Jak sama nazwa wskazuje, będziemy tu umieszczać nasze ulubione (czy wymarzone) kombinacje broni i zbroi, a także ulubione (czy wymarzone) składy armii. Oczywiście niniejszy wątek mógłby zostać umieszczony w innych działach, ale ja gram w Dzikie Pola, więc umieściłem go właśnie tu.
Swoje powerpacks będę przedstawiał wg wzoru:
typ przedmiotu - przedmiot posiadany - przedmiot wymarzony - uwagi
Niżej zamieszczę powerpack dla mnie jako polskiego kawalerzysty (możecie wziąć mnie za dziwaka, ale dla piechura byłby inny; tak samo inny byłby dla Szweda czy Moskala; nawet nazwisko i wygląd zamierzam zmieniać w zależności od frakcji). Ale na temat:
koń - masywny koń juczny - koń rasowy - najszybszy jest bachmat, ale koń rasowy jest najlepszy we wszystkich pozostałych parametrach
hełm - szyszak husarski - szyszak husarski z grzebieniem - względy estetyczne
zbroja - zbroja husarska (skrzydła) - zbroja husarska (skrzydła) ze skórą - względy estetyczne; kierując się praktyką wybrałbym pancerz husarski (bez skrzydeł)
buty - drogie kozaki [LOL] - drogie kozaki - brak
rękawice - rękawice płytowe - rękawice płytowe - zastanawiałem się też nad rajtarskimi
broń 1 - kopia husarska - kopia husarska - brak
broń 2 - szabla - koncerz - nie jestem jeszcze pewien; może szabla, czekan, buława...
broń 3 - pistolet - pistolet - chciałbym mieć bogato zdobiony; w tej chwili mam zwykły
Jeśli chodzi o armię, to jako Polak preferowałbym skład następujący:
20% husarze
20% pancerni
20% dragoni
20% muszkieterzy cudzoziemskiego autoramentu
20% pikinierzy cudzoziemskiego autoramentu