Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seriale - dyskusja  (Przeczytany 16282 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Seriale - dyskusja
    « dnia: Czerwca 15, 2011, 12:38:14 »
    Witam!
    Chcąc wczoraj obejrzeć coś przy piwku, postanowiłem sprawdzić tak wielce promowany film...Niestety nie posiadam HBO, więc musiałem zadowolić się serwisem filmy on-line :(
    Po obejrzeniu 3 odcinków wyłączyłem komputer za pomocą wtyczki,bo już świtało... - tak...tak mnie wciągnął...
    Szczerze, to nie znam twórczości George'a R.R. Martin'a, ale postanowiłem zaryzykować...Tak minęła pierwsza godzina, potem druga, trzecia, czwar...ta (ups...późno)
    Co mi się w filmie podoba...Akcja, zdjęcia, muzyka, gra Sean Bean'a(jak dla mnie pasuje do takich postaci - patrz. LotR), fabuła, oraz karzełek jako największe "ruchadełko" w filmie...
    Ogólnie film ma potencjał...mam nadzieje, że go nie "spieprzą"

A jakie jest Wasze odczucie?Oglądacie to?
    Zaznaczę, że oprócz Allo, Allo, żadnych innych seriali nie oglądam, więc podchodzę do tego jak normalnego filmu - takie są moje oczekiwania...
    Swoją drogą, fabuła i świat przedstawiony w tej twórczości, jak ulał, nadaje się na moda do M&B :D

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2012, 13:25:07 wysłana przez proud »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Gra o tron - film z HBO
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 15, 2011, 14:35:43 »
    Serial chyba.

I tak, oglądamy. HBO jak zwykle pokazuje klasę robiąc serial kilka poziomów wyżej niż jakakolwiek konkurencja.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:11:09 »
    Ja w sumie... mam trochę inne zdanie. ;) Co prawda Grę o tron ogląda się bardzo przyjemnie, ale jednak mam kilka seriali, które w mojej osobistej opinii zostawiają ją w tyle. Oczywiście jest dużo lepiej niż w przypadku Rzymu, którego wręcz nie cierpię i ledwie pierwszy sezon wytrzymałem, ale Gra też ma kilka głupich potknięć - choć oczywiście czekam na finałowy 10-ty odcinek, który zostanie wyemitowany w tę niedzielę/poniedziałek. :D

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 15, 2011, 22:37:51 »
    http://www.serialowa.pl/1759/gra-o-tron-amerykanie-wsciekli-na-hbo-z-powodu/

Beka.

PS. A ja Rzym uwielbiam. I jest to raczej mój ulubiony serial, szkoda, że się skończyło na dwóch sezonach, wielowątkowość i starania o pewien stopień autentyczności historycznej chyba był odrzucający dla większości.
    PS2. Rzuć w takim razie jakimiś dobrymi tytułami proud, bo szczerze mówiąc nie mam już co oglądać. Tylko nie komediowe, dziękuję. :>

Masz u mnie plusa za ten Rzym.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2011, 23:20:00 wysłana przez Alkhadias »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 15, 2011, 23:42:15 »
    Boże, Ozwan rozwaliłeś mi 9 odcinek :( Zjechałem szybko w dół, a ja bardzo szybko czytam i zdążyłem spojler przeczytać : (
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 16, 2011, 01:11:29 »
    Ja mam zwalony cały serial, bo przeczytałem książkę... więc co ty tam wiesz o spoilerach ;p

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 16, 2011, 13:45:15 »
    ja bardzo szybko czytam i zdążyłem spojler przeczytać : (

Raczej po prostu niedokładnie, bo od pierwszego zdania są ostrzeżenia wielkości Empire State Building o spojlerach niżej. :>

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 16, 2011, 13:46:56 »
    Wiem, ale od razu zjechałem niżej :(

EDIT: DUPA DUPA DUPA, po trzykroć dupa. Najchętniej uciąłbym głowę i nasrał do szyi Joffreyowi. Jak można zabić Boromira, ja pierdziele...

Tak wiem, że książka itd. ale nienawidzę tego małego skurczybyka
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2011, 23:18:19 wysłana przez Cavaron »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 17, 2011, 00:34:43 »
    Wiem, ale od razu zjechałem niżej :(

EDIT: DUPA DUPA DUPA, po trzykroć dupa. Najchętniej uciąłbym głowę i nasrał do szyi Joffreyowi. Jak można zabić Boromira, ja pierdziele...

Tak wiem, że książka itd. ale nienawidzę tego małego skurczybyka
    Hehe...Boromir....Ale fakt jest taki, że nadaje się do tego, posturą i głosem - nie wiem, czy wiecie, ale podkładał on głos do ostatniego potomka cesarza w TES IV.Mogli by go wrzucic jako inną postać, oczywiście po zmianie charakteryzacji - to dobry aktor!
    Obejrzałem już wszystkie, czekam na 10tkę...w 9 odc. Dziwne było dla mnie
    (click to show/hide)

Ogólnie, dobrze się ogląda...Zapowiedź 2 serii jest, więc z książką będę musiał poczekać...no..chyba, że zrobią z tego Mode na sukces, to porzucę serial...

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 17, 2011, 00:37:42 »
    HBO NIE robi mody na sukces z żadnego serialu.

A to, że podkładał głos jest dosyć znanym faktem ;]

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 17, 2011, 01:05:04 »
    Nie mogliby go zrobic jako inną postać. Zbytnio by się wyróżniał, bo każdy zdążył się już na niego napatrzeć jako pierwszoplanowa postać. A swoje juz zarobil :)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 24, 2011, 14:56:02 »
    SPOILERY!! SPOILERY!!! SPOILERY!!! SPOILERY!!! SPOILERY!!! SPOILERY!!!!

Tak więc cały pierwszy sezon już został wyemitowany i wszystkie odcinki tydzień po tygodniu oglądałem. :p W sumie liczyłem na jakieś pierdalnięcie w finalnym odcinku, choć... nie mówię, że serial źle się zakończył. Kończąca scena ze smokami wdrapującymi się po wychodzącej z pogorzeliska Den i ten wieńczący wszystko "ryk" była naprawdę świetna. Trochę nadrobiła odbiór serialu po tym jak czułem się w pewien sposób oszukany brakiem sceny batalistycznej - choć przyznam, że reżyser zwinnie to rozwiązał. ;) Tak więc podtrzymuję to co pisałem wyżej. Serial jest bardzo dobry i teraz pozostaje mi czekać cały rok na kolejną część... Zobaczymy jak rozwiną rozpoczęte wątki oraz jak poradzą sobie z przyciąganiem publiki bez Bean'a w obsadzie. ;) W mojej bibliotece są takie kolejki teraz za książkami Martina, że do 2012 roku ich nie przeczytam... Chyba że kupię sobie swoje własne egzemplarze. :p

@Ozwan - To jest tylko i wyłącznie moje subiektywne odczucie. I dla mnie jest kilka seriali, które Grę wyprzedzają:
    1) House - 3-4 pierwsze sezony to po prostu majstersztyk, szkoda, że teraz jest tylko z sezonu na sezon coraz gorzej i nawet nie miałem parcia by obejrzeć 7 sezon... W końcu pewnie to zrobię, ale cieszę się, że kręcony 8 sezon będzie ostatnim, bo to co stało się po tym serialu po tych pierwszych sezonach po prostu sprawia, że ręce opadają. :p (choć oczywiście te późniejsze sezony niejeden serial i tak w tyle zostawiają...)
    2) Dexter - niesamowicie przyjemnie oglądało mi się wszystkie 5 sezonów z drobnym zastrzeżeniem... Otóż miałem wrażenie, że ostatni sezon był bardzo przekombinowany i nie wywarł na mnie takiego wrażenia jak pozostałe (zwłaszcza genialny sezon otwierający) - czyżby syndrom House'a? ;)
    3) Supernatural - serial... dziwny. W sumie nawet nie wiem, czy wyprzedza Grę w moim "personal best", ale i tak go wymienię. Dużym "plusem" jest to, że pierwsze 3 sezony różnią się w znacznym stopniu od kolejnych 3. Czym? Nie chcę spoilować bo serial naprawdę zacnie mi się ogląda. ;)
    4) Sons of Anarchy - świetny serial w mojej opinii. Wszystkie 3 sezony trzymają bardzo wysoki poziom, a końcówka ostatniego naprawdę daje nadzieję na kolejne świetne odcinki.
    5) Z archiwum X - no co? ;) Mój ulubiony serial z lat '90. Po prostu mistrzostwo do którego mam niesamowity sentyment.
    6) South Park - wiem, że nie miało być komedii, ale SP jest jedyne w swoim rodzaju i jest to zarazem jedyny "serial komediowy" jaki oglądam. :)

Oczywiście nie jest to lista wszystkich seriali, które zaliczyłem, ale pozostała w mojej opinii była słabsza niż Gra o Tron. Mam jeszcze zamiar zabrać się za kilka seriali, ale w wakacje pewnie czasu nie będę na to miał. ;) I tak, w mojej poczekalni są: "Carnivale", "White Collar", "The Shield", "Six Feet Under", "Miasteczko Twin Peaks", "Mad Men", "Breaking Bad" oraz "The Wire". :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 03, 2012, 12:42:27 »
    Witam!
    Zapewne nie jeden pomyśli, że to jakaś nekromania , zabawa w archeologa, lub zastosuje innego określenia, chcąc skomentować mojego posta, ja zaś wyprzedzę fakt i piszę, że nie macie racji.

Otóż, jak (nie)wielu, wie, że powstała długo oczekiwana, druga seria tegoż serialu, a dnia 1. kwietnia, miała swoją premierę.
    Odcinek obejrzałem, lecz odczucia miałem mieszane.Jest w pełni kontynuacją poprzednika, choć nie tak wciągającą(może dlatego, że zbyt wielu rzeczy oczekiwałem?)
    Oczywiście, świetny dobór aktorów z poprzedniej części, podtrzymuje poziom serialu, tak że nawet brak Bean'a się nie zauważa.
    Więcej pisać nie będę, aby nikomu oglądania nie popsuć.

Jeżeli ktoś nie oglądał, to zapraszam do oglądania w HBO GO, gdzie pierwszy odcinek można obejrzeć za darmo(po uprzedniej rejestracji)

Oglądaj

Reasumując - trzyma poziom ;)

#Edit down!
    I teraz wyszło, że koleś, który oprócz "2and half" oraz "Gry o tron" nie ogląda seriali, wychodzi na ich wielbiciela. xP

No dobra, niech będzie...Jeżeli taka jest wola Pana, aby obok dyskusji o serii "Gry o tron", rozmawiano o "Modzie na sukces", niech tak będzie :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2012, 13:48:06 wysłana przez ałtsajder »

Offline proud

• Użytkownik
    Odp: Seriale - dyskusja
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 03, 2012, 13:26:05 »
    Zmieniłem nazwę tematu na "ogólnoserialową", żeby nie dyskusja nie dotyczyła tylko jednego przehype'owanego serialu.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Seriale - dyskusja
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 03, 2012, 14:54:24 »
    Ja zaś lubię takie seriale jak:
    Detektyw Monk, Czas Honoru.
    A uwielbiam:
    Dr House, The Tudors (Dynastia Tudorów).
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl