Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Powerpacks  (Przeczytany 1218 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rotmistrz.2011

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Powerpacks
    « dnia: Czerwca 19, 2011, 15:04:37 »
    Jak sama nazwa wskazuje, będziemy tu umieszczać nasze ulubione (czy wymarzone) kombinacje broni i zbroi, a także ulubione (czy wymarzone) składy armii. Oczywiście niniejszy wątek mógłby zostać umieszczony w innych działach, ale ja gram w Dzikie Pola, więc umieściłem go właśnie tu.

Swoje powerpacks będę przedstawiał wg wzoru:
    typ przedmiotu - przedmiot posiadany - przedmiot wymarzony - uwagi

Niżej zamieszczę powerpack dla mnie jako polskiego kawalerzysty (możecie wziąć mnie za dziwaka, ale dla piechura byłby inny; tak samo inny byłby dla Szweda czy Moskala; nawet nazwisko i wygląd zamierzam zmieniać w zależności od frakcji). Ale na temat:

koń - masywny koń juczny - koń rasowy - najszybszy jest bachmat, ale koń rasowy jest najlepszy we wszystkich pozostałych parametrach
    hełm - szyszak husarski - szyszak husarski z grzebieniem - względy estetyczne
    zbroja - zbroja husarska (skrzydła) - zbroja husarska (skrzydła) ze skórą - względy estetyczne; kierując się praktyką wybrałbym pancerz husarski (bez skrzydeł)
    buty - drogie kozaki [LOL] - drogie kozaki - brak
    rękawice - rękawice płytowe - rękawice płytowe - zastanawiałem się też nad rajtarskimi
    broń 1 - kopia husarska - kopia husarska - brak
    broń 2 - szabla - koncerz - nie jestem jeszcze pewien; może szabla, czekan, buława...
    broń 3 - pistolet - pistolet - chciałbym mieć bogato zdobiony; w tej chwili mam zwykły

Jeśli chodzi o armię, to jako Polak preferowałbym skład następujący:
    20% husarze
    20% pancerni
    20% dragoni
    20% muszkieterzy cudzoziemskiego autoramentu
    20% pikinierzy cudzoziemskiego autoramentu