Witajcie, jakiś czas temu zastanawiałem się nad przyszłością WFaS. Może komuś się nie podobać, ze prorokuję i stwarzam czarne scenariusze, ale tak właśnie będzie: Pomimo, że mod wprowadza naprawdę dużo ciekawych zmian, piękne menusy, genialny gameplay, to uważam, że ludzie po prostu po pewnym czasie przestaną grać. Widzieliście co stało się z takimi modami jak Vikingr, Invasion, czy kolejny przykład...ten mod o dzikim zachodzie. Wszystkie były naprawę ciekawe, ale czegoś brakowało i z czasem grało coraz mniej i mniej osób. Nie dopuśćmy do tego aby podobny scenariusz spotkał WFaS, zacznijmy działać już teraz, kiedy mod jest "gorący" i czeka go jeszcze wiele udoskonaleń.
Co jest potrzebne do sukcesu? Odpowiednie zareklamowanie moda, sprowadzenie graczy z całej Tawerny, TaleWorlds w jeden punkt, gdzie będą mogli dyskutować o modyfikacji, dowiedzieć się o nowościach i możliwościach moda. Uatrakcyjnić grę do takiego stopnia, że zamiast tracenia fanów będzie ich przybywało. Wyobraziłem sobie stronę, na której pierwsze co ujrzy potencjalny gracz to filmik, prezentujący wszystkie nowości, zaczynając od tych najbardziej atrakcyjnych, kończąc na pogodzie i lokacjach. Strona prowadzona w 2 językach- polskim i angielskim robiąca za centrum wszystkich klanów, gdzie bardzo często będą organizowane eventy( nie wspominając nawet o ligach itp). Dlaczego o tym wszystkim piszę? Bo jestem pewny, że mod dojrzał do własnej strony i jest wiele osób, które mi w tym pomogą.
Tak wyobraziłem sobie kategorię menu:
Menu z lewej strony:
Menu główne:
>> Aktualności
>> Redakcja
>> Forum dyskusyjne
With Fire and Sword:
>> O modyfikacji
>> Multimedia
>> FAQ
Opisy
>> Frakcji
>> Jednostek
>> Uzbrojenia
>> Konie
Gra wieloosobowa:
>> Serwery WFaS
>> Wstęp do gry
>> Poradnik
Download:
>> WFaS
>> Dodatki
>> Tapety
>> Inne
Prawe menu:
Klany WFaS: ( po kliknięciu na np. Polskie mogłaby się rozwijać lista klanów, potem po kliknięciu na klan- opis, lista członków itp.)
>> Polskie
>> Rosyjskie
>> Portorykańskie
>> Nowogwinejskie
>> Niemieckie
>> ITD...
Liga WFaS
>>Tabela
>>Wyniki
>>Uczestnicy
Wydarzenia:
>> Zbliżający się event
>> Turniej
Do zrealizowania tego wszystkiego potrzebujemy:
Osoby, która zna się na tworzeniu strony. Chciałbym aby strona wyglądem i funkcjami przypominała Tawernę, dlatego można by wykorzystać pracę Sonera( Jeśli oczywiście pozwoli). Strona byłaby powiązana z Tawerna.
Serwera dla strony i forum. Wydaje mi się, że nie byłoby problemu z hostowaniem strony na serwerach Tawerny, ale...mogę się mylić. Chciałbym żeby Dedal się wypowiedział.
Osoby płynnie posługującej się angielskim i która będzie miała wystarczająco dużo czasu aby zasilić szeregi redakcji.
Osób, które stworzą teksty, poradniki itp- chociaż tutaj baaardzo dużą część biorę na siebie.