Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Call of Duty (seria)  (Przeczytany 60099 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Call of Duty
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 25, 2008, 22:08:59 »
    Jak gra ktos w CoD 4 to polecam serwer Herkules POLSKA, dobrze adminowany hardcorowy serwer, dosc przyjemnie sie gra, za uzywanie gl, ostatniego bastionu i meczennika kicki za bluzgi tempbany. Ot ideał xD

IP: 212.51.216.68:28962

Aha i taka ciekawostka dla malo spostrzegawczych: po przejsciu gry i po napisach jest jeszcze jedna krotka misja, a i w czasie napisow jest bonus - otoz calkiem przyjemny kawal rapu wykonany przez bodaj Marka Grigsbiego czyli growego sSgt Grigsbiego.

Ech zawsze oglądam Creditsy po outrach bo w wielu grach jest coś takiego ukrytego jak np. Operation flashpoint. A co do tej ostatniej misji.. to cała grę przeszedłem na najtrudniejszym poziomie ale jej za nic w świecie nie mogłem. Zbyt mało czasu, zbyt dużo wrogów :P

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 25, 2008, 22:13:23 »
    Jak masz ten najwyzszy poziom to rozwiazanie jest jedno - otz gdy sprzatniesz ktoregos pana terroryste zakos mu shotguna (jak ma oczywiscie) i jakos to bedzie ;) z MP 5 raczej nie pozyjesz dlugo a pompka narobi zamieszania wsrod niemilcow.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 25, 2008, 22:38:03 »
    Ehh, dla mnie jednak najlepszą częścią była "jedyneczka". Nie ma to jak rzeczywisty temat WW II: pranie szwabów, stalingrad, thompsony, tygrysy i irysy.

Wyimaginowana wojna już (mnie) tak nie kręci. Ale że scenariusz równie dobry co w poprzednich częściach, to nie uważam w żadnym razie czwórki jako porażkę. Przeciwnie. Ale za najlepszą z CoDa nie mogę jej niestety uznać.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 25, 2008, 22:44:00 »
    Moze nie jedyneczka, ale dodatek "united offensive" jest dla mnie wzorem drugowojennej strzelanki, wyciagniete zostalo z jedynki to co najlepsze - wielkie bitwy. Super kampania ruskimi, czego o COD2 nie moge powiedziec:/.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 25, 2008, 22:50:50 »
    Wzorem drugowojennej strzelanki dla mnie zawsze bedzie MoH:AA tak BTW xD

Jednak bez wzgledu na realia to wlasnie 4 raczej daje najwieksza satysfakcje z ukonczenia kamapnii, bo w przypadku obu pierwszych CoD-ow rezultat bitew raczej zaskoczeniem nie byl ;D

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 08, 2008, 20:26:19 »
    Dzisiaj zainstalowalem COD4 - ot prostacka strzelanka, jakos juz mnie nie kreca takie gry:/ Wole Armed Assault, przynajmniej gra ma wiecej sensu, i nie traktuje gracza jak debila pokazujac co, gdzie ma zrobic zeby przejsc dalej. Po 2 godzinkach jakos nie mam ochoty dalej wlaczac i przechodzic kampanie... moze w weekend. Podsumowujac - jako animowany filmik moze spelniac swoje zadanie, ale nie jako powazna rozgrywka, za duzo chaosu.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 08, 2008, 21:48:24 »
    Ja kampanie przeszedlem po 3 dniach ogolem spedzonych w multi, to jest esencja rozgrywki co zreszta wielokrotnie podkreslalem.

Offline FeniksPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 08, 2009, 23:42:11 »
    grałem w 1,2,4 wszystkie przeszłem ale cal of duty mnie rozczarowało za mało misji 2 dni i przeszłem ale polecam nie grałem w 3 i 5 cal of duty 3 se zamówiłem nie długo przyjdzie

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 10, 2009, 16:12:44 »
    Grałem w UO,1,2,4,5 i wszystkie mi się podobały. Jednak najlepszą (IMO) częścią jest Modern Warfare (4). Bardzo fajnie napisana historia, wspaaaniała misja w Czarnobylu i ciekawy tryb multi zadecydowały o wyborze ;d 1 i 2 za bardzo nie pamiętam, ale podobała mi się chyba bardziej jedynka :) Piątka średnio mi się podoba, w kampani doszedłem do trzeciej misji i nie chcę mi się dalej przechodzić, wolę grać w Modern Warfare Multiplayer które mnie niesamowicie wciągnęło. IP servera na którym gram : 79.139.42.9:28960   to także jest polski hardcorowy server (hardcorowy czyli z usuniętym HUD, czyli celownikiem, ilością amunicji itp.) na którym są nie tylko oficjalne mapy :) także są kary za granatnik, ostatni bastion i męczennika ;p

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 10, 2009, 16:23:56 »
    Grałem w 1 i 2 (bo lepszych pewnie ten mój gruchot jak zwykle nie uciągnie >.<) I szczerze mówiąc to o co mnie strasznie wnerwiało w 1 to liniowość rozgrywki. Gracz jest prowadzony jak na sznurku, zawsze musi robić to samo, zawsze w tym samym czasie dzieje się to samo, zawsze przeciwnicy wskakują z tego samego miejsca, z tą samą bronią itd. I oczywiście równie wkurzające jest to że prawie zawsze na mapie jest ktoś nieśmiertelny(np. cpt. Foley) a nasi kamraci co chwilę sie respią kawałek dalej żeby nas wspomóc w boju >.< I te apteczki! To był strasznie głupi pomysł z tymi apteczkami. Idziesz, jesteś prawie martwy. Podnosisz apteczkę(lub kilka) i jesteś zdrowy >.< W prawdzie auto regeneracja w 2-ce nie jest do końca idealna ale to na pewno lepsze niż te apteczki.

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 10, 2009, 19:06:36 »
    Grałem w I, IUO, II i IV.
    Jedynka  chyba najbardziej mi się podobała bo jak wchodziła była to naprawdę jedna  z najlepszych gier w jakie grałem, te napięcie, akcja po prostu miodzio.
    To z respiącymi się "kolegami" złe nie było, sami nic nie zdziałali a dawało to poczucie akcji i dynamiki w bitwie, gracz i tak musiał swoje "odstrzelić".
    Autoregeneracja lepsza? raj dla kamperów! no i trochę dziwne że w parę sekund z umierającego w pełni zdrowy się robi, na apteczkach było trudniej- dane odcinki trzeba było zrobić z takim hp jakie się miało a nie schować się za beczką  i odnowić na max.
    A poza tym pozostaje jeszcze stopień trudności weteran.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 10, 2009, 19:08:18 »
    Ale apteczki też nie są do końca realistyczne. Bo bierzesz i Puf! Jesteś zdrowy -.- Jak już to powinno być tak jak w którymś tam MoH że są bandaże itd.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 10, 2009, 19:39:55 »
    Feniks, nie rozumiem. Grałem we wszystkie części CoD'a oprócz 3 na najwyższym poziomie trudności. W 5 było wg. mnie najtrudniej. Jednak najbardziej w pamięci została mi misja w 4'rce "War Pig".
    Pozdrawiam i powiem jedno - grajcie na Veteranach i innych wyższych poziomach. Wtedy jest jak na wojnie - dwa strzały i po Tobie.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 10, 2009, 19:51:42 »
    Tak jak na multiplayer tryb hardcore ;p Mi się najbardziej podobała misja w Czarnobylu, przekradanie się przez linie wroga, i próba zastrzelenia jednego z przywódców ;D Taka samoregeneracja jest nawet fajna, oberwiesz raz i masz następną szanse, lepsze to niż apteczki :)

Offline Niebieskooki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 12, 2009, 21:47:17 »
    IMHo, grałem we wszelakie Call of Duty(aczkolwiek bez bicia mówię że w trójke najmniej) i muszę powiedzieć żę każda z tych części naprawdę nie była wymagająca na najwyższym poziomie trudności. Baa! Jedynie 5 sprawiała problemy nafaszerowanie skryptami - Czyli min. Dosłownie szał granatów, celność pixelów z PM'ekami niczym wszykoleni marinsowi snajperzy, czy inteligencja twoich btów, które zamiast się do czegoś zdać i odciągnąć ogień na siebie, wolały się chować, za jakimiś kamyczkami.
    Multi to całkiem inna sprawa -jedną rzeczą jest to żę 4 mi nie podpadła przez to "Modern Warfare", ale trza jej zostawić że jednak multi ma zawadiackie i przez wielu uważane za najlepsze.