Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zaginiony Król JAN Kazimierz  (Przeczytany 10043 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zaginiony Król JAN Kazimierz
    « dnia: Lipca 21, 2011, 11:23:11 »
    Gram na patchu 1.143  od początku mowę formacje itp.

Zlokalizowałem  błąd z tym że jeżeli po obronie Częstochowy przed powiadomieniem króla o zwycięstwie napotkamy na armie szwedzką(te oddziały bez dowódcy po ok 200)ludzi to znowu bronimy Częstochowy.

2. A teraz mam problem. Zaginął mi król od 24dni w grze nikt nie wie gdzie jest .

Misje zlecał mi w szwedzkim wiezieniu, w Królewcu ( był pojmany i tam tez zdawałem z nich raport.)

Teraz mam jechać do chanatu i pomóc nowemu chanowi lecz najpierw muszę zrzec sie służby w RP
     Ale po zleceniu mi tej misji kiedy ponownie zawitałem do Królewca Kazimierza tam nie było.  I nikt nie wie gdzie sie podział

Ktoś ma lub miał podobnie ? 

Offline misiek6

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Zaginiony Król JAN Kazimierz
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 21, 2011, 13:48:15 »
    Witam
    1. To akurat chyba nie jest błąd tylko po rozpoczęciu misji potop szwedzki taka 200 osobowa armia bez lorda się pojawia i będzie grasować na terenach Kraków, Lwów, Warszawa dopóki ktoś jej nie zniszczy. A Ty akurat miałeś pecha bo zaatakowała ona Częstochowe podczas twojej misji.
    2. Ja też tak miałem po którejś misji i chciałem przyjść po nagrodę lecz nigdzie Kazika nie było. Cały czas pytałem wasali o króla lecz nie wiedzieli gdzie się znajduje aż wreszcie po iluś tam dniach mi powiedzieli, po prostu musisz trochę poczekać. Po jakimś czasie na pewno się pojawi.

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 21, 2011, 13:57:11 »
    o tym że czasami go nie ma to ja wiem, bo po ucieczce lorda w serii MB  nie ma go średnio kilka dni a to już 1,5 miecha trwa

Offline misiek6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 21, 2011, 14:25:01 »
    Ja też na niego czekałem jakieś 20-30dni po prostu musisz przesiedzieć w tawernie około dwóch dni, później popytać lordów o Kazimierza i tak do skutku, ewentualnie ktoś go pojmał i jest w jakimś zamku lub tarmosi go za sobą ja osobiście radzę odczekać i pytać u mnie podziałało. A Jeśli nie podziała to zostaje chyba jedynie wczytać save.
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2011, 14:29:04 wysłana przez misiek6 »

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 21, 2011, 15:15:55 »
    Albo użyć alternatywnej metody:
    Włącz oszustwa, na mapie strategicznej wciśnij Ctrl + t, odkryje Ci całą mapę (zawartość oddziałów i garnizonów też).
    (klik) (klik)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 21, 2011, 15:22:33 »
    Cheatowanie odpada, gdyż, króla po prostu nigdzie na mapie świata nie ma (stąd ten dialog). Gdyby był więziony, to szlachcice mówiliby, ze np "jest w niewoli u swoich wrogów" albo, że "więziony jest w danym miejscu".
    Co do OP - rozumiem, że masz wgrane spolszczenie od CDP na wersji WFAS - spróbuj wyłączyć spolszczenie - możliwe, że linie dialogowe są przestawione i może wyświetlać się inny dialog.
    Inną opcją jest wczytanie poprzedniego zapisu (jeśli masz), albo czekanie - jak już doradzano.

Pozdrawiam!

Offline misiek6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 21, 2011, 15:31:35 »
    Ja jednak uważam, że może być więziony bo kiedyś jeszcze gdy szukałem bodajże Skrzetuskiego też nikt nie wiedział gdzie jest a po jakimś czasie gdy się znowu spytałem (był to mniej więcej okres dwóch dni) okazało się że był więziony w jakimś zamku. Myślę, że kiedy wrodzy Lordowie mają jeńców w swoim oddziale jeszcze nie dowiezionych do zamku, to wtedy nasi Lordowie nie znają ich położenia. Bo nie spotkałem się jeszcze z dialogiem, że np. Lord Trzęsipała jest więziony u Lorda Moczymordy, tylko zawsze, że Lord Trzęsipała jest uwięziony w zamku Królewiec.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 21, 2011, 16:22:56 »
    Ja jednak pozostanę przy mojej wersji...

NPC na wygnaniu:

NPC więziony w lochu:

NPC więziony w oddziale:

Pozdrawiam!

Offline misiek6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 21, 2011, 16:28:28 »
    Faktycznie, ja się jeszcze nie spotkałem z tym ostatnim dialogiem, ale jednak jest taki więc niestety nie pozostaje mi nic innego jak przyznać ci racje ;P

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 21, 2011, 17:57:35 »
    Zmiana jezyka na angielski nie pomaga. Dalej nikt nie wie gdzie jest król

Wyczytanie save z czasu gdy siedzi w wiezieniu.  40dni temu 
    po 3 dniach  komunikat   Król Jan Kazimierz znowu na wolności
    mija 20dni  i nikt o nim nie słyszał  od tej pory

Offline misiek6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 21, 2011, 22:34:34 »
    W takim razie zostaje chyba tylko zacząć grę od nowa, ale jeżeli nie zależy ci na multi to radzę zainstalować grę drugi raz  i nie wgrywać ostatniego patcha (1.143) bo przynosi chyba więcej bugów niż usprawnień i być może to właśnie jego wina. Ewentualnie spróbuj jeszcze trochę przeczekać w zamkach. W OIM czasami czas jest jedynym lekarstwem ;)

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 22, 2011, 15:05:54 »
    Zmieniłem staty postaci
    uwolniłem króla z niewoli szturmem wcześniejsze savy
     mimo iż dostaje od niego wiadomości czy przyznaje mi zamek czy nie i tak go nigdzie nie ma czyli to jet BUGG I TYLE