Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwer duelowy! (Polski)  (Przeczytany 7559 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Serwer duelowy! (Polski)
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 20, 2011, 22:31:14 »
    A jak dla mnie nie powinniście naśladować NDitions i Swadii tylko pójść krok dalej. Olejcie podstawowe zbroje, obecny system wyboru ekwipunku jest moim zdaniem najlepszy z możliwych.

O przepraszam, o zbrojach to ja nic nie mówiłem ;) Faktycznie jest to dobry system. Ale kwestia podnoszenia broni jest moim zdaniem do przemyślenia.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 20, 2011, 22:54:31 »
    Podnoszenie ekwipunku odpada. Wtedy każdy będzie biegał jako puszka i liczył że z pobojowiska podniesie jakąś dobrą broń. Na "czystych" duealach jest to powszechne.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 20, 2011, 23:00:09 »
    Też o tym myślałem, ale wystarczy że ktoś nie będzie wiedział o tym skrypcie, upuści broń, i, że tak powiem, dupa zbita. Jedyne co może zrobić w tej sytuacji to wyjść z serwera.

A może umożliwić podniesienie broni w jakimś odstępie czasowym od upuszczenia? Prawdopodobnie napisanie czegoś takiego to nie jest jak pstryknięcie palcami, ale jeżeli serwer ma mieć optymalne ustawienia, to może warto się nad czymś takim zastanowić.

PS. Oczywiście niczego nie żądam ani nie naciskam, to są tylko sugestie :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 20, 2011, 23:03:35 »
    Od tego jest napisany regulamin i opis, który w najbliższych dniach pojawi się na stronie, żeby każdy wiedział, czego ma się spodziewać.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 20, 2011, 23:21:26 »
    Szczerze mówiąc dla mnie te teleportowanie jest tez przesadzone, na n-dition mnie denerwuje a tu jest chyba 2x większe;d ale to już jak kto lubi. a opcja podnoszenia broni a raczej jej brak oraz kasa do wyboru powinny zostać jak najbardziej jak jest teraz..

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 20, 2011, 23:24:31 »
    Akurat przed wprowadzeniem teleportu doświadczyłem tego, jak bardzo jest on potrzebny.

Wszedł sobie jakiś dziwny troll na serwer i podczas moich pojedynków stał między przeciwnikami i "wchodził" w nich, utrudniając pojedynek.

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 21, 2011, 01:05:00 »
    Też o tym myślałem, ale wystarczy że ktoś nie będzie wiedział o tym skrypcie, upuści broń, i, że tak powiem, dupa zbita. Jedyne co może zrobić w tej sytuacji to wyjść z serwera.

Sprostujmy, wystarczy popełnić samobójstwo przechodząc na chwilę do przeciwnej frakcji lub obserwatora. Jako, że za samobójstwo nie odejmuje rankingu, to raczej nie jest problemem. W opisie servera jest napisane o braku możliwości podnoszenia broni, więc wyrzucenie broni jest raczej błędem gracza a nie wynikiem braku informacji. Co do dystansu teleportowania- chodzi o to, żeby gościu z piką nie mógł sobie poza zasięgiem teleportu pykać, strasznie wkurzające i rozpraszające jest to, że ktoś może dosięgnąć duelującą się parę swoją bronią. Osobiście, nie mogę dobrze blokować gdy lecą na mnie 2 ataki :)
    Planując mapę na server mamy zamiar zrobić spawny dookoła pola duelowego- każdy będzie miał taki sam dystans do środka, więc teleporty na jakieś zadupie nie będą problemem.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2011, 02:21:14 wysłana przez Fafaron »
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 23, 2011, 16:37:57 »
    Po kilku dniach działania serwera potwierdzam że to absolutnie genialna sprawa - i mimo mojego marnego skilla (i robienia mnie w h**a przez gre np notorycznie nie działającymi blokami) to chęć znalezienia się w pierwszej 20 ( a przynajmniej 50) bardzo motywuje do gry:D :D :D Tylko jak wygląda sprawa z nickami?? Jak ktoś gra pod nickiem xxx a po kilku dniach zmieni na yyy to na liście też mu się zmienia nick?? (bo wszystko wskazuje że tak jest- a chyba nie powinno)

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:18:16 »
    Tak jest, ostatni nick na jakim gracz wszedł jest widoczny w statystykach, nie widzę powodów dla których miało by być inaczej.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:43:06 »
    po paru dniach można powiedzieć tylko jedno :O

SERVER ZDAŁ EGZAMIN I STAŁ SIE BARDZO POPULARNY

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 24, 2011, 17:24:55 »
    No cóż, znów będę narzekał ^^

Grałem już sporo na waszym serwerze i muszę powtórzyć to co mówiłem już wcześniej: dystans teleportu zdecydowanie wymaga skrócenia. Przy ok. 10 graczach nawet na małej mapie jest irytujący. A jako że póki co więcej niż 14 osób na serwerze tym nie widziałem, to może byście (chociaż czasowo...) zmienili tą odległość? To ułatwi graczom życie :)

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 25, 2011, 02:17:04 »
    Uwaga, ogłoszenie.
    Na graczy czeka niespodzianka, wchodzić na server, testować, komentować.
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline karlak111

• Użytkownik
    • Jack_Daniels, kiedyś Fatality
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 25, 2011, 12:05:01 »
    Bardzo fajna jest ta mapa, fajnie, że można w morzu się popluskać

Offline Turek

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 25, 2011, 14:16:06 »
    Spoko mapka. Podoba mi się klatka :)

Offline Alandar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 25, 2011, 18:06:11 »
    Fajna mapa i lepiej się walczy niż na tej arenie.