Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwer duelowy! (Polski)  (Przeczytany 7561 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Serwer duelowy! (Polski)
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 19, 2011, 13:06:54 »
    Fajnie, że to wszystko zaczyna działać, na stronie dodałbym jeszcze zakładkę w której będą umieszczone wszystkie zasady i system naliczania punktów. Tak żeby wszystko było pod ręką.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 19, 2011, 15:04:40 »
    mam pytanie odnośnie nicków. Jeśli np jakiś gracz nazbiera sporo pkt na nicki RDFr_Baron(przykład oczywiście) i gdy awansuje na Klanowicza będzie miał nick RDF_Baron to w tedy pkt przepadają, czy serwer zapisuje ID . Moze od razu stworzyć nowa postać Baron i grac cały czas jedna, na tym servie?

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 19, 2011, 15:11:29 »
    Inco już pisał, że ranking jest oparty o ID, a nie nick gracza. Wystarczyło uważnie czytać jego wiadomości.

Offline karlak111

• Użytkownik
    • Jack_Daniels, kiedyś Fatality
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 19, 2011, 15:24:36 »
    Inco trzeba przyznać, że pomysł jak i organizacja jest bardzo dobra. Osobiście zamierzam często grać na tym serwerze!

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 19, 2011, 17:06:43 »
    Fajnie, że to wszystko zaczyna działać, na stronie dodałbym jeszcze zakładkę w której będą umieszczone wszystkie zasady i system naliczania punktów. Tak żeby wszystko było pod ręką.

Zasady pojawią się najprawdopodobniej dzisiaj, najdalej jutro.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 20, 2011, 12:45:39 »
    A czy pojawi się skrypt przerzucania graczy nie biorących udział w pojedynku, by nie przeszkadzali podczas walki?

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 20, 2011, 13:02:23 »
    Tak.
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 20, 2011, 20:10:38 »
    Tak, jak Pacman napisał. Będzie niedługo skrypt przerzucający graczy nie biorących udziału w pojedynku. Skrypt jest już napisany ale ma jeden błąd który musimy naprawić przed wrzuceniem go na serwer.

Pamiętajcie, że Mat, który pisze skrypty pod serwer zajmuje się też swoim modem FB oraz pracami nad modem pod Grunwald, więc nie mogę wymagać od niego olewania tamtych rzeczy na rzecz serwera duelowego.

Od dzisiaj mamy 2 wersje językowe strony serwera
    http://inco.katapulta.net/duel/index.php
    polskojęzyczna część strony jest stworzona dzięki HITMEN_Yoda
    anglojęzyczny tekst powstał dzięki Pacmanowi.

Jeżeli zauważcie jakiś błąd to raportujcie mi na PW

Jest wgrany skrypt odpowiadający za teleport gracza który przeszkadza innym w duelu
    Pozdrawiam
    Inco

Offline Sarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 20, 2011, 21:51:48 »
    Po 1. Teleport jest przegięty, jestem daleko od gościa i mnie teleportuje.
    Po 2. Podnoszenie broni. Rozumiem wasze zamiary, ale na Nditions jest to znacznie lepiej, gdyż wszyscy grają na najslabszej zbroi, a broń wybieramy sobie dowolnie. A jak przypadkiem wywalę sobie broń to już jej nie podniosę.
    Doceniam chęci, ale serwer ten raczej nie będzie konkurować ze swadianem ani Nditions.

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 20, 2011, 22:16:47 »
    Co do drugiego punktu- tu się mylisz. O wiele lepszy jest system Inco od tego na nditions. Tu masz wybór, lepszy pancerz - słabsza broń albo lepsza broń - słabszy pancerz. A w większości przypadków wychodzi na to samo:
    Lepsza broń przechodzi równie łatwo przez ciężki pancerz jak słaba przez lekki :)

No i mogę Ci obiecać, że zawsze wygrywa lepszy, nie ważne czy nago czy w black armourze ;)
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 20, 2011, 22:19:40 »
    :O

Sarl śmieszne...NDitions i Swadia dawno się wypaliły...najlepsze serwery są tam gdzie grają najlepsi gracze, nie tam gdzie są najlepsze zasady;D

A WV zamierza grać właśnie na tym serwerze...czemu? Bo jest rankingowy...i już to samo w sobie elminuje serwery NDitions i Swadię.

1. Teleport jest przegięty? Nie zbliżaj się i nie ma problemu.

2. Jasne że grają na najsłabszej...ale tu jest ciekawiej...wybierasz co wolisz, dobrą broń i słaby armor czy na odwrót. Pozwala to na wiele różnych testowych konfiguracji.

Kolejna rzecz, nie ma koni. To bardzo ułatwia sprawę gdyż na NDitions zdarzało się że konie nie były teleportowane i utrudniały grę.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 20, 2011, 22:21:02 »
    Po 1. Teleport jest przegięty, jestem daleko od gościa i mnie teleportuje.
    Dziękujemy za sugestie, moduł ciągle jest w fazie rozwojowej i część spraw trzeba dokalibrować. Jeżeli pojawi się więcej takich głosów odległość zostanie zmniejszona.
    Po 2. Podnoszenie broni. Rozumiem wasze zamiary, ale na Nditions jest to znacznie lepiej, gdyż wszyscy grają na najslabszej zbroi, a broń wybieramy sobie dowolnie. A jak przypadkiem wywalę sobie broń to już jej nie podniosę.
    Doceniam chęci, ale serwer ten raczej nie będzie konkurować ze swadianem ani Nditions.
    Tylko że jeden rodzaj zbroi + bronie które można podnieść znajdują się już na Nditions i swadii. Ewolucja jest dobra lecz czasem żeby wyrwać do przodu trzeba zdecydować się na rewolucje, nawet jeżeli oznacza to chwilowe cofnięcie się. A wywalenie sobie broni, no trudno twój problem. "Gdyby kózka nie skakała..."

EDIT: @Hofiko, skrypt teleportując wybiera losowy spawnpoint, to że ciebie wyrzuca najdalej ma prozaiczną przyczynę, masz cholernego pecha.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2011, 22:30:06 wysłana przez Mat berserker »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 20, 2011, 22:24:57 »
    1. Teleport jest przegięty? Nie zbliżaj się i nie ma problemu.

To nie jest takie proste. Często spawnuję się na środku planszy, otoczony przez duelujących się. No dobrze, tylko że na Nditions wyrzuca mnie 15 metrów dalej, znajduję oponenta i z nim walczę, a na tym serwerze wywala w najdalsze możliwe miejsce, zawsze w najdalszy punkt mapy względem walczących. W dodadtku na tak małych mapach jak arena, przy dużej ilości graczy, gra może się sprowadzać do fruwania po planszy, coś na kształt teleportowanego baunsowania ;p Miło by było zobaczyć jakieś nowe scenerie. A dystans teleportu i tak moim zdaniem wymaga przekalibrowania, jak to okreslił Mat.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 20, 2011, 22:26:35 »
    A jak dla mnie nie powinniście naśladować NDitions i Swadii tylko pójść krok dalej. Olejcie podstawowe zbroje, obecny system wyboru ekwipunku jest moim zdaniem najlepszy z możliwych.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 20, 2011, 22:28:39 »
    Arena to mapa tymczasowa. Na pewno w przyszłości będą dodane większe mapy, mogące pomieścić większą ilość duelujących się osób :)

A kwestię skryptu wyjaśnił już Mat.