Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe War  (Przeczytany 11369 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tm1996

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Europe War
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 27, 2011, 09:14:06 »
    Mody pod wersję 1.011 działają na wersji 1.010 i  na odwrót.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 27, 2011, 10:05:28 »
    Ayayay, to nie wiedziałem, sorry. Jestem głupi :P

No ale tą Hiszpanię i tak bym wywalił.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:14:00 »
    Zamiast Hiszpanii lepsza była już Austria czy jakiś kraj wschodni. Bo co ma piernik do wiatraka?
    Jeśli Hiszpania ma jakieś powiązania to napisz. Bo ja kompletnie nie rozumiem.
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline shawn10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:19:07 »
    Rzeczywiście Hiszpania nie pasuje.
    A więc ogłaszam konkurs, kto wymyśli nazwę piątego kraju zostanie umieszczony w credit'sach

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:23:31 »
    Turcja, Austria, Prusy.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:57:41 »
    Turcja, perfidnie, ewidentnie najbardziej pasuje.

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 29, 2011, 00:42:45 »
    Zalezy w jakich latach, bo jezeli chodzi o te które jest Rosja juz, to wtedy dałbym Turcje, Prusy, Austro-Węgry, chociaz do tych nie pasuje Chanat, do chanatu to moze Wegry, Prusy i za Rosje moze Nowogród lub P. Moskiewskie

Offline shawn10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 29, 2011, 15:36:59 »
    Ho ho. Fachowa odpowiedź.
    Zatem mod ma być w wieku XI lub XII
    Powiedz co według Ciebie pasuje do tych czasów

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 29, 2011, 15:43:19 »
    Popraw mnie jeśli się mylę, ale czy w tym czasie Polska nie była rozbita na dzielnice?

A do tego okresu zupełnie nie pasuje Szwecja (w powijakach), Turcja (dopiero podbijała Bizancjum), ani Chanat Krymski (jeszcze nie istniał).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 29, 2011, 17:15:42 »
    Tak więc:
    - wiek XI: zależy od okresu, ja bym wtedy stawiał na Chrobrego a krajami pobocznymi byłyby: Węgry, Prusowie (tu trzeba by pokombinować bo państwem nie byli), Księstwo Kijowskie, Cesarstwo Rzymskie, uznajmy też Czechy. Tutaj jako pretendenta do tronu dałbym "poganina" pragnącego przywrócenia starej wiary. Jeśli dałbyś też Wieletów i Obodrzyców możnaby było pomyśleć o zrobieniu skryptu który by pozwalał dawać przedstawicielom kościoła.Nie żebym brał to za przeproszeniem z dupy
    Stale zwraca uwagę pogardliwe odnoszenie się do Słowian u Thietmara, którzy tak czy inaczej są kimś pośledniejszym niż Niemcy. Z kolegi Słowianin- niechrześcijanin to dla Thietmara „pies", „głupek" itp. Kościół od samego początku umacniał system niewolniczy tam gdzie on występował. Dodał do niego jedynie zróżnicowanie w traktowaniu niewolników wyznania chrześcijańskiego i „niewiernych", wprowadził też obostrzenia w sprzedawaniu w niewolę ludzi względem ich wyznania. O niewolnikach na służbie Kościoła w opisywanym okresie Kronika Thietmara wspomina na końcu Ks. VI, przy okazji wychwalania króla Henryka za jego dary na rzecz diecezji marseburskiej: "król Henryk wzbogacił nasz kościół licznymi użytecznymi darami, w szczególności aparatem do odprawiania nabożeństw; poza tym z każdej włości, jaką posiadał w Turyngii i Saksonii, dał nam po dwóch niewolników".
    - wiek XII; wbrem pozorom w roku 1138 państwo się nie rozpadło, właściwe rozbicie zaczęło się od Gąsawy(1277). W XII można poruszyć równie dobrze podboje Krzywoustego jak i czasy późniejsze, frakcje mniej więcej te same chociaż nie pamiętam daty wasalizacji Czech przez Niemcy ale to już mniej ważne sprawybo równie dobrze można zrobić je osobnymi krajami i nikt nie będzie miał specjalnych pretensji.

Ja sam proponowałbym wiek jedenasty bo miłoby było wraz z Bolesławem Chrobrym zdobyć Kijów czy przywrócić starą wiarę.
    Sława!
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 30, 2011, 11:20:44 »
    Jak wiek XI lub XII to tak jak przedmowca.Bo ani Rosja ani Chanat ani Turcja nie pasuja bo ich poprostu nie bylo,a Szwecja dopiero co zaczynala sie rozwijac.Proponuje Polske,Wegry,Prusow,Niemcy(Swiete Cesarstwo Rzymskie) i Rus Kijowska skoro ma byc 5 frakcji.Jak bedzie wiecej mozna dodac Wieletow,Czechy,moze nawet wikingow.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 30, 2011, 12:21:04 »
    lol, Szwecja w powijakach?
    Szwecja była królestwem, pamiętam ze bodajże córka Mieszka została poślubiona z władcą Szwecji lub Danii. Wikingowie mogą być jedynie jako grupy bandytów na wybrzerzach. Rosja pasuje pośrednio pod postacią właśnie Rusi Kijowskiej. Prusowie są sprawą do przedyskutowania bo tu fajnie by było stworzyć coś w stylu Litwy z Rusa albo po prostu jako grody neutralne z pewną obstawą aby poszczególne grody zbytnio się nie wzbogacały że tak powiem. Powinny też tam być bagna z Prusami startującymmi na uprzywilejowanej pozycji. Shawn10 napisz do mnie na GG.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline shawn10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 30, 2011, 20:18:21 »
    No, dużo pomysłów.
    Pomysł Wikingów mi się podoba.
    Prusowie, Węgry, Polska, Niemcy i Ruś Kijowska zdecydowanie do siebie pasują

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 30, 2011, 20:30:25 »
    To który wiek wybierasz?

I napisz do mnie w końcu na GG!!!

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 01, 2011, 11:15:31 »
    Co do Szwecji chodzilo mi o to ze wtedy poludniowym wybrzezem Baltyku sie nie zajmowala,bardziej podbojem Finlandii