Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seriale - dyskusja  (Przeczytany 16295 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seriale - dyskusja
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 10, 2012, 21:09:58 »
    Z seriali to ogląd(ałem)am Rzym, Grę o Tron i How I Met Your Mother :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 10, 2012, 22:46:12 »
    A The Walking Dead nikt nie ogląda? Jutro nowy odcinek :)
    (click to show/hide)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 10, 2012, 23:34:02 »
    The Walking Dead, to jeden z lepszych seriali ever :) (ktory niestety okropnie kuleje w szczegółach) I nastepny odcinek dopiero w lutym. Ostatni odcinek w tym roku byl tydzien temu
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 11, 2012, 19:44:00 »
    Właśnie dzisiaj sie dowiedziałem, zrobiłem popcorn, szukam na necie a tu jebs info że jakoś w lutym ma być... :(
    (click to show/hide)

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 14, 2012, 00:55:30 »
    Wg moich poglądów najlepszymi serialami są: The Walkig Dead, Game of Thrones, Ludzkość: Historia nas Wszystkich, The Adventures of Merlin - polecam :D

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 14, 2012, 07:24:07 »
    Niedawno skończyłem oglądać 1 sezon The Walking Dead. Serial jest super, w pewnych chwilach zaskakuje, większych wad nie ma, oprócz takich "krępujących chwil" kiedy jakaś scena jest po prostu za długa. Ogółem to mam już chętkę na sezon 2 i 3, chociaż słyszałem że dwójka trochę słabsza, ale mi się wszystko podoba.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 14, 2012, 17:58:37 »
    Opinie są podzielone, niektórzy mówią, że w dwójce dopiero sie rozkręca :D Mnie tam sie wszystkie podobają.
    (click to show/hide)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 14, 2012, 18:26:00 »
    Główne zarzuty wobec 2 sezonu sa takie, że jest za mało akcji i w jednym odcinku moze sie pojawic np tylko 1 zombie. Co zabawniejsze sa opinie, ze w 3 sezonu jest za duzo zombie i za malo jest scen poswieconych postaciom... Według mnie i jedni i drudzy maja troszke racji.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 14, 2012, 19:03:11 »
    Jak by było non stop zabijanie zombie, to fabuła by nie szła do przodu, w dwójce musieli odrobinkę nadgonić fabułę.
    (click to show/hide)

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 23, 2013, 15:52:15 »
    Właśnie obejrzałam pierwszy sezon The Tudors. Cóż... historycznie leży. Pomieszane daty, fakty i miejsca. Ot, chociażby wątek siostry króla która została wydana za starego króla Portugalii, a w dodatku morduje go tuż po ślubie. Tyle tylko, że jedna siostra Henryka poślubiła króla Francji a druga króla Szkocji. Jednak jak przed seansem zostawi się wiedzę historyczną za drzwiami, to ogląda się nawet przyjemnie. Duże plusy za Sama Neila jako kardynała Wolseya. Świetnie zagrane. Podobała mi się też rola Katarzyny Aragońskiej, Thomasa Moore'a i Thomasa Cromwella. Sam Henryk trochę za mało Henrykowaty. Ale to może przez to, że cały czas przed oczami mam Henryka z portretu Hansa Holbeina.
    Zobaczymy co pokażą w dalszych odcinkach.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 23, 2013, 18:25:27 »
    Właśnie obejrzałam pierwszy sezon The Tudors. Cóż... historycznie leży. Pomieszane daty, fakty i miejsca. Ot, chociażby wątek siostry króla która została wydana za starego króla Portugalii, a w dodatku morduje go tuż po ślubie. Tyle tylko, że jedna siostra Henryka poślubiła króla Francji a druga króla Szkocji. Jednak jak przed seansem zostawi się wiedzę historyczną za drzwiami, to ogląda się nawet przyjemnie. Duże plusy za Sama Neila jako kardynała Wolseya. Świetnie zagrane. Podobała mi się też rola Katarzyny Aragońskiej, Thomasa Moore'a i Thomasa Cromwella. Sam Henryk trochę za mało Henrykowaty. Ale to może przez to, że cały czas przed oczami mam Henryka z portretu Hansa Holbeina.
    Zobaczymy co pokażą w dalszych odcinkach.

Cieszę się, że ktoś rzucił okiem na porządny serial historyczny. Nie wiedziałem jednak że są w nim niezgodności, ale wydaje mi się że sam realizm i klimat są znakomicie utrzymane, choć niektóre sceny są potraktowane zbyt powierzchownie. Jest to jeden z moich (niewielu) ulubionych seriali, a o Henryka się nie bój, mnie na początku lekko odpychał jako taki jurny młodzieniaszek, ale z czasem nabierze charakteru, oj tak ;)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 23, 2013, 20:46:08 »
    Tych niezgodności jest niestety sporo więcej. Historii z tego serialu uczyć się nie da.
    Co do strojów, uzbrojenia etc. to prezentuje się bardzo nierówno. Raz postaci mają strój wypisz wymaluj jak z obrazka, żeby po chwili straszyć mrokiem. Tak samo zbroje turniejowe. Niby wszystko pięknie, ale tu mamy całe gardło na wierzchu, tu przedramię, albo w ogóle zbroja typu późny Gondor.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 24, 2013, 00:05:42 »
    zbroja typu późny Gondor.
    Lol, fajne określenie :D

Kiedyś zamierzałem oglądać ten serial... ale po zwiastunach odpuściłem, za ładne to wszystko było(tego też nienawidzę w GoT) i w ogóle znów ta Anglia... no i samo umieszczenie Seana Beana w obsadzie to automatyczny spoiler :P

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 24, 2013, 00:44:25 »
    Akurat Sean Bean w tym serialu nie gra. Grał w filmie fabularnym Henry VIII.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 24, 2013, 17:11:15 »
    Haha, no to mi się nieźle wszystko pokręciło :P Późno było :)