie jest ,,inną grą'', jest tą grą.
    PS. Nadal mnie śmieszy, że starasz się udawać znawcę, a w grze raczej nie masz więcej niż 25 godzin. :-)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #183 dnia: Listopada 03, 2011, 15:54:33 »
    Nie staram się udowodnić znawcy bo z Tobą nie mam przecież szans w tej kwestii tylko opisuje jak to wygląda w innych grach gdzie zdarzają się te same sytuacje a po oddawaniu obrażeń tk sprowadzają się tylko i wyłącznie do przypadkowych trafień.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Listopada 03, 2011, 15:57:22 »
    Ale cóż to są za inne gry? FPSy? Warband to nie FPS, i choć nie powiedziałbym że biegunowo różny od nich, to na pewno wiele mechanizmów działających w tamtych ,,innych grach'' w Warbandzie spełźnie na niczym. A argument Daedalusa który zacytowałem post temu moim zdaniem dobitnie niszczy teorię, że ff off jest lepsze.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #185 dnia: Listopada 05, 2011, 18:50:22 »
    Nie wiem dlaczego, ale zostałem zbanowany na serwerze...
    Szkoda tylko, że nie mogłem sobie nawet pograć 1 rundy :/
    Wiem, że ban jest tylko na godzinę no, ale z takim graczem trzeba coś zrobić skoro banuje za nic -.-
    Screen:
    (click to show/hide)

Tylko jeden screen, a ban został zaakceptowany przez wszystkich i to jest najdziwniejsze.
    Na serwerze grały 3 osoby + ja. Oczywiście nie grałem ani jednej rudny...
    Freeedom!!!

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #186 dnia: Listopada 05, 2011, 19:56:54 »
    Nie wiem dlaczego, ale zostałem zbanowany na serwerze...
    Szkoda tylko, że nie mogłem sobie nawet pograć 1 rundy :/
    Wiem, że ban jest tylko na godzinę no, ale z takim graczem trzeba coś zrobić skoro banuje za nic -.-
    Screen:
    (click to show/hide)

Tylko jeden screen, a ban został zaakceptowany przez wszystkich i to jest najdziwniejsze.
    Na serwerze grały 3 osoby + ja. Oczywiście nie grałem ani jednej rudny...

potwierdzam, dosłownie minute temu wszedłem na serwer i dostałem polla za cheaty. nie pozostaje nic innego jak ban dla tej gnidy bo inaczej go nie można nazwać

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Listopada 05, 2011, 19:57:59 »
    Ta ,,gnida'' to Styler? Hah... A taki wylewny, sympatyczny, jak jestem na serwie... Cfaniak.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Listopada 05, 2011, 20:17:48 »
    Ja dzisiaj po 15 minutach dalem sobie spokoj z graniem bo serii tk....

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Listopada 05, 2011, 21:16:31 »
    Ta ,,gnida'' to Styler? Hah... A taki wylewny, sympatyczny, jak jestem na serwie... Cfaniak.

styler kiedyś mnie zbanował za cheaty, ale to był chyba jednorazowy wybryk. mowa była oczywiście o graczu "Abstain" patrz. screen wyżej. hmm dziwne też było to że jak oglądałem listę graczy to na niej go nie było, czyżby tak szybko czmychał ?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2011, 22:05:44 wysłana przez Trynithy »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Listopada 05, 2011, 21:18:30 »
    Na screenie Wallaca wyraźnie widać, że polla zgłosił Styler.

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #191 dnia: Listopada 05, 2011, 21:21:57 »
    LOL!
    "Abstain" to znaczy że powstrzymujesz się od zagłosowania... nic dziwnego że nie ma go na liście...

Offline Zagiel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Listopada 05, 2011, 21:26:44 »
    Dzisiaj jeśli chodzi o TK i kulture graczy to była tragedia :/ i przy okazji też dostałem kicka za nic zaraz po wejściu na serwer (od WP_Ulan_Drains) były tylko 3 osoby i wszyscy bezmyślnie zagłosowali za kickiem, mimo wszystko pograłem z 3 h żadko jest tylko osób na serwerach wiec trzeba było to wykorzystać.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2011, 21:35:19 wysłana przez Zagiel »

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Listopada 05, 2011, 22:04:04 »
    Ale debil ze mnie. cofam moje wypowiedzi bo już nie kontaktuje

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #194 dnia: Listopada 05, 2011, 22:26:58 »
    Dzisiaj jeśli chodzi o TK i kulture graczy to była tragedia :/ i przy okazji też dostałem kicka za nic zaraz po wejściu na serwer (od WP_Ulan_Drains) były tylko 3 osoby i wszyscy bezmyślnie zagłosowali za kickiem, mimo wszystko pograłem z 3 h żadko jest tylko osób na serwerach wiec trzeba było to wykorzystać.

WP ciągle kogoś kickuje tak przy okazji.