Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątki fabularne- solucja  (Przeczytany 69400 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    Wątki fabularne- solucja
    « dnia: Sierpnia 01, 2011, 18:49:00 »
    Witam! Kilka dni temu, trudząc się wątkami fabularnymi postanowiłem, że podejmę się napisania solucji do wszystkich owych wątków. Dla początkujących- jest ich 3- "Tajemnica Czarnego Hetmana", "Potop" oraz "Błędny Dimitir". W razie wszelkich błędów oraz wszelkie sugestie proszę zgłaszać w tym temacie, a spamerów zakładających nowe wątki można spokojnie tu odsyłać z burą za nie szukanie :) Na razie opisałem potop, jestem w połowie "Tajemnicy Czarnego Hetmana". Moskalskim wątkiem, najmniej popularnym, ale nie mniej tajemniczym, zajmę się na koniec. Mnóstwo czasu zajmuje przechodzenie tego, gdyż nie jestem cheaterem ;) So... Życzę miłej zabawy!

P.S. No, NIFN będzie mógł sobie trochę odpocząć ;)

"Potop"
    (click to show/hide)

Wszelkie kopiowanie, publikowanie oraz zastosowanie w celach komercyjnych bez zgody autora zabronione!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 19:02:47 wysłana przez Szyder »

Offline Baldor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wątki fabularne- solucja
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2011, 18:53:21 »
    Mały błąd. Nie tyle błąd co ominąłeś 1 questa, który nie jest wymagany. Z Zagłobą jedziemy do pierwszego lepszego szlachcica Polskiego, a ten każe nam Kaziowi list dać, o nadciągającym ataku. W tym momencie tracimy Wawę i Kraków. Po tym Kazio każe nam złapać Szweda.

O i jeszcze: Zwykle miasta/szlachcice są losowi. Np. w "Porwanej Narzeczonej" Anusia jest zawsze w innym mieście. Z "Koniokradem" tak samo. Losowy Kozak i losowe miasteczko.
    Identycznie z miastami do odbicia, po otrzymaniu buławy marszałkowskiej.

Edit: Jak coś znajdę to dam znać.
    Btw: Ja nie miałem styczności z Carem :P, nie oferował mi dołączenia i nie musiałem go wziąć w jasyr.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 19:00:40 wysłana przez Baldor »

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2011, 18:56:27 »
    Przepraszam, faktycznie, pamiętam go, lecz teraz chcąc przejść jak najszybciej dla tego poradnika nie wziąłem go. Ale że nie jest wymagany... ;)

EDIT: Dzięki, poprawiam.

EDIT2: Widzisz, teraz ja DP przechodziłem do tego poradnika :p
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 19:01:56 wysłana przez Szyder »

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2011, 23:37:07 »
    Da się jakoś ''cofnąć '' grę bo wiem że TRZEBA dołączyć do Zagłoby jak to zrobić bo wcześniej  nie zgodziłem się a chcę dalej mieć kampanię ! Pomocy !
    Bo pokonałem oddział Zagłoby. A jestem koło smoleńska i dotrzeć nie mam czasu mam dzień w zapisach do komunikatu że koniec gry pomocy !

Jest jakiś mod do tego czy co ? Gdybyście wiedzieli jak na starałem się by do tego wszystkiego dojść i przez mój ''honor'' mam skończyć grę ? Pomocy błagam to chyba moja ulubiona gra !
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 23:46:10 wysłana przez Kuba67 »

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 02, 2011, 10:25:08 »
    :O Nie zapisałeś po wyborze? Do Zagłoby można dołączyć chyba 3 razy. Na początku, przed walką z nim i po  pułkach.
    Taki jest efekt nie zapisywania...Jak poprzesz Zagłobę masz 1 q więcej polegający na pokonaniu innych frakcji...Ja sobie darowałem...

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 02, 2011, 11:33:15 »
    Każdy wie że co chwila jest zapis !
    P.S Jestem w twierdzy Briańsk a Zagłoba niedaleko Krakowa i prosiłbym podać odpowiedź czy coś da zrobić !

Trzeba coś tam usunąć  ( jak nowa postać to spadnę z krzesła ze śmiechu i ze złości).

A jeśli tak to czy jest jakiś kod w ogóle...

P.S 2. Jadę jutro na wczasy jakby ktoś mógł to niech wykorzysta ten czas kiedy nie będę się denerwował by zobaczyć JAKBY KTOŚ MIAŁ CZAS.

BŁAGAM PROSZĘ O POMOC !
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2011, 19:37:32 wysłana przez Kuba67 »

Offline BezimiennyBohater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 10, 2011, 16:07:08 »
    A może by tak ktoś podpiął temat bo jest bardzo przydatny. Z góry dzięki

Offline KamilW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 10, 2011, 20:10:20 »
    Poniewaz ten watek jest aktywny, a na moje pytanie w watku "pytania i odpowiedzi" jeszcze nikt nie odpowiedzial. Wiem, wiem! Spieszy mi sie! Chce grac dalej! :)

A wiec uprzejmie prosze zeby ktos z Was zerknal tam na chwile i moze mi pomogl. Dziekuje z gory!

Offline Ketosz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 15, 2011, 12:55:28 »
    Jak się pokona Zagłobę, to przechwycamy jego list i niesiemy go Janowi Kazimierzowi jako dowód zdrady Zagłoby. Wówczas król już nam uwierzy i tutaj pojawia się możliwość wyboru. Jan Kazimierz ogłasza, iż Rzeczpospolita w końcu upadnie przez warchołstwo i samowolę szlachecką, więc trzeba zrobić zamach stanu i zaprowadzić absolutyzm. W tym celu Kazio sprowadza od zaprzyjaźnionego z nim cesarza niemieckiego niemieckie armie, które mają zniszczyć bunt Zagłoby i-przy okazji-przyczynić się do zmiany ustrojowej.

Teraz musimy zdecydować: albo przyłączamy się do Jana Kazimierza i pomagamy mu obalić demokrację szlachecką, albo sprzeciwstawić się jego planom-nadal mamy w planach zniszczyć buntowników i zdrajców Zagłoby, ale już bez zmiany ustrojowej.

Od razu mówię, iż ta pierwsza opcja jest NIEMOŻLIWA do wykonania. "Czerwoni" (czyli buntownicy) stają się Skrzetuski, Kmicic i Wołodyjowski wraz ze wszystkimi ich zamkami. Ale nawet jeżeli zdołamy ich pokonać, to i tak do buntu przeciwko absolutystycznemu królowi będą stale przyłączać się coraz to nowi szlachcice RP. W końcu wszyscy się przyłączą-tego się po prostu nie da zatrzymać. Wówczas pojawi się komunikat, że Jan Kazimierz przegrał wojnę domową i wraz ze swymi jedynymi wiernymi sługami musiał uciekać z kraju. Już za granicą, na terenie Niemiec, jego nieliczny oddział zostaje zaatakowany przez bandytów-ginie zarówno król, jak też i my-swoją drogą SPAPRANE zakończenie! SPAPRANE! Nie oszukujmy się, Jan Kazimierz miał rację...

Tylko drugą opcję da się wykonać. W tym przypadku musimy zniszczyć chyba 5 czy 6 (dokładnie nie pamiętam), gigantycznych armii niemieckich, które pojawiają się w pobliżu Królewca-i to zanim zdążą zająć i zniszczyć przynajmniej jedno z miast RP. Nie będzie to łatwe, gdyż każdy oddział Niemców składa się z 200 ludzi (!), w tym 55 rajtarów...

Zniszczywszy Niemców ponownie pojawia się Zagłoba. Tłumaczy, że tak naprawdę to nas chciał zrobić królem, zaś cały ten bunt był właśnie dlatego, bo Zagłoba przejrzał absolutystyczne zamiary Kazia. Teraz tylko musimy znaleźć armię Jana Kazimierza, pokonać go i jesteśmy nowym królem RP.

Offline Sobiepan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 31, 2011, 15:06:13 »
    U mnie wszystko szło bez zarzutów aż do Misji Specjalnej (obalenie Islama Gireja). Powróciłem do króla, który spławił mnie oznajmiając, że nie ma dla mnie misji specjalnej, po czym ruszył z armią na Chanat Krymski. Dopiero po ok. miesiącu od wiadomości pojawiło się nowe okienko.
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 13:35:41 wysłana przez Sobiepan »

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 19, 2011, 12:22:06 »
    Zamierza ktoś kontynuować ciąg wątków fabularnych?
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 19, 2011, 19:56:30 »
    Ja zamierzam zrobić coś z ciągiem fabularnych u kozaków, ale to w weekend zacznę.

Offline KamilW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 20, 2011, 14:34:20 »
    Jestem juz polskim krolem i mam zniszczyc wszystkie frakcje aby zakonczyc fabule. Zniszczylem Szwedow i Kozakow, Tatarow tez, ale tylko poniewaz Polska z nimi prowadzila wojne. Czemu? Dlatego ze madre AI krola Kazimierza mi nakazalo zebym zdobyl pare twierdz Szwedzkich. Problem byl w tym ze jedna z tych twierdz byla tatarska, i byla to na dodatek twierdza na Krymie. No, ale nie wazne. Zajalem tez wszystkie moskiewskie osady, pokonalem ich armie. Myslalem ze wszystkie pokonalem, ale wiadomosc o pokonaniu Moskwy sie nie pokazywala. I czasami pokazywaly sie wiadomosci, ktore powiadamialy mnie ze ten czy ten z moich jencow uciekl i przylaczyl sie do Moskwy (wiekszoszc na szczescie sie przylaczalo do Rzeczypospolitej). A ja objechalem cala mape jakies dziesiec razy i nie spotkalem zadnej armii rosyjkiej. Nie bylo tez komunikatow ze kniaz ten czy ten prowadzi oblezenie czy pustoszy jakas wies. A w calym tym czasie juz chyba trzech obcych szlachcicow dolaczylo sie do Moskwy. To gdzie oni sa? To sa jakies armie widmowe? Nie moge w ten sposob skonczyc kampanii. Czy ktos wie co zrobic czy to moze znowu jakis bug i trzeba znowu na nowo zaczac. Juz prawie skonczylem kampanie raz i wtedy tez mialem jakiego buga.

Offline wojtek TEN drugi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 13, 2011, 16:30:35 »
    Ja dopiero dałem szweda Kaziowi a on powiedział że mówi po szwedzku a ja powiedziałem że potrzebuje tłumacza. Pojechałem trochę powalczyć przyjechałem po paru dniach do zamku a Kazia nie ma i kogo się nie spytam odpowiada: Nie wiem gdzie jest teraz Król Jan Kazimierz. Pomocy! nie wiem jak to ukończyć.

Offline ObczajTo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 14, 2011, 14:06:55 »
    Musisz po prostu poczekać..Kazek padł w bitwie i za parę dni znów się pojawi :-)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2011, 15:47:03 wysłana przez ObczajTo »