Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwer 1_Deluge_Tawerna  (Przeczytany 57341 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Serwer 1_WFaS Tawerna
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 08, 2011, 20:04:12 »
    Chyba was do reszty pogięło z tym osobnym serwerem dla Rosjan.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 08, 2011, 20:06:10 »
    Co to jest za rozumowanie? To trolle i psują grę, więc mamy im kupować serwer?! What the fuck?

UP: Daedalus, zbanowałeś już Rusków? Nie poganiam , tak tylko, z ciekawości >.>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Khalidov

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 10, 2011, 13:40:02 »
    Zostałem zbanowany na Waszym serwerze za steamkillowanie (raz!) pana RTF_Skorupy, który notorycznie mnie i cały ChW (czy jakoś tak zabijał... O dziwo, to właśnie ChW dało polla na zbanowanie mnie (TK'nąłem Skorupę, ponieważ steamkillował całe (z 5 osób) ChW. Wydażyło się to przed chwilą. Proszę o zareagowanie i odbanoawnie mnie (choć fakt, parę razy przeklnąłem, ponieważ jak mam to znieść, że zginąłem siedem razy, w tym 6 razy przez tk)...

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2011, 14:07:45 wysłana przez Khalidov »

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 10, 2011, 13:47:43 »
    W takim razie zaczniemy bacznie się przyglądać graczom, bo widzę że coraz więcej skarg jest.
    Oczywiście gracze, którzy będą notorycznie psuć zabawę innym zostaną zbanowani.
    Powstanie też temat ze zbanowanymi  graczami i tymi na których trzeba uważać.
    Pozdrawiam
    Bartek

Offline Zaporoscy_Kozacy

• Użytkownik
    • Zwycięstwo lub śmierć
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 10, 2011, 15:49:05 »
    Uffff, I read all the messages through Google and understood as could!
    Excuse, please, for such an indecent and impertinent (as pigs), a manifestation of "russian mentality". I'm in shock!
    Please do not need allocate a separate server, given this a obscene behavior. On the server few people now and divide players this mod is not worth it.
    I came to you with desire cooperation for mod and support of mod with our participation.
    Those who do not respect the rules of the server should be punished at least for a while, so it was a lesson for the future!
    (click to show/hide)

Excuse me, please, I speak and understand on Polish and English across Google-translator

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 11, 2011, 14:42:37 »
    Witam. Na początku nie chciałem pisać tego posta, ale problem wciąż rośnie. Przykład: Invasion, zostaje od jednego do trzech graczy. Czwarta fala. Dwaj gracze zostają zabici. Ostatni nie ma żadnych szans, kolejna fala go zabije. Zamiast dać się zabić, aby inni mogli pograć... Wskakuje na wóz i ostrzeliwuje boty! To jest kompletna głupota! Inni gracze czekają i czekają - jakby ktoś chciał oglądać a nie grać, wziąłby sobie obserwatora. 15 graczy na serwerze(albo więcej, a jak nawet mniej to i tak to wkurza), a tylko jeden gra (o nie, on nie gra - on pajacuje). Skriny:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Proszę, sprawcie aby tego nie robili! Napiszcie to w zasadach serwera, dawajcie kilkudniowe bany, cokolwiek!
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:36:25 »
    A ty gdybyś został sam, to co byś zrobił? Jeśli większość na serwerze jest twojego zdania, to zrób polla na kicka.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:38:59 »
    A ty gdybyś został sam, to co byś zrobił? Jeśli większość na serwerze jest twojego zdania, to zrób polla na kicka.
    Dokładnie to chyba najlepsze wyjście.
    Pozdrawiam
    Bartek

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:54:00 »
    Podobne sytuacje często są na Full Invasion. Kiedyś udało nam się z graczami ustalić, że jeśli zostaje tylko jeden, to musi dać się zabić, ale takie rzeczy działają tylko jeśli gracze są dość ogarnięci i cywilizowani. Może dałoby radę napisać skrypt, który sprawdzałby ilu jest aktualnie żywych graczy i jeśli byłby tylko jeden, a do następnego respu byłaby co najmniej jedna fala, to skrypt odradzałby wszystkich i resetowałby fale, tak, żeby były od początku. Dzięki temu w sytuacji kiedy tylko jeden graczy żyje mógłby on tylko dokończyć aktualną falę i jeśli wtedy nie byłoby respa, to system sam rozpoczyłałby nową rundę od początku.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:59:23 »
    Zapewne większość z was grała w WFaS, czy tam DP. W trybie kooperacji analogicznym do waszego tam jest to rozwiązane w ten sposób, że pojawia się w pewnym momencie walki "wóz forteczny" czy tam "więzienny" i po jego zniszczeniu odradza się cała drużyna ( ta martwa część ) jako niby wyzwolona z niewoli. wóz pojawia się w losowym miejscu tak więc czasem jest trudno do niego dotrzeć, zwłaszcza jak się zostało samemu. Tak , czy inaczej, nie rozwiązuje to "błazenady" co poniektórych, ale częściowo niweluje niedogodności wynikające z czekania.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 11, 2011, 16:15:23 »
    Zapewne większość z was grała w WFaS, czy tam DP. W trybie kooperacji analogicznym do waszego tam jest to rozwiązane w ten sposób, że pojawia się w pewnym momencie walki "wóz forteczny" czy tam "więzienny" i po jego zniszczeniu odradza się cała drużyna ( ta martwa część ) jako niby wyzwolona z niewoli. wóz pojawia się w losowym miejscu tak więc czasem jest trudno do niego dotrzeć, zwłaszcza jak się zostało samemu. Tak , czy inaczej, nie rozwiązuje to "błazenady" co poniektórych, ale częściowo niweluje niedogodności wynikające z czekania.
    Według mnie to nie pomoże i tak będziecie czekać...
    Takie rozwiązanie traktowałbym raczej jako smaczek do tego trybu gry, a nie rozwiązanie problemu z ostatnim graczem który nie chce umierać. Oczywiście jest szansa że w końcu położy boty i dojdzie do tego więzienia by uwolnić resztę...
    Ja bym poszukał innego rozwiązania takiego problemu... Najlepiej dać zasadę by ostatni walczył, a nie się chował, w końcu i tak padnie, a czekający chociaż popatrzą na walkę. Jeśli się nie zastosuje to głosowanie na wywalenie gracza.
    Pozdrawiam.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 11, 2011, 16:18:19 »
    Proponuje głosowanie nie za kickiem(bo jest to przesadne) a za zabiciem gracza. Ot ukróci chowanie się a nieskończoność za wozem a będzie miało mniejszy kaliber niż klasyczny kick.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 11, 2011, 16:20:32 »
    Proponuje głosowanie nie za kickiem(bo jest to przesadne) a za zabiciem gracza. Ot ukróci chowanie się a nieskończoność za wozem a będzie miało mniejszy kaliber niż klasyczny kick.
    Doskonałe rozwiązanie moim zdaniem;)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 11, 2011, 16:26:02 »
    Albo przypisać do jakiegoś neutralnego klawisza czynność zwaną "Suicide". Postać wyciągałaby ukryty (np w skarpecie :P ) pistol i strzelałaby sobie nim w skroń, kończąc swe męki.
    Podpiąć to jeszcze pod głosowanie i mielibyśmy wymuszane samobójstwo...

Pozdrawiam!

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 11, 2011, 16:50:00 »
    Dobry pomysł. Z tego co widziałem, to jest taka opcja w skryptach WSE (które zresztą WFaS używa). Na czacie ogólnym piszesz /die i postać automatycznie umiera. Tu macie filmik, jak to wygląda: WSE Demo #1.