Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1683-Odsiecz  (Przeczytany 5701 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    Odp: 1683-Odsiecz
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 24, 2011, 19:30:48 »
    Jak byście wiedzieli to nie średniowiecze :) a topór ma taką nie symetryczną budowę gdyż nie jest robiony lustrzanym odbiciem. Zrobił to pewnie specjalnie to bedzie jedna z tych tańszych broni :)
    ja się tylko zastanawiam, co to za broń, bo dla Mnie to nie wygląda jak coś, czym by ludzie w średniowieczu walczyli.
    Szczerze, co to jest?
    EMOSEK radzę pouczyć się z histori
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2011, 19:34:11 wysłana przez Kolaczow »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 24, 2011, 22:14:39 »
    Ja zamiast mówienia że coś jest poprawne lub nie, wolałbym zobaczyć tę broń w rzeczywistości, jakieś zdjęcie, rycina.
    Sława!

Offline 1683-Odsiecz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 27, 2011, 19:12:52 »
    1.
    Jeżeli według waszej opinii 1683 rok( XVII wiek) to jest średniowiecze, to gratuluję wiedzy!
    Średniowiecze zaczęło się upadkiem imperium zachodniego(476r.) a skończyło upadkiem wschodniego(1453r.)
    Więc jak widać mod będzie robiony 230 lat później...
    2. Oddziały armii Tureckiej były zazwyczaj nieregularne, więc chłopi brani siłą do armii walczyli czym popadnie więc... walczyli także kopniętymi toporami.
    Blitzwig jeżeli ty uważasz że w armii Tureckiej były tylko oddziały regularne w wieku XVII to także gratuluję wiedzy, naprawdę jak w tym kraju wygląda wiedza historyczna normalnie żal jak się patrzy.
    Z powodu mojego wyjazdu na weekend do Wawy prace nad modem zostały wstrzymane w dniach Pt-Pon
    jutro można oczekiwać nowych modeli, lecz nie zostaną one okazane mod musi być niespodzianką.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 27, 2011, 19:28:07 »
    Wciąż chce zobaczyć przykład takiej bronii, wykopalisko, rycina, coś zachowanego, nawet jeśli miało to być narzędzie rolnicze. Wiem na czym opiera się rekonstrukcja bo siedzę w tym od lat. Mówienie że coś było i koniec kropka jest śmieszne i niedopuszczalne. To ja płaczę nad twoją wiedzą, skoro swoje modele podpierasz jedynie teoriami.
    Nie powiedziałem o regularnych oddziałach, jednak nie możemy robić jakiegoś gdybania. Jeśli tak to może te oddziały walczyły też patykami z liśćmi, albo wałkami do ciasta? Nigdy nic nie wiadomo!
    Nie skomentuje twoich personalnych wycieczek bo to śmieszne i dziecinne, mówienie o wiedzy historycznej innych samemu nie potrafiąc wytłumaczyć swych dzieł.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2011, 19:34:58 wysłana przez Blitzwing »
    Sława!

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 27, 2011, 21:17:40 »
    Odsiecz - powiedz ile masz moda lepiej zrobionego. Samemu wiele nie zdziałasz. Mówiąc, że koło 15 sierpnia skończysz, zakładam, że już cała kupa roboty za Tobą. Shogun Mod robiony przez Woya jest w trakcie prac już chyba z 1,5 roku. On wspomagał się niektórymi osobami znającymi się na skryptach. Modele robi nieziemskie, jedne z lepszych na tym forum. Tamten topór wygląda jakby miał 20 polygonów. Dam sobie rękę uciąć, że taki nie istniał. Zamiast ogłaszać całemu światu datę premiery moda, pierw naucz się robić modele. Chyba, że wszystko co będzie nowe, będzie z OSP.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 27, 2011, 21:30:44 »
    ,,Cały mod w stylu Archimonde. Wielkie ambicje i jeszcze większe problemy" Dobra, ja popieram zdanie Mata. Bez obrazy, ale jesteś zbyt arogancki i za dużo się przechwalasz. Jak tak patrze na twoje modele, to myślę sobie ,,Kurde, jeśli on jest wprawionym grafikiem, to ja jestem królem moderów M&B". Podaj przykłady gier i modyfikacji, to Ci uwierzę, że zrobiłeś tego dużo. Ale tak czy siak, życzę powodzenia. A może coś z tego będzie?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 27, 2011, 21:47:40 »
    A mnie i tak ciekawi po kiego grzyba dał na ten hełm materiał ceglanego muru.

Mod ma szanse okazać się dobrym modem wartym uwagi jednak autor musi wziąść sobie do serca krytykę*.

*Tu to jest pikuś, na tM dopiero by ciebie z gównem zrównali.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 27, 2011, 21:58:25 »
    Nie to, że jestem arogancki czy coś, ale zamknij temat i wróć gdzieś tak za miesiąc kiedy będziesz miał chociaż minimalne umiejętności, wtedy otwórz temat i pokaż coś co nie wygląda jak nie powiem co wtedy wznowisz prace. Z resztą rób jak chcesz, ale oszczędź sobie wstydu i czasu.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 27, 2011, 22:00:20 »
    Zaufaj ShadoBlade;owi. Wiem coś o tym :) Myślisz że skąd się wzięło forumowe przysłowie dotyczące niektórych modów? :D
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 27, 2011, 22:41:40 »
    Kurde, czyżbym był jedyną osobą, która od początku widzi w tym temacie/użytkowniku tylko jedną wielką, a do tego kiepską podpuchę? :|

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 27, 2011, 22:46:05 »
    Nie, nie jesteś jedyny :) . Ja też jestem. Kurde, robię się trochę wredny jak jestem zdenerwowany.
    Jacek Piekara