Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Twoja ulubiona broń

Broń dwuręczna
    Broń drzewcowa
    Broń jednoręczna
    Kusza
    Łuk
    Broń miotana
    Półtora-ręczniaki

Autor Wątek: Ulubiony rodzaj broni  (Przeczytany 12146 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lurtz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ulubiony rodzaj broni
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 19, 2011, 17:24:27 »
    Ja kocham broń 1h nordycką

Offline Ceres

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 02, 2011, 11:52:29 »
    Dwuręczny tasak bojowy. Kawał blachy z rękojeścią wygląda porażająco i pewnie w normalnym świecie działalby przeraźliwie na przeciwnika :D

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 03, 2011, 11:51:32 »
    Szczerze to powinny być dwie odpowiedzi dostępne, jedną do broni w zwarcia a druga dystansowa
    (click to show/hide)

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 03, 2011, 16:28:59 »
    Długa pika bez tarczy, coś co lubie czyli broń drzewcowa... jako piechota bardzo łatwo zwalam z konia, a jako konnica nic mnie nie zatrzyma gdy mam pike :)

Offline wolf78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 05, 2011, 18:08:34 »
    topor dwureczny i morgensztern :)

Offline CWKX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 09, 2011, 23:44:45 »
    Łuk wymiata. zanim przeciwnicy w ogóle podejdą do moich jednostek zabije kilka z nich, a w szturmach na zamek łuk jest niezastąpiony. Nie muszę się martwić że padne a i tak zabije sporo przeciwników. ;] Co do miecza, to 1h. Zwykle stosuje zestaw łuk, 2x strzały i 1h miecz.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 09, 2011, 23:49:44 »
    Długa pika bez tarczy, coś co lubie czyli broń drzewcowa... jako piechota bardzo łatwo zwalam z konia, a jako konnica nic mnie nie zatrzyma gdy mam pike :)

Ale piki z konia nie można używać, no chyba że Iteam Editorem albo czymś innym zedytował. Ja tam lubię najbardziej łuk, zarówno pieszo jak i konno, ale lubię też dwuręczne miecze.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Elsevier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 18, 2011, 11:33:44 »
    Osobiście preferuję używanie miecza jednoręcznego oraz tarczy. Nie są mi obce także wszelkiego rodzaju łuki, kusze oraz oszczepy :]
    Ja czyli Elsevier. Wiem, że dużo wam to mówi ¦]

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 18, 2011, 11:38:02 »
    Mam podobne upodobanie do broni co Archimonde. Również uzbrajam się w Miecz dwóręczny i łuk. Podczas jazdy ściągam łukiem inne jednostki konne. Gdy pozbawią mnie konia lub sam z niego zejdę wykorzystuje duży zasięg i duże obrażenia, mieczy dwóręcznych.

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 18, 2011, 12:07:24 »
    Hm, dobra broń 2h, może nawet młotek. Lubię też włócznie - nikt ich nie docenia, a przecież są uniwersalne! A na koniu to kopie - chyba wiadomo dlaczego ;) I jeszcze coś miotanego - najlepiej oszczepy. Ogólnie to 2h jest na pierwszym miejscu. Używam tego w multi, jak czasem jest fajny mod to i w single.
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 18, 2011, 20:11:34 »
    Lekka lanca + tarcza jeździecka :) A i kusza na oblężenia się przyda ...

Offline Norfarell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 04, 2011, 10:12:55 »
    Ja stoję murem za toporem dwuręcznym. Dlaczego? Największe obrażenia, niszczenie tarcz, możliwość zabicia szarżującego na nas konia. Po odrobinie treningu taki toporek pozwoli nam walczyć z o wiele silniejszym (lub liczniejszym) od nas przeciwnikiem, a w pewnym momencie otrzymujemy broń która zabija WSZYSTKICH po jednym uderzeniu. Może i jest trochę przesadzona i ciut zbyt uniwersalna (nadaje się do walki z piechotą i kawalerią, a w trybie drzewcowym ogłusza) ale trochę trudna w obsłudze. Generalnie wszystkie dwuręczniaki są bardzo mocne. Za to jak nauczycie się władać taką bronią to będziecie bardzo potężni. Widać to w trybie multi, gdzie największym zagrożeniem są nadzy wymiatacze z bronią dwuręczną (Jeżeli zabije was naga berserkerka z zakrwawionym toporem, to możecie się na mnie wściekać). W single preferuję ustawienie łuk+strzały+dwuręczniak+tarcza. Sprawdza się praktycznie zawsze (mogą wystąpić drobne problemy w oblężeniach vaegirów. Nie można używać tarczy i atakować jednocześnie)

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 04, 2011, 12:25:31 »
    Średnia Lanca + Kusza i toporek. Czemu? Lanca jest banalna w użyciu, a zadaje obrażenia porównywalne do dwuręcznej broni oraz pozwala nosić tarczę, a w tarczach jestem zakochany. Na piechotę toporek jednoręczny + tarcza, bonus przeciwko tarczom i całkiem niezła obrona dzięki naszej tarczy. Do oblężeń najcięższa kusza. Nawet jeśli ktoś ma hełm z pełnej stali to i tak headshot z kuszy zadaje 5x, 6x obrażeń i nawet jeśli nie zabije to już wystarczy jeden cios od kogokolwiek i przeciwnik leży. Strzały niestety odbijają się od mocnych hełmów, a wiadomo że takich przeciwników eliminujemy najpierw podczas oblężenia bo są najgroźniejsi. Generalnie w oblężeniach liczy się kto ma mocniejszą tarczę więc eliminujemy pierw pawężników, huskarli itp.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 05, 2011, 16:20:00 »
    Średnia Lanca + Kusza i toporek. Czemu? Lanca jest banalna w użyciu, a zadaje obrażenia porównywalne do dwuręcznej broni oraz pozwala nosić tarczę, a w tarczach jestem zakochany.

Na to pięknie musi ci sie walczyć bez bełtów kuszą...
    (click to show/hide)

Offline Norfarell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 05, 2011, 23:54:00 »

Na to pięknie musi ci sie walczyć bez bełtów kuszą...

Co my malutcy możemy wiedzieć o strzelaniu z kuszy? To jest prawdziwy wymiatacz. Bóstwo kuszy. Dla niego nie jest potrzebne coś tak prymitywnego jak bełty. On tworzy własne z astralnej energii i wysyła w kierunku przeciwnika z prędkością światła. Pomyśl o tym jakie to ekonomiczne i wygodne. A ile drzew dzięki temu uratował!