Dev blog 0.9
Nowości
- 2 nowe frakcje: Stara Republika i Imperium Sithów
- Nowy rodzaj broni: Cycler Rifle (nie mogłem znaleźć tłumaczenia)
- Nowy Moc: Szał (z ang. Force Frenzy)
- Naprawiono leczenie mocą
- Naprawiono tryb gry Przejmij flagę
Stara Republika i Imperium Sithów
Jak mogliście się już domyślić frakcje te będą dodane w następnych updatach, a wraz z nimi nowe modele i bronie charakterystyczne dla tej Ery.
Pare screenów z modelami
Stara Republika
Imperium Sithów
Cycler Rifle
Broń ta ma być mostem pomiędzy zwykłym karabinem a karabinem snajperskim. Nie będzie miała ona czasu rozgrzania się jak snajperka,
jednak zapłaci za to zmniejszonymi obrażeniami. Broń ta będzie ekskluzywna dla klasy snajpera.
Szał/leczenie mocą
Obie moce mają drastycznie zmienić przebieg gry dla użytkowników mocy. Szał będzie ekskluzywną zdolnością dla Ciemnej strony i będzie polepszał statystyki swoim sojusznikom (wydaje mi się, że coś na wzór chorągwi czy muzykantów z NW) i będzie zadawał obrażenia wrogom w swoim małym obszarze działania. Leczenie mocą będzie, jak sama nazwa wskazuje leczyć sojuszników w zasięgu i będzie ekskluzywną zdolnością dla Jasnej strony.
Przejęcie flagi
Wraz z nowym updatem, naprawiony ma być tryb przejęcia flagi. Tryb ten polega na przejęciu flagi wrogiej drużyny i doniesieniu jej do swojej bazy. Za każdą zdobytą i doniesioną do swojej bazy flagę, drużyna otrzymuje jeden punkt. Która drużyna pierwsza zdobędzie ustaloną ilość punktów wygrywa i gra się kończy.
Skończone i poprawione rzeczy
Z nowości- 2 nowe frakcje: Stara Republika i Imperium Sithów
- Nowy rodzaj broni: Cycler Rifle (nie mogłem znaleźć tłumaczenia)
- Nowy Moc: Szał (z ang. Force Frenzy)
- Naprawiono leczenie mocą
- Naprawiono tryb gry Przejmij flagę
Gameplay- Poprawiono tarcze
- Polepszono celność dla odbitych pocisków
- Zrebalansowano ciężki blaster
- Dodano rozgrzewanie się przed strzałem w Wyrzutni Granatów
- Poprawiono celność blastera sonicznego
- Wyrzutnia Granatów została rzeczą ekskluzywną dla ciężkich klas w każdej frakcji
- Od teraz walka wręcz będzie bardziej dynamiczna
Wizualne zmiany- Mniejszy celownik
- Nowe obiekty ochronne(osłony itp.)
- Nowe zbroje
- Nowe bronie
- Nowe tekstury skał
Tryb jednoosobowy!
Powyższe zmiany i usprawnienia są planowane dla wersji 0.9. Jednak po tej wersji będziemy pracować dalej w pocie czoła. Wraz z wersją 1.0 zostaną wprowadzone duże zmiany, Drużyna Developerska Bear Force'a II ma przyjemność z dumą zaprezentować wam długo wyczekiwaną wersje Single Player!
Tryb Single Player będzie miał miejsce w czasach Wojen Klonów. W grze będą dostępne wszystkie dotychczasowe mechaniki. Dla zagorzałych graczy wersji multiplayer, nie macie się o co martwić, wersja wieloosobowa będzie rozwijana z takim samym zapałem jak dotychczas.
Wraz z dodaniem trybu jednoosobowego, wiążą się konieczne liczne usprawnienia które są potrzebne aby taki tryb miał rację bytu gdyż aktualne AI jest bardzo ograniczone.
Z góry przepraszam za jakiekolwiek błędy w tłumaczeniu czy w interpunkcji. W razie problemów związanych z niedokładnym tłumaczeniem, odsyłam do oryginalnego Dev Bloga