Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwer 1_Deluge_Tawerna  (Przeczytany 57463 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    Odp: Serwer 1_WFaS Tawerna
    « Odpowiedź #135 dnia: Października 16, 2011, 13:05:48 »
    Dzięki za uznanie mojej zajebistości, ale chyba nie mogli też zniesc tego echo-echo
    Vivat Pomerania!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #136 dnia: Października 16, 2011, 14:19:24 »
    Utnę tą arcymądrą wymianę zdań i napiszę o czymś innym. :)

Potrzeba TSa. Nie tylko na eventy, po prostu w modach takich jak WFaS zgranie ludzi od razu zwiększa frajdę płynącą z gry, i miło by było się zorganizować nawet nie od święta. Na SG już nie możemy polegać, nawet jeżeli nas tam odbanowano, to ja na ten przykład bym nie chciał brać udziału w evencie ze świadomością, że w każdej chwili może nam dupnąć TS i trzeba będzie w pośpiechu szukać nowego. Potrzeba na razie około 20 slotów, gdyby ktoś był w stanie załatwić kanalik w jakimś zaufanym miejscu, byłbym wdzięczny. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #137 dnia: Października 16, 2011, 14:26:40 »
    Może dyplomacja z klanami...
    Vivat Pomerania!

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #138 dnia: Października 16, 2011, 15:51:48 »

Potrzeba TSa. Nie tylko na eventy, po prostu w modach takich jak WFaS zgranie ludzi od razu zwiększa frajdę płynącą z gry, i miło by było się zorganizować nawet nie od święta. Na SG już nie możemy polegać, nawet jeżeli nas tam odbanowano, to ja na ten przykład bym nie chciał brać udziału w evencie ze świadomością, że w każdej chwili może nam dupnąć TS i trzeba będzie w pośpiechu szukać nowego. Potrzeba na razie około 20 slotów, gdyby ktoś był w stanie załatwić kanalik w jakimś zaufanym miejscu, byłbym wdzięczny. :)

gooogle i jest wiele darmowych TSow.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #139 dnia: Października 16, 2011, 18:37:31 »

Ja powiem tak. Wielkie G się zorganizuje z nie ogarniętą masówką, gdzie 8 osób się wypowiada naraz. Albo muty, i dowódca się wypowiada, i rozgarnięci ludzie i zwycięstwo jest nasze.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Października 16, 2011, 19:09:31 »
    Ja powiem tak. Wielkie G się zorganizuje z nie ogarniętą masówką, gdzie 8 osób się wypowiada naraz. Albo muty, i dowódca się wypowiada, i rozgarnięci ludzie i zwycięstwo jest nasze.

Nie odróżniasz gry od spinania się, ,,BO MY MÓSIMY FYGRAĆ!!!!111!!1''. W grze na publicu priorytetem jest fun, a punkty tylko przy okazji.

Ja powiem tak. Wielkie G się zorganizuje z nie ogarniętą masówką, gdzie 8 osób się wypowiada naraz.

Wczoraj tak było głównie (albo tylko) przez Roberta i Solejóka.

PS. Daedalusie, możesz uzupełnić listę w 1 poście o wszystkich pozostałych banitów?
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2011, 22:21:10 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #141 dnia: Października 17, 2011, 15:32:49 »
    Uwaga!
    Mój kolega ma stabilny serwer TSa, więcej informacji: http://www.gametracker.com/server_info/85.25.165.135:9987/
    Aby dostać kanał należy wejść na owego TSa i na kanał "Prośba o kanał <--Wejdź Nie Zjemy Cie :x" i poczekać aż ktoś się wami zajmie. Tylko wyraźnie sprecyzujcie jaki kanał (ile osób itp.) jest potrzebny.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Października 18, 2011, 00:41:56 »
    Uwaga!
    Mój kolega ma stabilny serwer TSa, więcej informacji: http://www.gametracker.com/server_info/85.25.165.135:9987/
    Aby dostać kanał należy wejść na owego TSa i na kanał "Prośba o kanał <--Wejdź Nie Zjemy Cie :x" i poczekać aż ktoś się wami zajmie. Tylko wyraźnie sprecyzujcie jaki kanał (ile osób itp.) jest potrzebny.

Pod rozwagę na później.

Ale jest też inna sprawa, mianowicie jakość serwera. Kilku Polaków mówiło mi, że pingi na obecnym serwerze battle są słabe. Ja też to widzę, poza tym, nawet gdy miota mną po mapie, jest trzysekundowy lag i nie widzę gdzie biegnę, nadal pokazuje 60 pingu (swoją drogą, lepszych pingów niż 50 się nie widuje), czyli moje połączenie wcale nie jest takie słabe. Czyli wina leży po stronie serwera. Ja rozumiem, że zależy nam też na zagranicznych graczach, ale jednak 80% użytkowników serwera to Polacy. Dlatego proponowałbym przyjrzeć się temu:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6238.msg172543#new

Pingi na katapulcie mam nie wyższe niż 15, i wielu naszych rodaków podobnie. Myślę że dla jakości gry, warto by to rozważyć i pogadać z Inco.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 18, 2011, 09:36:37 »
    Jest tylko jeden mały szczegół, którego gracze chyba nie dostrzegają... Kto zapłaci za ten serwer?

Tawerna do końca roku ma opłacone serwery w Szwecji i chyba nie ma sensu na dwa miesiące opłacać dodatkowy serwer bo niektórzy (ja gram bez żadnych problemów) mają lagi...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 18, 2011, 15:23:28 »
    No to przecież można poczekać do końca roku, a potem to załatwić, jeżeli zapadnie taka decyzja.

(ja gram bez żadnych problemów)

Ach, grasz, powiadasz... :)
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 15:28:02 wysłana przez Hofiko »

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 18, 2011, 15:41:28 »
    Rzadko zgadzam się z Hofiko... ale tu akurat ma rację. Server tawerny to jedyny server, na którym mam lagi. Nawet jeśli gram na jakimś innym to ping powyżej 100+ objawia mi się jedynie wolniejszymi atakami czy chwilową niemożnością zamiany broni. Tylko na tawernianym serverze bettle mam lagi typu teleportacji, zatrzymania na kilka sekund gry lub zwolnienia jej działania.

Zgadzam się również co do cytatu Hofika :]...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 18, 2011, 15:51:58 »
    Widzisz, to, że nie jestem na serwerze WFaSa akurat to nie znaczy, że nie gram na serwerze postawionym na tej samej maszynie. Poza tym, żebyś ty mógł sobie beztrosko pogrywać pół dnia ktoś inny musi pracować...
    REF ma serwer na tej samej maszynie, tam lagów nie mam. W WFaSa grałem nawet przy troszkę większej liczbie graczy, problemów też nie było. Może to problem wydajności waszego sprzętu a nie serwera? Z taka ilością skryptów i dobrymi teksturami na pewno ma większe wymagania niż Nativ i zmniejszenie ustawień graficznych może choć częściowo rozwiązać wasz problem.

Cały czas nie odpowiedzieliście mi na pytanie kto za taki serwer zapłaci? Z tego co wiem Inco instytucją charytatywną nie jest, za jego serwery trzeba płacić.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 18, 2011, 15:53:38 »
    ja tez nie mam problemow z lagami.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 18, 2011, 15:56:38 »
    Widzisz, to, że nie jestem na serwerze WFaSa akurat to nie znaczy, że nie gram na serwerze postawionym na tej samej maszynie.

A czy Invasion jest postawione na tej samej ,,maszynie''? Jeżeli tak, to żaden dowód, bo tam nie mam lagów, a na battle tak. Poza tym, nie zawsze występują ściny, bywają lepsze lub gorsze dni.

ja tez nie mam problemow z lagami.

Kolejny spec, na WFaSie od weekendu. : )

Cały czas nie odpowiedzieliście mi na pytanie kto za taki serwer zapłaci? Z tego co wiem Inco instytucją charytatywną nie jest, za jego serwery trzeba płacić.

A obecny serwer jest za darmo?

DOWN: Ale z tego co mówiłeś serwer jest opłacony do końca roku. Może zanim się zapłaci za niego raz jeszcze, dobrze by było się zastanowić...?
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 16:00:59 wysłana przez Hofiko »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 18, 2011, 15:59:28 »
    A czy to coś zmieni? Nie jest za darmo ale jest już opłacony...

Oba serwery są na tej samej maszynie.