Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Forumowa Sesja RPG - Rozdział 1  (Przeczytany 21061 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Forumowa Sesja RPG - Rozdział 1
    « Odpowiedź #135 dnia: Września 01, 2011, 14:02:31 »
    Pieniądze są wspólne, a zapasy każdy z was ma na 2 tygodnie. Niech każdy taszczy swoje ;)

Kiedy wychodzicie przed wieżę, oślepia was fala słonecznego światła. Wygląda na to, że jesteście w środku lasu. Niedaleko słyszycie szum morza, a nad waszymi głowami ćwierkają ptaki.....

@DOWN: Zapasy składają się z suszonego mięsa, sucharów i sera.
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2011, 15:34:27 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Realign

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Września 01, 2011, 14:15:57 »
    Z obrzydzeniem spojrzałem na kawałek suchara.
    -Sam suchar?! Chyba Cię stado trolli przechędożyło... Mięsa nie ma? Jeśli mamy przez dwa tygodnie żreć same suchary to z głodu zdechniemy. Będzie trzeba upolować trochę mięska.
    Przechadzam się po lesie i staram się wypatrzeć trop jakiejś zwierzyny.
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 02, 2011, 15:23:12 »
    - Jak się skończą zapasy to i za sucharami zatęsknisz - powiedziałem smętnie i poprawiłem torbę na ramieniu, boleśnie się wrzynającą.

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 02, 2011, 21:41:22 »
    -Dopóki jesteśmy w lesie nie powinno być problemów ze znalezieniem jedzenia. W końcu nazywam go swoim domem. - poinformowałem towarzyszy. Rozejrzałem się po okolicy. Otaczały nas większości sosny, ale i trochę drzew liściastych. Podłoże pokrywała gęsta warstwa ściółki. Wprawne oko tropiciela pozwoliło mi zobaczyć kilka starych prawie zatartych tropów zwierzyny. Przynajmniej z tym nie powinno być problemu. W powietrzu czuć było woń bryzy. Pomyślałem, że dobrym pomysłem było by iść za odgłosami fal i dotrzeć do brzegu morza, a stamtąd rozejrzeć się za jakimś tropem lub poszlaką, która skierowała by nas w odpowiednie miejsce. Podzieliłem się moimi przemyśleniami z towarzyszami.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #139 dnia: Września 02, 2011, 23:06:31 »
    Po raz któryś z rzędu odgarnąłem z twarzy pajęczynę.
    - Mógłbyś czasem w tym swoim domu posprzątać... syf, kiła i mogiła, że też zaraza jakaś na ten las nie spadnie... wszędzie tylko pająki, komary, inne cholerstwa. Ach, karczmy i zamtuzy... - wzdycham rozdzierajaco.

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 03, 2011, 07:46:34 »
    - Badzcie ostrożni, kto wie kto właśnie tymi lasami idzie... - Powiedziałem
    Nasłuchuje czy może jest ktoś lub coś niedaleko nas.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #141 dnia: Września 04, 2011, 20:03:28 »
    Idąc za odgłosem fal doszliście do brzegu morza. Kiedy się rozejrzeliście, doszliście do wniosku że jesteście an północnym wybrzeżu Kontynentu Zachodniego, w dzikich krajach. Idąc brzegiem morza natrafiliście na jednoosobowy obóz. Przy namiocie siedział Leśny Elf, z blond włosami związanymi z tyłu w kucyk. Oporządzał ryby. Ubrany był w skórzaną zbroję. Kiedy podeszliście, zauważył was i wstał.

BreakIn, wchodzisz.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Września 04, 2011, 20:10:46 »
    -Kim jesteście? - pytam się nadchodzących ludzi. W szeregu zauważam orka i ręka mi drga w kierunku łuku zawieszonego na ramieniu, jednak nie wyciągam go.
    Co to za ludzie? - myślę - Przecież tutaj żywego ducha nie widziałem od wielu tygodni... Ciekawa sprawa...
    (click to show/hide)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #143 dnia: Września 05, 2011, 06:41:18 »
    Widząc lekko zauważalny ruch elfa ryczę wniebogłosy: - I kto tu jest rasista?! Hę?! Może to ja wyciągam broń i gapię się spode łba?! Ellfy. - Tutaj prychnął i odwrócił się, czekając, aż ktoś inny załatwi całą gadaninę.

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Września 05, 2011, 14:33:52 »
    Nie chciałem cię obrazić, po prostu wszyscy orkowie, jakich dotychczas widziałem, rzucali się na mnie bez powodu... - mówię do wkurzonego orka.
    Po tych słowach zakładam ręce i czekam na odpowiedź na moje pytanie.
    (click to show/hide)

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Września 05, 2011, 15:02:33 »
    - Jak zauważyłes w naszej drużynie są też Elfy i Ludzie więc nie masz powodów do obawy. - Mówie dodając
    - Jak byś strzelił do któregoś z nas miałbyś nas wszystkich na karku, to że on jest, to nie znaczy że jesteśmy źli, od kiedy widzi się Orka, Elfa i Człowieka razem.
      Odpowiem na twoje pytania, lecz powinieneś się przedstawić i powiedzieć z kąd jesteś i co tu robisz...

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Września 05, 2011, 21:03:24 »
    Nazywam się Quiet Reverian, jestem byłym żołnierzem. Przez wiele tygodni się tułam po stracie domu. Powodem był najazd orków, dlatego mam odruchy samoobrony, gdy jakiegoś widzę. Teraz wy się przedstawcie i powiedzcie, czy mogę do was dołączyć, bo wygląda na to, że jesteście grupą łowców przygód.
    (click to show/hide)

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Września 06, 2011, 18:01:10 »
    - Nazywam się Titton Sarnond mów mi Medien, jestem Nocnym Elfem. Zgadza się jesteśmy poszukiwaczami przygód, moim zdaniem możesz dołaczyc do naszej drużyny, tym wiecej tym lepiej.
    Wyciągam dłoń do Quiet'a w celu przywitania się

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Września 07, 2011, 12:10:00 »
    Najazd orków, hmm. Może to Ci sami co zaatakowali akademie. Pomyślimy o tym później, na razie trzeba zaczekać na decyzję drużyny czy przyjmiemy tego elfa. Nie podoba mi się to, za dużo tych elfów, zdecydowanie...
    Podchodzę do Reveriana i podaję mu rękę.
    -Witaj, ja jestem Karg Forebinder. Najpierw opowiedz nam coś o sobie, skąd przybywasz? Jak na razie nic o tobie nie wiemy.
    Opieram się o topór i spoglądam na drużynę.
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Września 07, 2011, 12:44:50 »
    Mieszkałem w mieście Banturion, jak mówiłem, byłem łucznikiem w elfickiej armii. Tak więc... Zgadzacie się na przyjęcie mnie?
    Tu zauważam lekką niechęć w oczach Karga.
    -Kargu, zawsze się wyróżniałem spośród elfów. Między innymi nie wywyższałem się nad innymi, traktowałem wszystkich równo i ostatnia rzecz - nie jestem rasistą, więc akceptuję orków czy inne gobliny. I jeszcze jedna sprawa - teraz sobie przypominam, że orkowie, którzy splądrowali moje miasto, posiadali topory jednoręczne i dwuręczne, a jak zabiłem jednego z nich to przy jego ciele zauważyłem jakiś kamień emanujący mocą... Zastanawiające, ktoś z was potrafi mi powiedzieć, co to było? Pierwszy raz coś takiego widziałem.

Myślę: Chętnie bym dołączył do tej drużyny, wygląda ona ciekawie a ludzie w niej są przyjaźnie nastawieni...
    (click to show/hide)