Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe 1200  (Przeczytany 26417 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Drw@l

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: 1200 Europe
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 21, 2011, 23:22:57 »
    No,ale bez przesady,zeby była w kazdym kraju jazda konna,i miała jedynie kolczuge tą samą i ten sam hełm.
    "Naród wspaniały tylko ludzie kur*y"
    Józef Piłsudski

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 22, 2011, 20:41:06 »
    No,ale bez przesady,zeby była w kazdym kraju jazda konna,i miała jedynie kolczuge tą samą i ten sam hełm.

Dlatego też napisałem
    Jak dla mnie, to zbyt wczesna wersja aby wypowiedzieć się o modzie...Jedyne co czym, można dyskutować, to o ich planach..
    :

Jako, że lubię czasu średniowiecznej europy, to na pewno modyfikację sprawdzę, ale w wersji oznaczonej 1., lub takiej, która otrzyma miano "grywalnej".

Pozdrawiam!

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 22, 2011, 20:59:24 »
    Nie chodzi o spolszczenie, tylko o polską wersję gry. Musisz ją usunąć z pliku language, bo inaczej będziesz miał nazwy z native.

Poza tym Araden nie powiedział że w tym modzie nie będzie Polski, nie wiem skąd ten wniosek.

Oj oj wcale nie wystarczy zmienić język w konfiguracji i będzie dobrze ;]

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 31, 2011, 11:37:08 »
    mod o tym jak polska ląduje w Norwegii (nie dokładnie ale oslo mamy na starcie)

a państwo papieskie w polsce

Pytanie idiotyzm twórców czy tłumaczów na polski .

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 31, 2011, 13:45:26 »
    Jakich tłumaczy? Ten mod jeszcze nie został przetłumaczony a Polski nawet w nim nie ma.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 29, 2011, 19:58:02 »
    Przejrzałem ich podforum na oficjalnym forum M&B. Modzik mi się podoba, są albo będą frakcje które mi odpowiadają; Flandria, Holandia, Raguza, Piza, etc. Grał ktoś już dłużej? Mają wczesny numerek wersji 0.14 ale po screenach wygląda to fajnie.

Jak ten mod w ogóle chodzi? Bardzo muli? Bo w którymś temacie pisali, że mają duże kalkulacje AI i można je obniżać skryptem, wybiera się opcje w tym menu obozowym, gdzie czytamy książki, negocjujemy z więźniami, etc.

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 01, 2011, 20:37:51 »
    Pograłem dzisiaj cały dzień i skasowałem właśnie :P. Na plus to frakcje, ale Rzesza powinna zostać rozbita, a nie stanowić jedno wielkie państwo. Mało nowych przedmiotów. Drzewka jednostek są prawie takie same dla wszystkich frakcji, ale brakuje moim zdaniem konsekwencji. Chodzi o to, że wszystkie chrześcijańskie kraje powinny mieć te same jednostki, ale dodatkowo przynajmniej po jednej unikalnej. Najdłużej grałem po stronie Genui, zawiodłem się bo nie było genueńskich kuszników. Jednostki różnią się od miejsca rekrutacji; wioski, miasta, zamki. W miastach rekrutujemy milicję, w tym kuszników, na wsiach łuczników i piechotę z której możemy zrobić jeźdźców. W zamkach porządniejsze jednostki w tym rycerstwo. Chociaż szarża 50 jeźdźców szkolonych z chłopków zwerbowanych na wsi, na 50 bandytów z gór lub lasu, kończy się po kilkunastu sekundach bez strat, lub jeden martwy, dwóch ranionych. Zaatakowałem też jakiegoś niemieckiego biskupa :). Nasze obydwie armie były złożone głównie z rozmaitych kuszników, ale miał nade mną przewagę z 20 wojowników, przemieścił się trochę na mapie, ustawił w linii i nie chciał się ruszyć, musiałem zaatakować, bitwa była fajna.

Mod ma potencjał, ale jest jeszcze za mało rzeczy. Miałem dziwną przypadłość, im dłużej grałem tym mod bardziej mulił, dysk bardziej rzęził i zaczynały się wczytywać błędnie tekstury, np. tekstura nieba na ziemi, albo nie doczytywały się twarze.

W grze są też zakony które mogą posiadać tylko zamki, zdobyte przez nich miasta są chyba przekazywane macierzystemu krajowi. Występują jako osobne frakcje. Na rqazie są tylko na Półwyspie Iberyjskim.
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2011, 20:42:02 wysłana przez Premislaus »

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 07, 2012, 14:45:22 »
    ten mod jest na jaką wersje gry 1.143??

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 07, 2012, 15:03:31 »
    Tak mod jest pod 1.143, w razie czego tu masz linka : http://www.moddb.com/mods/europe-1200-warband/downloads/europe-1200-beta-6

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 29, 2013, 20:55:16 »
    Odświeżam.

Gra ktoś w tego moda?
    Jest spolszczenie?
    Duzo się pozmieniało od ostatniego posta?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 29, 2013, 21:24:33 »
    Odświeżam.

Gra ktoś w tego moda?
    Jest spolszczenie?
    Duzo się pozmieniało od ostatniego posta?
    Grałem, ale mnie nie zachwycił - mało drużyn na mapie, taka duża, ale dziwnie pusta. Moim zdaniem nie warto ściągać moda. Co do spolszczenia to nic nie słyszałem.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Michx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 01, 2013, 22:28:11 »
    Mnie też mod nie zwalił z nóg, Nie ma nic do roboty i trochę pusta mapa ale nie jest zły państwa są podobne do tych 13 wiecznych i różnorodność żołnierzy też jest spora. :P

Offline kujon333

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    • Prowokator
    Odp: Europe 1200
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 08, 2013, 12:47:27 »
    Aktualizacja pierwszego posta
    Z tego co widzę to mod wcześniej był jeszcze trochę pusty. Teraz jednak sporo dodali  "tego i owego" w nowej wersji

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 08, 2013, 14:20:55 »
    Grunt, żeby chodziły jakieś oddziały bandytów albo karawany. Grałem w ów moda i wręcz uderzającą sprawą była ta pustka...
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline kujon333

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    • Prowokator
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 08, 2013, 14:32:00 »
    Grunt, żeby chodziły jakieś oddziały bandytów albo karawany. Grałem w ów moda i wręcz uderzającą sprawą była ta pustka...
    Chodzą, chodzą - szczególnie fajnie walczy się z sea riders na morzu. Czasami są jednak bugi z podróżą morską niestety.