Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1683-Odsiecz  (Przeczytany 5678 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1683-Odsiecz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    1683-Odsiecz
    « dnia: Czerwca 22, 2011, 23:02:48 »
    Modyfikacja powstanie około 15 sierpnia
    Niestety z powodów oczywistych nie może być tak dużej modyfikacji pod Dzikie Pola(żeby stworzyć tak dużą modyfikację bez MS i innych programów nawet z moim obeznaniem w językach programowania potrzeba by było sztabu programistów
    Choć nie wykluczam powstawania mini modów do Dzikich Pól które jednak nie zmienią obficie tej gry.
    Mod zostanie stworzony do gry Mount&Blade Warband
    Czemu Warband?
    MS i inne programy
    Gotowe skrypty do kilku bajerów
    niedokończone mody, dużo z nich jest bez nazwijmy to "licencji", w każdym modzie jest jakaś fajna broń^^

Wambo miałeś rację z utrudnieniami, na całe szczęście modele które już zrobiłem mogę bezproblemowo dać do Warbandowskiej wersji  1683-Odsiecz

« Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2011, 13:36:35 wysłana przez 1683-Odsiecz »

Offline Wambo

• Użytkownik
    Odp: 1683-Odsiecz[Dzikie Pola]
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 22, 2011, 23:21:10 »
    Dręczy mnie pewne pytanie mianowicie jak chcesz wszystko to zrobić jeżeli nie ma module system do tej gry?

EDIT DOWN: Ta, sprawdzałem te stronę z milion razy i nie doszukałem się narzędzi do edycji w dziale download. Tak więc powodzenia.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2011, 19:01:04 wysłana przez Wambo »

Offline 1683-Odsiecz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 22, 2011, 23:29:41 »
    Liczę iż jest to ostatni post tego pana w tym temacie, czy przeczytałeś posta powyżej łącznie z regulaminem?
    Wszystko mam już opracowane, i część modyfikacji jest już gotowa.
    Ja nie obiecuję że na 15 sierpnia będzie wszystko gotowe, jeżeli czegoś nie da się zrobić w terminie to zostanie to dodane do aktualizacji moda
    polecam tobie stronę
    www.taleworlds.com
    Jeżeli znasz się na językach programowania w stopniu podstawowym to przy silniku M&B nie będzie potrzebny tobie żaden program, choć z programem zapewne modyfikacja byłaby wiele łatwiejsza
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2011, 23:42:13 wysłana przez 1683-Odsiecz »

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 23, 2011, 13:04:36 »
    Przepraszam bardzo ale czy to sa jakies jajca??
    Chyba forum jest wlasnie od komentowania.Co to ma byc zeby uzytkownik ktory nawet adres poczty przekrecil i stworzyl szaniec Wiednia ktory wyglada jak mur sredniowieczny takie rozkazy wydawal.Ale dobrze jak jestes tak zadufany w sobie to kis sie we wlasnym sosie.W kazdym razie zycze powodzenia

Offline 1683-Odsiecz

• Użytkownik
    Odp: 1683-Odsiecz
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:34:32 »
    Cześć ,Popracowałem troszkę wieczorkiem
    prezentuję paczkę "surowych broni"

Uploaded with ImageShack.us

A jutro:
    Szabla z stali Dalmatyńskiej
    i jakieś 2-3 zbroje^^

To są bronie które zasilą armię Turecką, tekstury Ligii Świętej będą dobrze dopracowane.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2011, 00:14:02 wysłana przez 1683-Odsiecz »

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:57:07 »
    Modele bardzo słabe.
    Proponuje poduczyć się wingsa,(spróbować zrobić model podkładając sobie obrazek danego przedmiotu) poduczyć się jakiegoś programu do 2D, wrócić i zacząć to od nowa.
    W tej chwili nie wygląda to zachęcająco, a wręcz odrzuca.
    Przy werbowaniu ludzi do WFAS-a kilka lat temu widziałem bardziej utalentowanych, a mimo to się poddali i po kilku dniach-tygodniach się już nie odzywali.
    Mimo to życzę powodzenia.
    Pozdrawiam
    Bartek

Offline 1683-Odsiecz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 24, 2011, 00:06:08 »
    Modele słabe- to fakt, ale ja niestety nie mam czasu żeby dopracowywać każdy model.
    Różnica pomiędzy 1683-Odsiecz a WFAS jest taka że ja sam tworzę tego moda.
    Modele będą poprawiane w patchach które zaczną wychodzić po premierze moda.
    A jak nałożę tekstury na modele, to tych " Niedorobień" nie będzie nawet widać.

Edit: Ja tworzyłem już mody do różnych gier, zdarzało mi się siedzieć tydzień nad jednym modelem, a te kilka modeli zrobiłem w 30 minut  i spokojnie mogę zagwarantować że 1683-Odsiecz  wyjdzie na światło dzienne.
    B@rtu$ Modele na których się skupię to będą modele Ligi Świętej.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2011, 00:15:46 wysłana przez 1683-Odsiecz »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 24, 2011, 09:27:42 »
    Ale te modele są zwyczajnie słabe. Zanim zaczyna się zwoływać ludzi i ogłaszać wszem i wobec wypadałoby najpierw zaprezentować parę screenów. Analogiczna sytuacja z modelami, najpierw wypada je porównać z innymi tego typu i zobaczyć czy siebie nie ośmieszasz.....A stawianie WFaSa (moda) jako produkt innej kategori jest śmieszne. To jest też mod, wprawdzie dopracowany, innowacyjny i ogólnie super-hiper-duper ale też mod, i nie pracował nad nim sztab profesjonalnych grafików(wystarczy popatrzeć na creditsy).
    Inne pytanie, dlaczego robisz moda skoro nie masz na to czasu? A nam nie musisz tłumaczyć co robi textura, niedorobienia modelu będzie jak najbardziej widać, tym bardziej gdy textura będzie prezentować taki sam poziom.
    Nie żebym próbował Ce zbytnio zniechęcić, lecz na widok takiej arogancji jaka przemawia z twoich postów (a to moja działka ;) ) i samozachwytu nas sobą moim obowiązkiem jest sprowadzenie cie na ziemie.
    PS. Dalej nie wiem jak ty chcesz robić moda do moda (którym niewątpliwie są DP), tym bardziej gdy nie masz żadnych narzędzi do tego. A sądząc po twojej "umiejętności programowania w stopniu podstawowym" i ogólnym poziomie tego co zaprezentowałeś raczej nie poradzisz sobie z pierdylionem enigmatycznych liczb.
    PPS(h). A czy wiesz że pisanie własnego regulaminu w temacie jest bezcelowe? Na forum istnieje już jeden regulamin i zwykły szary użytkownik nie ma prawa go zmienić oraz naginać? A zgłaszanie postów ludzi piszących komentarzy też nie jest najmądrzejsze, jedyne co osiągniesz to ściągnięcie na siebie gniewu administracji. A robienie tego z premedytacją dowodzi zaniku instynktu samozachowawczego.

EDIT: A to skubany, posta zeedytował jak nie patrzyłem :) W takim razie powodzenia w robieniu od nowa wielkiego moda. Może za 2-3 lata skończysz jak się pośpieszysz.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2011, 09:35:27 wysłana przez Mat berserker »

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 24, 2011, 09:32:51 »
    Mat pomyliłeś się teraz napisał że mod będzie na warbanda , Mod zostanie stworzony do gry Mount&Blade Warbanda .
    Posta zeedytował wczoraj :P o 19
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2011, 11:52:16 wysłana przez Krystian80 »
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 24, 2011, 14:38:01 »

Czemu ten hełm ma teksturę (o ile można to tak nazwać) ceglanej ściany ? Przysiądź chwilę, zrób porządny model, nie śpiesz się, to może coś wyjdzie z tego moda.

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 24, 2011, 14:49:48 »
    Za wyjątkiem pierwszego który ujdzie reszta modeli jest nienajlepsza.Ten hełm wygląda bardziej jak ceglany domek niż fragment zbroi.

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 24, 2011, 15:22:54 »
    Wy się czepiacie a przecież na hełm można nakleić inna teksturke. Choć nie wiem czemu ten hełm jest ceglany ;/ pewnie przez przypadek...

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 24, 2011, 18:38:28 »
    To nie jest tekstura tylko shader.
    Ale co fakt, to fakt modele poniżej przeciętnej.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 24, 2011, 18:58:44 »

ja się tylko zastanawiam, co to za broń, bo dla Mnie to nie wygląda jak coś, czym by ludzie w średniowieczu walczyli.
    Szczerze, co to jest?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 24, 2011, 19:16:19 »
    No dokładnie? Masz materiały do zrobienia tego moda? Oprócz rysunków w książkach dla szkół oczywiście:D
    Sława!