Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Patch 1.141  (Przeczytany 22612 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zagiel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Patch 1.141
    « Odpowiedź #105 dnia: Lipca 13, 2011, 22:57:20 »
    Na stronie taleworlds z tego co widzę jest już do pobrania Wfas w wersji 1.143 razem z patchem, a my dostajemy dopiero 1.142 to są chyba jakieś żarty, czyli znając życie to patch 1.143 do polskiej wersji pojawi się po 1.144 na zachodzie. Czyli dalej nie ma grania w multiplayer na polskiej wersji... ehhhh

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #106 dnia: Lipca 14, 2011, 10:48:19 »
    a próbowaliście wpisywać klucz z DP na angielską wersje gry? Analogicznie do Warbanda? Ja nie mam Dzikich Pól obecnie, a jedynie  wersję WFaS z TW. Nie pamiętam jakiego formatu w DP był kod 5x5 czy 4x4 - do angielskiej jest ta druga wersja. Szkoda rezygnować z rozgrywki, bo multi jest świetne, zwłaszcza przy oblężeniach gdy na serwerze bywa około 60 osób.

Offline Zagiel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Lipca 14, 2011, 11:38:58 »
    Klucz z polskiej wersji jest formatu 2x6x6x6x6 na stronie talewords można go zarejestrować i dodać With Fire and Sword do swojego profilu, ale jak pobierzesz grę to nie przyjmie tego klucza, przyjmuje jedynie formaty 4x4x4x4, więc dalej musze się bawić z botami :|
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2011, 12:21:41 wysłana przez Zagiel »

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Lipca 14, 2011, 11:59:08 »
    Klucz z polskiej wersji jest formatu 2x6x6x6x6 na stronie talewords można go zarejestrować i dodać With Fire and Sword do swojego profilu, ale jak pobierzesz grę to nie przyjmie tego klucza, przyjmuje jedynie formaty 4x4x4x4,l więc dalej musze się bawić z botami :|
    Ale jeśli dodasz WFaS do swojego profilu, to masz tam opcję "pokaż klucz" i wtedy klucz powinien pojawić się w wersji 4x4 ( akceptowanej przez grę). Przynajmniej u mnie. Analogicznie do Warbanda. Klucz z instrukcji nie wchodził. Kiedyś było dodane narzędzie na stronie Teleworlds z możliwością zamiany klucza do postaci 4x4, teraz w przypadku Warbanda ta opcja jest już w steamie. Powyższy wywód może być totalnie mylny, bo to tylko luźne rozważania ;)
    Ew próba instalacji patcha na polską wersję gry.

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Lipca 14, 2011, 12:22:50 »
    Ale jeśli dodasz WFaS do swojego profilu, to masz tam opcję "pokaż klucz" i wtedy klucz powinien pojawić się w wersji 4x4 ( akceptowanej przez grę). Przynajmniej u mnie. Analogicznie do Warbanda. Klucz z instrukcji nie wchodził. Kiedyś było dodane narzędzie na stronie Teleworlds z możliwością zamiany klucza do postaci 4x4, teraz w przypadku Warbanda ta opcja jest już w steamie. Powyższy wywód może być totalnie mylny, bo to tylko luźne rozważania ;)
    Ew próba instalacji patcha na polską wersję gry.

Mylisz się. Po zarejestrowaniu klucza DP na Talewrolds nadal jest w formacie 2x6x6x6x6 więc nie ma co próbować.

Offline Rotmistrz.2011

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Lipca 14, 2011, 21:01:53 »
    @Mój post z wczoraj:
    sprawdziłem "na własnej skórze" i z niemałą radością stwierdzam, iż patch 1.142 jest kompatybilny z save'ami poprzednich wersji.

Zauważone zmiany:
    - balans broni
    - inny wygląd menu
    - zmniejszenie maksymalnej liczebności oddziałów (u mnie ze 124 do 91)
    - rzecz jasna formacje i nowe dźwięki
    - możliwość grania kobietą, wybrania poziomu trudności i rozegrania samouczka na początku kampanii
    - etc.

Pytanie:
    co zrobić, aby strzelcy strzelali salwami?

Offline Rines

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Lipca 14, 2011, 21:37:33 »
    Dajesz F3 wybierasz "FIre at my comend"(F2) [gram na angielskiej i nie wiem jak jest napisane w polskiej :) ] i potem gdy przeciwnik jest blisko naciskasz znowu F3 i w tedy dostajesz nowe opcje np żeby strzelała lewa flanka, środek albo prawa flanka, jest tam także opcja aby wszyscy strzelali teraz "All fire now"(F2) i wtedy strzelają tylko raz ;) i gdy przeładują od nowa musisz nacisnąć F3 a potem F2 :)

Offline banan1025

• Użytkownik
    • pogromca Łukaszenki
    « Odpowiedź #112 dnia: Lipca 14, 2011, 22:40:51 »
    - zmniejszenie maksymalnej liczebności oddziałów (u mnie ze 124 do 91)

u mnie i tak niemalże wszyscy lordowie mają 150+, może wiesz jak zmienić limit liczebności
    "Komunizm pasuje tak do Polaków jak do krowy siodło"- Stalin
    "Chcecie zniszczyć Polaków? Dajcie im wolność!"- Otto von Bismarck
    "Pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata ma swoją cenę, wysoką ale wymierną. My w Polsce nie znamy pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz bezcenna w życiu ludzi narodów i państw. Tą rzeczą jest HONOR" - Józef Beck

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Lipca 15, 2011, 14:39:50 »
    TaleWorlds oficjalnie wydało module system pod wersje 1.143. W końcu pojawią się nowe mapy na serwerach :D!

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Lipca 15, 2011, 14:47:03 »
    i polscy niecierpliwi gracze..

slyszalem plotki ze 43 ma byc za tydzien ? to prawda ? jezeli tak to swietnie :D pogram sobie w OiM''a.. na koniec wakacji -.-
    Retarded are everywhere

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #115 dnia: Lipca 15, 2011, 22:39:25 »
    Dzisiaj Rosjanie dostali łatkę 1.43 to znaczy że możliwe że w przyszłym tygodniu będzie i u nas.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline JakubBP

• Użytkownik
    • Za Boga, za Honor, za Ojczyznę !
    « Odpowiedź #116 dnia: Lipca 16, 2011, 14:43:09 »
    a ja tak zmienie troche temat, dzis w hipermarkecie Auchan ( mowa tu o Auchanie koło Czestochowy, nie wiem jak w innych ) byla wyprzedasz kilkunastu gier i zostaly ceny uciete o 50 %. Zgadnijcie co bylo w tej promocji ? DZIKIE POLA ! Normalnie kosztuja w Auchanie 79 zl a kupilem za 39.99 zl, myslalem ze to jakies jaja i pomylili sie z cena czy jak, ale faktycznie promocja objęła tez Dzikie Pola :D

Ja w Saturnie też za 39.99 kupiłem ^^ A w Media i w realu również za tyle widziałem.

Za Boga, za Honor, za Ojczyznę !

Offline JakubBP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Lipca 17, 2011, 19:40:34 »
    Może ktoś podać linka do patcha ? Z góry dzięki.
    Za Boga, za Honor, za Ojczyznę !

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Lipca 18, 2011, 08:26:20 »
    CZytaj temat patch 1,143 nie istnieje do wersji. od CDP

Offline JakubBP

• Użytkownik