Oj sorki, zapomniałem napisać szczegółowo xD
Revived Stable Version nie testowałem, ani nie grałem, więc nie mam pojęcia co to jest :)
ALPHA 0.1 - Ostland Campaign Intro to jest TYLKO
single-player.
PS: Podobno jakiś koleś w komentarzach na moddb.com pisał, że chce samemu postawić multi do ALPHA 0.1, a twórca niby mu na to pozwolił, ale czy to multi już jest czy jeszcze go nie ma, to nie ogarniam, bo ja po prostu jestem typem gracza, który woli SP od MP.
Dodatkowe informacje z mojej wiedzy własnej na temat ALPHA 0.1 -
1) Nie wolno grać na kodach - gra crashuje.
2) Pierwszą walkę po stronie Imperium w lesie MUSIMY przegrać (i nie da się jej wygrać, chyba że na kodach)
3) Wolno rozpocząć tylko jedną kampanię od momentu włączenia gry - np. jeśli zaczniemy grać Imperium, zrobimy save'a i będziemy chcieli zagrać CHAOSEM - KONIECZNIE trzeba WYJŚĆ I WŁĄCZYĆ moduł na nowo! Inaczej będą się pojawiać straszne bugi, uniemożliwiające rozgrywkę. I vice versa - zaczynasz Chaosem, chcesz grać Imperium, to robisz restart.
4) Save'y działają bezproblemowo i wczytać można save'a z dowolnej kampanii w dowolnym momencie. Wyżej opisany bug dotyczy tylko rozpoczynania nowej gry.
5) Niektóre questy, jakie dostaniemy od lordów, mistrzów gildii lub wieśniaków mogą być niewykonalne - niektóre wsie po stronie Imperium są czymś w rodzaju marketów, gdzie możemy zakupić żywność i towary (czasem także przeprowadzić rekrutację), ale nie możemy do nich wejść. Dlatego questy takie jak "obrona wsi przed bandytami", czy też zabicie mordercy mogą być niewykonalne.
6) Towarzysze są z podstawowego Native'a i można ich zwerbować w tawernach.
Jeśli macie do mnie więcej pytań odnośnie samej rozgrywki lub zagwozdek fabularnych, jeśli potrzebujecie porady, proszę pisać na priv.