Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Patch 1.141  (Przeczytany 22691 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tykersky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Patch 1.141
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 21, 2011, 17:37:39 »
    Kurcze, moze ktos by pogonił tych developerów z Taleworld, napisz ktos ( bo ja słaby z anglika jestem a z checia bym napisal ) w tym temacie o patchu 1.141 kiedy wyjdzie nasza wersja bo niezle w ciula lecą, zmienic pare dialogow i tekstow to robota na jeden dzien ale standardowo wschód europy jest olewany.

Offline Crousader

• Użytkownik
    • Roho - nick w OGiM DZ/ M&B WFaS
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 21, 2011, 17:43:15 »
    Myślę, że to CD Projekt jest za to odpowiedzialny, a patch powinien być gotowy pod koniec następnego tygodnia (mniej więcej tyle wynosiło u Cenegi "przystosowanie" rosyjskiego patcha (Stalker ZW) na wersję polską)

Offline JakubBP

• Użytkownik
    • Za Boga, za Honor, za Ojczyznę !
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 21, 2011, 17:48:13 »
    Specjalnie ściągnąłem demówke i mówię wam opłaca się czekać. Tylko jak już mówiłem dźwięk wystrzału zryty i ten żałosny soundtrack ten sam :(
    Za Boga, za Honor, za Ojczyznę !

Offline Rines

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 21, 2011, 20:32:11 »
    A jak się będzie te nowe "formacje" ustawać??

Offline Crousader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 21, 2011, 21:04:44 »
    klika się F2, a później od F1 do F5 w zależności którą formację chcemy wybrać

Offline Tykersky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 21, 2011, 21:16:00 »
    Nasi to zawsze mają tępo, nie ma co ..Mam skrytą nadzieje ze tak za tydzien patch juz bedzie, kurcze na tydzien jade, tak przyjade i patch, byloby zajebiscie ale pewnie tak nie bedzie xD poczekamy z miesiac .. dwa xD

Offline JakubBP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 22, 2011, 15:17:52 »
    Nie no z miesiąc to nie... Ale jeśli będą to robić w takim tempie jak patch 1.139 to do końca roku się nie doczekamy :(
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2011, 19:32:03 wysłana przez JakubBP »

Offline Crousader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 22, 2011, 17:16:43 »
    "Czym jest spowodowane ponowne opóznienie polskiej wersji patcha 1.141 ?
    Czy CD Projekt nie mógłby łaskawie dać nam znać kiedy możemy oczekiwać najnowszej łatki? Przykład 1.139 pokazuje że może to trwać bardzo długo.
    Po ostatnim razie obiecywano że patche beda sie pojawiać razem z zachodnimi więc co się stało tym razem ?
    Braku jakichkolwiek wyjaśnień i ETA chyba nie da się zwalić na niedbalstwo producenta?
    To był ostatni raz kiedy kupiłem wydanie M&B od CD Projekt , nie dość że nie dostajemy patcha razem z resztą świata to jeszcze nikt z CD Projekt nie raczy się odezwać do graczy , a zważywszy na wyniki sprzedaży serii OiM chyba ktoś mógłby się pofatygować ?"

Było też kilka innych tematów na forum CDP, ale pozostały bez odpowiedzi. Czyli wygląda na to, że sobie trochę poczekamy, a najgorsze, że nawet Cd key z Dzikich Pól nie pasuje do europejskiej wersji.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 22, 2011, 17:45:03 »
    Odkąd projekt zwany "Mount&Blade: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola" przejęło studio TaleWorlds i nazwało go "Mount&Blade: With Fire and Sword", a następnie podpięło pod Steam, to Studio Sich stoi teraz w tyle, mimo, że to oni są ojcami tej gry. Jak zapewne wiecie, Studio Sich odpowiedzialne jest na wersję na środkowo-wschodniej europie i obecnie to ono najpierw otrzymuje pliki od TW, a następnie wysyła je do polskiego dystrybutora, w celu sprawdzenia lokalizacji - stąd wydany został kompatybilny patch 1.140, który naprawiał błędy zgłoszone przez beta testerów na no-steamowej wersji gry po wydaniu patcha 1.138...
    Nie rozumiem polityki TaleWorlds, ale wygląda na to, ze zamiast współpracować z Sich Studio, ci wydają patcha bez jakiejkolwiek konsultacji z nimi i przypisują sobie wszelkie zasługi wychwalając grę, jakby była ich kolejnym dzieckiem... Dlatego też nasza wersja ma opóźnienia...

Kiedy patch wyjdzie? - no idea...

@EDIT
    Crousader -> może po prostu sami nie wiedzą... OiM to trochę rozległy projekt, a wprowadzenie możliwości gry kobietą, sprowadza się do ponownego, dogłębnego sprawdzenia wszystkiego pod "kobiecym kątem"...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2011, 17:58:38 wysłana przez NIFN »

Offline Crousader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 22, 2011, 17:48:49 »
    A CD Projekt nawet nie raczy się odezwać. Na dodatek jeszcze przychodzą mi na facebook'a filmiki wychwalające nowy patch.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 23, 2011, 15:26:26 »
    Pograłem chwilę na zachodniej wersji na trybie kapitańskim i poczułem się jakbym był na prawdziwym polu bitwy gracze ustawiali strzelców w szeregi. Piechota albo osłaniała strzelców albo szarżowała na wroga. Nowe opcje są świetne i dopiero teraz czuć że gra została zbalansowana.

A jakby ktoś był zainteresowany może kupić sobie zachodnią wersje już za 13zł na allegro. Sam kupowałem i wszystko pięknie śmiga:
    - http://allegro.pl/mount-and-blade-with-fire-sword-cd-key-24-7-i1673371487.html

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 24, 2011, 17:02:37 »
    Postarali się panowie z TW. Jest nawet opcja "nachylonej piki' kucamy ustawiając się z piką i czekamy na konnego.

http://img197.imageshack.us/img197/9579/mb1vp.jpg

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 24, 2011, 22:16:53 »
    A jakby ktoś był zainteresowany może kupić sobie zachodnią wersje już za 13zł na allegro. Sam kupowałem i wszystko pięknie śmiga:
    - http://allegro.pl/mount-and-blade-with-fire-sword-cd-key-24-7-i1673371487.html
    Polecam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2011, 23:54:54 wysłana przez MikiBar »

Offline JakubBP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 25, 2011, 10:15:58 »
    Ja tam wole jeszcze poczekać bo nie znam za bardzo języków i wole polskiego patcha bo w końcu musi wyjść. :)

Offline Crousader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 25, 2011, 10:40:53 »
    Chyba sam się suszę na angielską wersję, ale z drugiej strony szkoda mi wydanych 70zł na Dzikie Pola.