Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Star Wars: Bear Force II  (Przeczytany 33124 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koziol

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Szerzej znany jako Braciszek Tuck
    Odp: Star Wars: Bear Force II - beta i event: 24 marca
    « Odpowiedź #60 dnia: Marca 24, 2013, 21:43:59 »
    Warto było czekać...

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #61 dnia: Marca 25, 2013, 11:24:37 »
    Sam event cóż.. Nie wypalił, serwer im 3 razy scrashował, ale mod jest po prostu epicki. Daje dużo przyjemności i satysfakcji. Jedi jest trochę za dużo i są raczej słabi, ale gra się wspaniale. :)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #62 dnia: Marca 25, 2013, 11:45:14 »
    Event miał potencjał, a skończył się jak zeszłoroczny Grunwald xD Ale i tak wrażenia niesamowite. No i oczywiście przekleństwa mojego dowódcy bezcenne...

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Star Wars: Bear Force II
    « Odpowiedź #63 dnia: Marca 25, 2013, 16:55:38 »
    Dzięki chłopakom od peterova i askortiego za przyjęcie na TS-a :P Event słabiutki ale gra późniejsza w ok 100 osób na serwerze całkiem dobra :) mod całkiem niezły, denerwujący niewidzialni skaczący i odbijający wszystkie shoty jedaj są :D

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #64 dnia: Marca 25, 2013, 18:40:18 »
    Event miał potencjał, a skończył się jak zeszłoroczny Grunwald xD Ale i tak wrażenia niesamowite. No i oczywiście przekleństwa mojego dowódcy bezcenne...
    Nie wiedziałem że spotkam tutaj mandalorianinia :O Su'cuy ner'vod

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #65 dnia: Marca 27, 2013, 07:40:35 »
    Bear Force jest wg. mnie jednym z najlepszych modów. W 3 dni od premiery zebrał już całką sporą społeczność (na głównym serwerze bitewnym nie widziałem jeszcze mniej niż 50 osób). Nie spodziewałem się też, że twórcom uda się tak dobrze zbalansować klasy postaci (czasami ciężko jest zabić ogarniętego strzelca grając jako jedi bądź sith) . Mod jest lepszy niż niejedna gra Star Wars.

(click to show/hide)

Offline Richard_Delancey

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Полковник Славного Запороського Війська Мосій Шило
    « Odpowiedź #66 dnia: Marca 27, 2013, 14:06:22 »
    Wiem, że jestem ciemnym burakiem, który nie umie czytać itd., więc proszę powstrzymać się od tego typu komentarzy...
    Sprawa wygląda tak: Trzeba mieć do tego coś oprócz MB:Warband? (NW czy coś :P) Bo crashuje mi ciągle :< Ewentualnie czy nie wie ktoś, co trzeba z tym zrobić
    Слава Україні!

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #67 dnia: Marca 27, 2013, 14:11:04 »
    Wiem, że jestem ciemnym burakiem, który nie umie czytać itd., więc proszę powstrzymać się od tego typu komentarzy...
    Sprawa wygląda tak: Trzeba mieć do tego coś oprócz MB:Warband? (NW czy coś :P) Bo crashuje mi ciągle :< Ewentualnie czy nie wie ktoś, co trzeba z tym zrobić

Nie trzeba.

Offline Richard_Delancey

• Użytkownik
    • Полковник Славного Запороського Війська Мосій Шило
    « Odpowiedź #68 dnia: Marca 27, 2013, 14:14:45 »
    To idę się z tym grzebać dalej... Jak "hostuję" sobie serwer żeby sprawdzić czy w ogóle działa to nie mogę strzelac z blastera, a jak wchodzę na normalne serwery to po prostu sypie do pulpitu, jedyną wiadomością jest, że program przestał działać...
    EDIT:
    Coś nowego. Teraz wszedłem na jakiś pusty serwer i spróbowałem strzelić. Wyskoczyło "downloading map (0 KB)" i po chwili takich komunikatów wysypało do pulpitu <OK>
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2013, 14:32:31 wysłana przez Richard_Delancey »
    Слава Україні!

Offline Reist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Marca 27, 2013, 16:31:21 »
    Grałem, i muszę stwierdzić, że mod to dno. Wszystko zostało spartaczone, od walki wręcz z Jedi do używania broni laserowej, nie dość, że grając Jedi nie da się wygrać z bounty hunterem walce 1 vs 1 dzięki kochanemu odrzutowi po otrzymaniu pocisku oraz podczas wspinania się na kilku metrowe górki nie da się użyć skoku (da się, ale on NIC NIE ROBI), muzyka wywołuję bardziej żal niż epickość czy klimat, zamiast dać porządne Duel of the fates i inne, twórcy woleli dać jakieś kijowe nuty których na trzeźwo nie da się słuchać. 3/4 graczy gra postaciami z mocą, nie ma strojów, jedyne co jest to paskudne domyślne których nawet po kolorowaniu nie da się oglądać (znowu...). Celność u broni energetycznej i granatów to jakiś żart, przy +20 metrach tylko marnuje się amunicję, nawet przy kucaniu.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #70 dnia: Marca 27, 2013, 16:35:40 »
    Grałem, i muszę stwierdzić, że mod to dno. Wszystko zostało spartaczone, od walki wręcz z Jedi do używania broni laserowej, nie dość, że grając Jedi nie da się wygrać z bounty hunterem walce 1 vs 1 dzięki kochanemu odrzutowi po otrzymaniu pocisku oraz podczas wspinania się na kilku metrowe górki nie da się użyć skoku (da się, ale on NIC NIE ROBI), muzyka wywołuję bardziej żal niż epickość czy klimat, zamiast dać porządne Duel of the fates i inne, twórcy woleli dać jakieś kijowe nuty których na trzeźwo nie da się słuchać. 3/4 graczy gra postaciami z mocą, nie ma strojów, jedyne co jest to paskudne domyślne których nawet po kolorowaniu nie da się oglądać (znowu...). Celność u broni energetycznej i granatów to jakiś żart, przy +20 metrach tylko marnuje się amunicję, nawet przy kucaniu.
    Smęty... Mod b dobry. pancerze klonów i bh  wyglądają naprawdę zajebiście, jedi są ok jak się dobrze pokoloruje. Celność jest b duża, po zmienieniu trybu na snajpienie (x) można spokojnie trafić gościa nieruchomo z b duuuużej odległości, granaty są na bliższe ofc., nie wiem czy wiesz ale jedi w konfrontacji 1vs1 mają b duże szanse z powodu odbijania pocisków... Muzyka nie jest zła a zawsze możesz ją wyłączyć..

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #71 dnia: Marca 27, 2013, 18:18:33 »
    Hejterze zrób to lepiej, no tak niektórzy nie widzą napisu BETA...

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Reist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Marca 28, 2013, 09:44:04 »
    Hejterze zrób to lepiej, no tak niektórzy nie widzą napisu BETA...

Ahhhhh kocham po prostu ludzi o poglądach ciasnych jak wnętrze czołgu, masz inne zdanie= jesteś hejterem. Nie lubisz Roja?= jesteś hejterem. Nie jarasz się Dragon Ball'em? = Jesteś hejterem. Uważasz że gra Limbo jest słaba? = jesteś hejterem. Ohhh!!! zapomniałem o charakterystycznym dla dzieci argumentem ,,Zrób to lepiej''!

P.S. Doskonale wiem że to beta, tyle, że nie ma sensu dawać tak ubogą i biedną wersję tym bardziej że to 0.3, czyli gra powinna być dużo grywalniejsza.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2013, 13:36:34 wysłana przez Reist »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #73 dnia: Marca 28, 2013, 12:02:33 »

1. Da się wygrać z BH, wystarczy opanować force jump. Dobry doskok i BH nie ma szans.
    2. M&B ma swoje ograniczenia i skoku trzeba używać inaczej, niż w typowych grach. Proponuję poćwiczyć.
    3. Muzyka jest taka, a nie inna z jednego powodu - prawa autorskie. Sami autorzy moda pisali, że użycie wszystkich utworów ze Star Wars'ów byłoby najlepszą opcją, jednak mogłoby to im przysporzyć kłopotów.
    4. Być może początkowo większość brała Jedi/Siths, powoli się to zmienia gdyż klasy są bardzo dobrze zbalansowane. Każda ma jakiś atut, który przydaje się w większych bitwach.
    5. Stroje może najładniejsze nie są, ale tutaj już można usprawiedliwiać się tym że to tylko beta.
    6. Celność niektórych broni jest bardzo dobra, pistoletem droida można ustrzelić przeciwnika na drugim końcu mapy, a kucając można spokojnie celnie strzelać nawet z najtańszego pistoletu. Granat to granat, nie wiem jak można się czepiać jego celności, gdzie rzucisz tam wybuchnie.

Oczywiście rozumiem, że niektórym może się nie podobać. Jednak proponuję pograć dłużej zanim opublikuje się własne opinie z bzdurnymi teoriami. Osobiście szczerze polecam wszystkim fanom SW i nie tylko.

Offline Reist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Marca 28, 2013, 13:34:20 »
    1. Da się wygrać z BH, wystarczy opanować force jump. Dobry doskok i BH nie ma szans.
    2. M&B ma swoje ograniczenia i skoku trzeba używać inaczej, niż w typowych grach. Proponuję poćwiczyć.
    3. Muzyka jest taka, a nie inna z jednego powodu - prawa autorskie. Sami autorzy moda pisali, że użycie wszystkich utworów ze Star Wars'ów byłoby najlepszą opcją, jednak mogłoby to im przysporzyć kłopotów.
    4. Być może początkowo większość brała Jedi/Siths, powoli się to zmienia gdyż klasy są bardzo dobrze zbalansowane. Każda ma jakiś atut, który przydaje się w większych bitwach.
    5. Stroje może najładniejsze nie są, ale tutaj już można usprawiedliwiać się tym że to tylko beta.
    6. Celność niektórych broni jest bardzo dobra, pistoletem droida można ustrzelić przeciwnika na drugim końcu mapy, a kucając można spokojnie celnie strzelać nawet z najtańszego pistoletu. Granat to granat, nie wiem jak można się czepiać jego celności, gdzie rzucisz tam wybuchnie.

Oczywiście rozumiem, że niektórym może się nie podobać. Jednak proponuję pograć dłużej zanim opublikuje się własne opinie z bzdurnymi teoriami. Osobiście szczerze polecam wszystkim fanom SW i nie tylko.
    1.Gdy BH jest na na niektórych wyżynach, jedynym możliwym sposobem jest zmasowany atak/zastrzelenie go. Dojście/doskoczenie jest niemożliwe, ponieważ nie dość, że nasza postać nie lubi skakać w górę, to odrzut po otrzymaniu strzału z blastera jest tak długi, że kiedy się ogarniemy, to i tak dosłownie w ciągu dziesiętnych sekund otrzymamy kolejny.
    3.Oczywiście twórcom tego moda nie przeszkadzało danie przy wygranej separatystów/republiki wrzucenie kawałka... a tak w ogóle, to było tyle modów do różnych gier, w tym do M&B, a jakoś nikt się nie przyczepił.
    4.Może i tak, ale ciągle 50% graczy bierze szitów/dżedaj. A klasy są beznadziejnie zbalansowane, u sep. droid jest bezużyteczny, no chyba że ktoś nie lubi jetpacków, bo taki BH niczym się nie różni poza tym, że ma dodatkowo rakietę do wystrzeliwania. A bronie plazmowe u obu klas się prawie niczym nie wyróżniają od reszty, a wręcz przeciwnie, jedyne co się zmienia to tekstura oraz MINIMALNIE obrażenia. A u takich klonów jest jeszcze gorzej, ponieważ taki zwykły klon NICZYM SIĘ NIE RÓŻNI od ARC.
    5.Tak biednej bety to w życiu nie widziałem.
    6.Bzdura. Polecam wypróbować bronie z ok. 30 metrów, jedynie 2 na 10  strzałów przy kucaniu w ogóle trafiło w cel, mimo że stał prosto. Rozumiem, chcieli uniknąć tego, że taki kamper będzie zabijał wszystkich przy strzale w głowę, a cholera, kiedy ponad 20 na 20 osób przy walce liniowej nie może w nikogo trafić, bo większość strzałów nawet nie dolatuje albo przelatuje nad głowami wroga, to chyba naprawdę jest coś nie tak. Właściwie, to jedynie z dużymi zapasami amunicji/przy -10 metrach się opłaca korzystać z broni.

AHA! I jeszcze jedno na temat praw autorskich, nawet nie wiesz, ile rzeczy w tym modzie jest objętych prawami autorskimi, nawet za pojawienie się słowa blaster/droid mogliby pozwać, bo to również jest objęte.