Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Połączenie Calradia of Darkness i Warband Reworked Armor's  (Przeczytany 2490 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Połączenie Calradia of Darkness i Warband Reworked Armor's
    « dnia: Czerwca 15, 2011, 10:19:38 »
    Witam, jeśli wybrałem zły dział to sorry (dawno nie byłem  na tym forum ale wróciłem :D). Mam problem, mianowicie mam wgrany mod Calradia of Darkness (wraz z tymi innymi modzikami,na horyzont i trawę.), i mam problem bo chciałbym również do tego moda dołączyć mod reworked armor's, ale gdy zastępuje plik textures to mod z mrocznej Calradii robi się taki ubogi (tz ziemia Swadiańska nie ma już takich efektów, poprostu wygląda jak w zwykłym mb (?) i poprostu mnie denerwuje te 'zniekształcenie' mapy.) Tak więc proszę was jak połączyć oba pliki textures abym miał i działającą w pełni "Calradię of Darkness" i "Reworked Armor's" w jednym modzie.
    Pozdrawiam, i liczę na szybką pomoc!
    PS Jakby zły dział to proszę o przeniesienie :)

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Połączenie Calradia of Darkness i Warband Reworked Armor's
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 15, 2011, 20:06:15 »
    Zamiast reworked armors zainstaluj texture fiddling: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=150468.0
    w temacie reworked armors jest w ogóle napisane, że mod nie jest kompatybilny z wersjami WB powyżej 1.125 :)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Połączenie Calradia of Darkness i Warband Reworked Armor's
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 16, 2011, 10:18:46 »
    Zamiast reworked armors zainstaluj texture fiddling: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=150468.0
    w temacie reworked armors jest w ogóle napisane, że mod nie jest kompatybilny z wersjami WB powyżej 1.125 :)

O lol, czytałem to ale nie zwróciłem uwagi  :D
    PS Sprawdzę czy działa bo coś wydaje mi się że też to już ściągałem.
    Thx za jakby co to napisze

EDIT: SORRY LUDZIE TO Z TYM MODEM MAM PROBLEM, ten reworked armor's wogule nawet nie ściągałem (a pomyliły mi się nazwy modów bo z pamięci pisałem). Tak więc problem dotyczy TEXTURE FIDDING, nie mogę go połączyć z Calradia of Darkness (tak jak pisałem efekty "nowszej" mapy z moda nie działają tak jak powinny bo texture fidding zmienia plik z wyglądem mapy świata.) Tak więc proszę o wyjaśnienie mi jak połączyć oba mody aby widać było efekty ich obu (problem dotyczy tylko mapy świata, jakie pliki odpowiadają za mapę [to jest mi potrzebne żebym wiedział czego nie wklejać z pliku textures fidding'a do Calradii....].
    Pozdrawiam i sorry za wprowadzenie w błąd

EDIT2 :
    Problem rozwiązany (Should you decide you do NOT like my reworked plains and steppe textures (as I just decided for myself recently), simply delete "plain.dds" and "map_steppe.dds".
    I will remove them from the next version.
    Wystarczy nie podmieniać tych dwóch plików (plain.dds i map_steppe.dds)
    Sorry za taką "zawieruchę" (tak to jest jak się śpieszy i nie czyta notek...)
    Dziękuję HUtH za pomoc
    Pozdrawiam, i temat do zamknięcia!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2011, 10:34:05 wysłana przez Shakyor »