Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Eagle and The Radiant Cross v: C3e na 1.011  (Przeczytany 188123 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: The Eagle and The Radiant Cross - mod z bronią palną.
    « Odpowiedź #105 dnia: Lutego 01, 2009, 19:33:46 »
    Tak też myślałem. Maro EX!, pierwsze ostrzeżenie ode mnie.

Offline Maro EX!

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #106 dnia: Lutego 01, 2009, 20:09:42 »
    Sry nie widziealem no, ale help me please zaled a jakby co to mam tez wersje pelna oryginalna z pudelka od kolegi :/ i tam jest identycznie heelp please

PS bo tej z waszej stronki nie moge wyskakuje mi na stronce jeszcze przed pobieraniem 500 error cos tam

PS 2 sry da sie sciagnac moda sie nie dalo ale juz sie da a jak sciagne te ze stronk to mi 5 errorow wyskakuje ze niby jakies numer jest zablokowany Ingoruj albo Zamknij zaaaal wez sproboje jeszcze raz te wasza wersje sie zobaczy -.-

PS 3 dobra działa, ale co mi po tym, że działa jak strzelam to tak samo jak z luku czyli zamiast KULE ze STRZELBY leciec w rozne miejsca leca tylko w jedna to jest dla mnie NAJGORSZE moze ktos to pisal ale wiesz dla mnie by bylo 6/6 ale za te strzelanie masz 3/6 nara dzieki i sry za niewiem co chyba za to ze mam pirata a okazalo sie ze mod nie dziala bo mialem wersje jakas inna bo przed tem ten error mi wyskakiwal ale juz sie da sciagac pozdro by Marol EX! bo tak mialo byc -.- :P

Ps 4 xddd a tak wogole to jak zmienic sztandar i kolor krolestwa aha i mam takie zrypane te sztandary takie ze jes widac tu jest orzel zloty a obok niego jest troche nastepnego sztandaru WTF? help i nie dawaj ostrzezenia pls
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 13:26:32 wysłana przez Maro EX! »

Offline Sorth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Lutego 01, 2009, 21:51:29 »
    Mod jak dla mnie zasługuje na ocenę 4/6:P jest starannie zrobiony i ciekawy lecz znalazłem kilka denerwujących bugów w nim, po pierwsze zrobiłem sobie dla odmiany kobiete jako bohaterke i od razu wszyscy lordowie i królowie mają rodzaj żeński:/ np. Król Yargolek została wzięta do niewoli... :/ oraz to że wyskakujące powiadomienia o bitwach, lordach i zamkach odnoszą sie do Swadii np. Król Graveth z królestwa Swadii zostal pokannay w bitwie:/ jak wiadomo Graveth prowadzi rządy w królestwie Rhodoków. NIe U mnie Lady Isola z Suno jest facetem :P Kolejny denerwujący bug (a może to nie bug?) iż po odlączeniu sie od Swadii i pozostaniu niezależnym nie moge wynajmować zadnych jednostek w miescie ktore należało wczesniej do Imperial State a które podbiłem. Chodzi o miasto Lorraine. Normalnie należąc do jakiejs frakcji mozna w kazdym danym miescie rekrutować mocne jednostki, i wyszkolić je do ostatniego poziomu:/ a pozostając niezależnym nic nie moge nająć we własnym miescie;/ i kolejny, nie działa mi opcja Change your party name;/ czy to zależne od stanu gry? Na razie tyle z takich uciążliwych bugów:)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2009, 21:57:17 wysłana przez Sorth »

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 02, 2009, 09:08:14 »
    Mod jak dla mnie zasługuje na ocenę 4/6:P jest starannie zrobiony i ciekawy lecz znalazłem kilka denerwujących bugów w nim, po pierwsze zrobiłem sobie dla odmiany kobiete jako bohaterke i od razu wszyscy lordowie i królowie mają rodzaj żeński:/ np. Król Yargolek została wzięta do niewoli... :/ oraz to że wyskakujące powiadomienia o bitwach, lordach i zamkach odnoszą sie do Swadii np. Król Graveth z królestwa Swadii zostal pokannay w bitwie:/ jak wiadomo Graveth prowadzi rządy w królestwie Rhodoków. NIe U mnie Lady Isola z Suno jest facetem :P Kolejny denerwujący bug (a może to nie bug?) iż po odlączeniu sie od Swadii i pozostaniu niezależnym nie moge wynajmować zadnych jednostek w miescie ktore należało wczesniej do Imperial State a które podbiłem. Chodzi o miasto Lorraine. Normalnie należąc do jakiejs frakcji mozna w kazdym danym miescie rekrutować mocne jednostki, i wyszkolić je do ostatniego poziomu:/ a pozostając niezależnym nic nie moge nająć we własnym miescie;/ i kolejny, nie działa mi opcja Change your party name;/ czy to zależne od stanu gry? Na razie tyle z takich uciążliwych bugów:)

Town troops are usually better, but to recruit them you have to join the faction, and pay much more cash. Please note that rebels WILL NOT BE ABLE TO RECRUIT FROM TOWNS, even if they capture it. Obey your masters, fuckers.

..czyli jeżeli jestes rebeliantem niemożesz rekrutować jednostek z miasta

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #109 dnia: Lutego 02, 2009, 23:28:42 »
    Sry nie widziealem no, ale help me please zaled a jakby co to mam tez wersje pelna oryginalna z pudelka od kolegi :/ i tam jest identycznie heelp please

PS bo tej z waszej stronki nie moge wyskakuje mi na stronce jeszcze przed pobieraniem 500 error cos tam

PS 2 sry da sie sciagnac moda sie nie dalo ale juz sie da a jak sciagne te ze stronk to mi 5 errorow wyskakuje ze niby jakies numer jest zablokowany Ingoruj albo Zamknij zaaaal wez sproboje jeszcze raz te wasza wersje sie zobaczy -.-

PS 3 dobra działa, ale co mi po tym, że działa jak strzelam to tak samo jak z luku czyli zamiast KULE ze STRZELBY leciec w rozne miejsca leca tylko w jedna to jest dla mnie NAJGORSZE moze ktos to pisal ale wiesz dla mnie by bylo 6/6 ale za te strzelanie masz 3/6 nara dzieki i sry za niewiem co chyba za to ze mam pirata a okazalo sie ze mod nie dziala bo mialem wersje jakas inna bo przed tem ten error mi wyskakiwal ale juz sie da sciagac pozdro by Marol EX! bo tak mialo byc -.- :P

Ps 4 xddd a tak wogole to jak zmienic sztandar i kolor krolestwa aha i mam takie zrypane te sztandary takie ze jes widac tu jest orzel zloty a obok niego jest troche nastepnego sztandaru WTF? help i nie dawaj ostrzezenia pls

Wnioskuje o bana dla tego pana za tego posta, jest to pogwałcenie jakichkolwiek zasad pisowni i logiki. Nic z jego wypowiedzi się zrozumieć nie da, ma ton zdenerwowanego 11 latka chcącego być już dorosłym 14-latkirm.
    XXX

Offline lipiszos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Lutego 03, 2009, 01:08:25 »
    Mam  pytanka... Po pierwsze jak dostać sie do jakieś frakcji... ciągle latam zabijam mam 10 lv duuuzo respektu i w ogóle a królowie zawsze mówią "złap za bron i idź zabijaj jak będziesz lepszy pogadamy"(oczywiście przenośnia).

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Lutego 03, 2009, 02:42:30 »
    Mam  pytanka... Po pierwsze jak dostać sie do jakieś frakcji... ciągle latam zabijam mam 10 lv duuuzo respektu i w ogóle a królowie zawsze mówią "złap za bron i idź zabijaj jak będziesz lepszy pogadamy"(oczywiście przenośnia).

Tak samo jak w Native - prób questy dla szefa frakcji, przy jakichś 12 w stosunkach nada ci z całą przyjemnością lenno. Aha, i lepiej zostawaj lennikiem tak przy 20 lvl i minimalnie 30 osobowej drużynie ;) Na początek polecałbym Imperial State - salwa trzydziestu Kaiserlich Guardian poprzedzona salwą z granatników piętnastu Kaiserlich Cannonner i wszystko to wykończone piękną szarżą Kaiserlich Lancer to rzecz miażdżąca! I dosłownie i w przenośni ;))

Wnioskuje o bana dla tego pana za tego posta, jest to pogwałcenie jakichkolwiek zasad pisowni i logiki. Nic z jego wypowiedzi się zrozumieć nie da, ma ton zdenerwowanego 11 latka chcącego być już dorosłym 14-latkirm.

Ho-ho! Odezwał się dorosły który chce banować za pierdoły ;D

Offline lipiszos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Lutego 03, 2009, 11:31:10 »
    Dzieki wielkie Mod jest kosmicznie dobry, ale nie wszyscy muszą podzielać. ja na przykład lubię mody z pistoletami. VIVA Imperial State!:D

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #113 dnia: Lutego 03, 2009, 14:07:32 »
    Sorth wszystkie te błędy wynikają z tego ,że na 105% grasz na spolszczeniu miałem tak samo ,po jego odinstalowaniu wszystko było ok.

Offline Android

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Lutego 06, 2009, 10:58:43 »
    Podczas potyczki z wojskami Lion Throne spotkała mnie niemiła niespodzianka - ok 10 Gunther-pidemont Cannoners. to już trzecia nacja posiadająca kanonierów, lecz, jak później sprawdziłem, nie można ich rekrutować.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Lutego 06, 2009, 13:22:35 »
    Podczas potyczki z wojskami Lion Throne spotkała mnie niemiła niespodzianka - ok 10 Gunther-pidemont Cannoners. to już trzecia nacja posiadająca kanonierów, lecz, jak później sprawdziłem, nie można ich rekrutować.

Można, można, na kanonierów da sie awansować jednostki strzelające rekrutowane w miastach, gram Ormelami, rekrutuje Ormeli Janisary a potem szkole ich na Ormeli Nefer Janisary albo Ormeli Canonier, ale prawde mówiąc z Gunther-pidemont Cannoners jeszcze sie niespotkałem :]

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #116 dnia: Lutego 06, 2009, 15:34:01 »
    Zaskoczę Cię, bo nie można awanswoać. Gunther-Piedmont Cannoneer jest jednostką unikalną i można ich zdobyć tylko po bitwie, tak jak inne unikalne jednostki np. Chorążych czy elity pokroju Hand of The Pope lub Queen Guard.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Lutego 06, 2009, 19:09:48 »
    Zaskoczę Cię, bo nie można awanswoać. Gunther-Piedmont Cannoneer jest jednostką unikalną i można ich zdobyć tylko po bitwie, tak jak inne unikalne jednostki np. Chorążych czy elity pokroju Hand of The Pope lub Queen Guard.

RZeczywiście, są to jednostki unikatowe, ale niejestem na 100% pewien czy nieda sie ich rekrutować, jest napisane ze po zdobyciu miasta jest możliwośc rekrutacji trzeciego typu jednostek, narazie żadnego miasta niezdobyłem, ale się przymierzam, wtedy się przekonam.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #118 dnia: Lutego 06, 2009, 19:18:35 »
    Ja zdobyłem miasto będąc wasalem Lion Throne, bo też chciałem to sprawdzić, niestety nie ma takiej możliwości. Gdy byłem rebeliantem, to nie mogłem rekrutować żadnych jednostek. Trochę szkoda, bo dosyć sensowna była by opcja rekrutacji jednostek unikalnych po zostaniu marszałkiem, ale to też nic nie zmienia.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Lutego 06, 2009, 19:53:18 »
    RECRUITMENT:
    There are two ways to recruit faction troops:
    -From villages.
    -From towns.

Town troops are usually better, but to recruit them you have to join the faction, and pay much more cash. Please note that rebels WILL NOT BE ABLE TO RECRUIT FROM TOWNS, even if they capture it. Obey your masters, fuckers.

There's a third type of troops, Regional Troops. They belong to certain towns, they will garrison it, and accompany it's owner to the field. To have access to them the player must conquer and get ownership of the town.

Tu jest napisane że trzeba zdobyte miasto przejąc(otzrymać na własność)