Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Eagle and The Radiant Cross v: C3e na 1.011  (Przeczytany 188120 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: The Eagle and The Radiant Cross - mod z bronią palną.
    « Odpowiedź #615 dnia: Maja 09, 2010, 19:56:45 »
     Bo żeby spolszczenie w pełni zadziałało, musisz rozpocząć nową grę. Albo masz złą wersję moda.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #616 dnia: Maja 10, 2010, 23:16:09 »
    Albo, nie zmienił nazwy folderu pl w Native na en, bo inaczej nie wiem jakim cudem czerpie tekst z Native i z moda, co robi kapustę z mózgu. Np. kiedy jakaś ruda baba twierdzi, że jest Królem Ragnarem.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #617 dnia: Maja 10, 2010, 23:21:42 »
    Bo żeby spolszczenie w pełni zadziałało, musisz rozpocząć nową grę. Albo masz złą wersję moda.
    Wcale nie trzeba zaczynać nowej gry, po prostu spolszczenie jest na jakąś starą wersję.

Albo, nie zmienił nazwy folderu pl w Native na en, bo inaczej nie wiem jakim cudem czerpie tekst z Native i z moda, co robi kapustę z mózgu. Np. kiedy jakaś ruda baba twierdzi, że jest Królem Ragnarem.
    To też bzdura. Spolszczenie jest niepełne i na starą wersję ale z Nativem nic nie trzeba zmieniać.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #618 dnia: Maja 11, 2010, 15:27:02 »
    Sir Luca, ja miałem tą samą sytuację, ze spolszczeniem Daedalusa, na właściwą wersję, a królowa Laurian nazywała się Król Ragnar. To zniknęło dopiero, kiedy plik pl w languages Native'a zmieniłem na en. I teraz się nazywa dobrze, bodajże Isolla, czy jakoś tak.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #619 dnia: Maja 11, 2010, 19:25:42 »
    Znaczy że coś nie tak ze spolszczeniem jest. Przecież to są pliki w innych modułach i nie powinny się wymieniać.

Offline Cadd

• Użytkownik
    • "There must be some way out of here..."
    « Odpowiedź #620 dnia: Maja 12, 2010, 14:48:18 »
    Ponieważ dopiero zaczynam przygodę z modami, mam małe pytanie odnośnie The Eagle & The Radiant Cross. W dziale ukończonych modów widnieje odsyłacz do tej pozycji: http://www.mbrepository.com/file.php?id=568
    Jak widać, jest to tajemnicza wersja C3 0.3d. Jako że chciałem pobawić się TE&TRC w języku polskim, zauważyłem, że spolszczenie odnosi się do TE&TRC wersji 0.96. Stąd pytania: co to za wersja C3 0.3d? czy mocno różni się od 0.96, na którym działa spolszczenie? i czy takowe spolszczenie, mimo zapewnień twórcy jednak ruszy na wersji C3 0.3d?
    Jako że nie korzystam z jakichkolwiek torrentów ani rapidshare'a, znalazłem tylko jedno źródło, z którego mogę pobrać wersję 0.96.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #621 dnia: Maja 12, 2010, 15:20:22 »
    W  nowej wersji są dodane dwie frakcje i skopana mapa... Więc polecam 0.96. A co do spolszczenia to mogą wystąpić jakieś błędy lub część tekstów może być po angielsku.

Offline russiansoldier

• Użytkownik
    Odp: Mod z Bronią Palną
    « Odpowiedź #622 dnia: Maja 15, 2010, 10:35:44 »
    wybacz ,ale jestem nowy i nie umiem za bardzo robic screenów ,tzn wiem ,że chyba trzeba wcisnąć ten przycisk na lewo od scroll lock a potem gdzieś to uplądować

Co do Moda jestem ciekawy dlaczego nie wprowadzono umiejętności np "szybkie przeładowanie" bo do kusz/łuków by efektywnie używać trzeba umieć power draw,włóczni power throw - a do tego z grzbietu konia kolejne punkty wydać na horse archery ;p

Hmmm grałem troche w tego moda,oto co zauważyłem :

-Można kupić statek i nim pływać ,nawet walczyć na statkach(mało to ciekawe ale możliwe )

-zwiększono znacznie drużynę gracza (mając12 charyzmy i 4 leaderchip mogłem mieć w drużynie ponad 120 woja )-to bardzo fajne udogodnienie ,nie trzeba kombinować jak tu pokonać 100 osobowy garnizon zamku 40 ludźmi ;p

-jest nowa frakcja -Imperial state

-zbroje jak u konkfistadorów (jak źle to napisałem to poprawcie )

-dużo broni palnych(arkebuzy,strzelby kozackie ,pistolety ) tylko nie podoba mi się dodanie dwururki - ładuje się ultra szybko i ma 2 strzały - nie sądzę by w tych czasach były choćby prototypy

-bandyci używający broni palnej -jak lecisz na nich z koniem i całą salwa idzie na ciebie to super adrenalinka ( 1 dobry strzał i ponad pół życia -headshot śmierć )

Edytuj posty
                                                                                                                                                                                                  Dwururka ultra szybko.Chyba cię coś za przeproszeniem powaliło,najszybciej idzie pistolet a najgorszą bronią jest  Powtarzająca Strzelba:cztery rurki mała celność.Nie opłaca się kupować i do tego wolno się ładuje.A nawet jeśli nie było prototypów to i tak jest tylko gra.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #623 dnia: Maja 15, 2010, 18:55:25 »
    wybacz ,ale jestem nowy i nie umiem za bardzo robic screenów ,tzn wiem ,że chyba trzeba wcisnąć ten przycisk na lewo od scroll lock a potem gdzieś to uplądować

Co do Moda jestem ciekawy dlaczego nie wprowadzono umiejętności np "szybkie przeładowanie" bo do kusz/łuków by efektywnie używać trzeba umieć power draw,włóczni power throw - a do tego z grzbietu konia kolejne punkty wydać na horse archery ;p

Hmmm grałem troche w tego moda,oto co zauważyłem :

-Można kupić statek i nim pływać ,nawet walczyć na statkach(mało to ciekawe ale możliwe )

-zwiększono znacznie drużynę gracza (mając12 charyzmy i 4 leaderchip mogłem mieć w drużynie ponad 120 woja )-to bardzo fajne udogodnienie ,nie trzeba kombinować jak tu pokonać 100 osobowy garnizon zamku 40 ludźmi ;p

-jest nowa frakcja -Imperial state

-zbroje jak u konkfistadorów (jak źle to napisałem to poprawcie )

-dużo broni palnych(arkebuzy,strzelby kozackie ,pistolety ) tylko nie podoba mi się dodanie dwururki - ładuje się ultra szybko i ma 2 strzały - nie sądzę by w tych czasach były choćby prototypy

-bandyci używający broni palnej -jak lecisz na nich z koniem i całą salwa idzie na ciebie to super adrenalinka ( 1 dobry strzał i ponad pół życia -headshot śmierć )

Edytuj posty
                                                                                                                                                                                                  Dwururka ultra szybko.Chyba cię coś za przeproszeniem powaliło,najszybciej idzie pistolet a najgorszą bronią jest  Powtarzająca Strzelba:cztery rurki mała celność.Nie opłaca się kupować i do tego wolno się ładuje.A nawet jeśli nie było prototypów to i tak jest tylko gra.

Młody, (bo wątpię, czy z takim poziomem kulturalnym i, jak sądzę intelektualnym masz więcej, niż 14 lat) popatrz na datę wysłania posta... I zachowuj się kulturalniej, bo z takimi odzywkami to nie wróżę Ci zbyt długiej "kariery" na tym forum.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #624 dnia: Maja 16, 2010, 07:56:22 »
    Właśnie mod został zaportowany do Warbanda. Zainteresowanych odsyłam do tego tematu:

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,106688.0.html

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #625 dnia: Maja 16, 2010, 11:20:21 »
    Ale może nam wytłumaczysz, czemu to zamieścił jakiś za przeproszeniem noobek, a nie jeden z twórców moda ?

Edit: Zresztą to i tak nieistotne. Ważne, że jest, bo gra się wyśmienicie w multi.
    « Ostatnia zmiana: Maja 23, 2010, 16:33:12 wysłana przez Kalpokor »

Offline poras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #626 dnia: Maja 16, 2010, 14:38:11 »
    Mam jeszcze pytanie. Czytałem wcześniejsze odpowiedzi dotyczące "czworoboku" lauriańskich pikinierów, ale gdy naciskam u, to zamiast formacja związana mam formacja rozwiązana. Wie ktoś może jak to rozwiązać???

ok, już rozgryzłem, sry
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2010, 15:02:07 wysłana przez poras »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #627 dnia: Maja 23, 2010, 15:55:11 »
    Siemano moglibyście dać linka do wersji 0.96? Pewnie było to pisane już ale szczerze mówiąc nie chce mi się szukać xd Z góry dzięki.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #628 dnia: Maja 23, 2010, 17:13:43 »
    Nie chce ci się szukać wiec widocznie nie chce ci się zagrać...

Ale polecam TU popatrzeć... A zresztą, niech będzie moja strata, podpowiem trochę, 3 link od góry.
    Ciesz się że nie ja tu jestem władzą, bo za sam taki tekst już byś co najmniej ostrzeżenia miał...

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #629 dnia: Maja 25, 2010, 16:07:24 »
    Widać, że twoje wyszukiwanie też jest nieskuteczne.. I nie napisałem, że nie szukałem, ale że mi się nie chce. Po prostu nie mogłem tego znaleźć i nie mam ochoty przetrząsać parunastu tematów na TW czy tutaj.

Dobra znalazłem to tu : http://www.mountfanblade.com/index.php?setlang=en&cat=addons&id=21

xd