Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Nowy Chan" - problem z zadaniem.  (Przeczytany 17647 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tykersky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    "Nowy Chan" - problem z zadaniem.
    « dnia: Czerwca 10, 2011, 15:39:58 »
    Witam, mam problem dotyczący zadania od Kazika "Nowy Chan". Wiec tak, odszedłem z RP i znalazłem Mehmed-Gireja. Oczywiscie przyjąłem jego ofertę obalenia Chana Islam-Gireja. Stan chanatu krymskiego to byly 2 miasta - Azak Kale i Bakczysaraj oraz Twierdza Kilia ( Dluuuga wojna z RP nie oplacila sie w ogolue :D ) wiec mialem mało miejsc do podbijania. Razem z Girejem podbilismy wszystkie miasta Chanatu i chanat nie ma juz zadnych włosci, mam kilku lordów w niewoli, ale zaden nie chcial przejsc na strone buntownikow ( przed walka mialem okazje spytac sie ich o to, odpowiedz byla - NIE i walka ). Wiec pytanie moje... co teraz ? Chanat nie ma zadnych miast, ich lordowie biegaja po mapie, jak trafie na jakiegos to zaden nie chce przejsc na strone Mehmeda i musze z nimi walczyc.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: "Nowy Chan" - problem z zadaniem.
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 10, 2011, 18:56:48 »
    Trzeba uwięzić większość lordów, trochę poczekać, aż wyświetla ci się, że Chanta Krymski nie istnieje.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Tykersky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 10, 2011, 21:17:57 »
    No dobrze, uwiezilem 5 lordow w tym Chana Islam-Gireja, jeden lord Chanatu przeszedl na strone buntownikow i pytam sie jak tam wojna i ile kto ma armi i wychodzi na to ze Chanat Krymski ( buntownicy ) maja 1 a Chanat Krymski tez 1 armie. Wiec gdzie ta armia i reszta lordów ??? Gdzie oni sie pojawiaja i zbieraja armie jesli nie maja juz zadnych miast ani wiosek???

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 10, 2011, 21:51:26 »
    Trzeba uwięzić większość lordów, trochę poczekać, aż wyświetla ci się, że Chanta Krymski nie istnieje.
    Ekhm... Aby wyświetliła się informacja o wyeliminowaniu frakcji, trzeba wyłapać wszystkich lordów.

Tykersky, masz rację - nie mogą uzupełniać armii, przegrupowywać się, jeśli nie mają żadnych włości - ale póki lord nie zostanie pokonany, będzie dalej jeździł po mapie i napadał na wrogie oddziały...
    Nie masz wyjścia - musisz upolować tego pozostałego Tatara (przyglądaj się komunikatom na mapie świata, gdyż może być wszędzie).

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2011, 21:55:06 wysłana przez NIFN »

Offline Tykersky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 11, 2011, 10:42:02 »
    Czyli mam go znalesc...:D a tych lordow ktorzy sa uwiezeni u innych frakcji np u Zaporożców to tez zalicza jako uwiezionych i jak znajde tego ostatniego to wyjdzie ten komunikat ze chanat nie istnieje ? Pamietajcie mam tylko 5 lordow w niewoli i jeden po mojej stronie razem 6 plus jeden na wolnosci. Wiec gdzie reszta 13 lordow ? Chyba w niewoli u innych.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 11, 2011, 11:45:04 »
    Czyli mam go znalesc...:D a tych lordow ktorzy sa uwiezeni u innych frakcji np u Zaporożców to tez zalicza jako uwiezionych i jak znajde tego ostatniego to wyjdzie ten komunikat ze chanat nie istnieje ? Pamietajcie mam tylko 5 lordow w niewoli i jeden po mojej stronie razem 6 plus jeden na wolnosci. Wiec gdzie reszta 13 lordow ? Chyba w niewoli u innych.
    Więźniowie nie są liczeni jako armia, bo... po prostu nie mają żadnych ludzi. Nie ważne więc, czy przebywają w więzieniu u Kozaków, Lachów, Moskali, czy też Szwedów - nie są brani pod uwagę (chyba, że uciekną albo zostaną wykupieni - wtedy mogą się pojawić gdzieś na mapie świata z nielicznym oddziałem)... Jeżeli jakiś lord po walce ucieknie (a może), a frakcja u którą podbijasz nie posiada już żadnych włości, to lord jest na tzw "wygnaniu" i nie pojawi się na mapie dopóki ostatni biegający po mapie szlachcice nie odbiją jakiegoś zamku/miasta.
    Więc, aby zakończyć rebelię, musisz pozbawić dane państwo wszystkich ziem i pojmać lub zniszczyć każdego lorda tej frakcji - czyli ją po prostu wyeliminować doszczętnie.

Aha - jak już dorwiesz ostatniego uciekiniera, odczekaj 1-2 dni, aż pojawi się stosowny komunikat, jeżeli nie - szukaj dalej tatarów (czasami oddziały wroga poniżej 30-osób nie są liczone jako "armie" - nie dotyczy to patroli, karawan, itp).

Pozdrawiam!

Offline Tykersky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 11, 2011, 12:36:39 »
    Wielkie dzieki miałes racje, ostatni lord chanatu zaatakowal na mój zamek :D ale dał sie przekonac by przystac do buntu, odczekalem jeden dzien i wyszedl komunikat ze Chanat nie istnieje, no Mehmet-Girej przejoł władze i chcial mnie w ch.ja zrobic ze nie mielismy umowy ;D Teraz mam zadanie by zająć 2 miasta Moskali, wiec odrazu zapytam czy moga to byc tez twierdze ??? Gdyz zajolem juz Czerkask i planuje odrazu po drodze Twierdze Izjumsk.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 11, 2011, 22:22:12 »
    Teraz mam zadanie by zająć 2 miasta Moskali, wiec odrazu zapytam czy moga to byc tez twierdze ??? Gdyz zajolem juz Czerkask i planuje odrazu po drodze Twierdze Izjumsk.
    Możesz podbić same twierdze - to nie ma właściwie żadnego znaczenia.

Pozdrawiam!

Offline Apocaliptic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 19, 2011, 13:55:46 »
    Ekhm... Aby wyświetliła się informacja o wyeliminowaniu frakcji, trzeba wyłapać wszystkich lordów.

To akurat nieprawda. Ja złapałem 3 murzów i Chana, a po swojej stronie miałem 11 albo 12 murzów i podbiłem wszystko, co miał Chanat. Nie wiedziałem, co robić, więc poczekałem kilka dni w mieście i przyszła wiadomość, że Chanat nie ma już żadnych ziem i wygraliśmy. Mehmet odchodzi z drużyny i fabuła toczy się dalej.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 19, 2011, 14:25:07 »
    To akurat nieprawda. Ja złapałem 3 murzów i Chana, a po swojej stronie miałem 11 albo 12 murzów i podbiłem wszystko, co miał Chanat. Nie wiedziałem, co robić, więc poczekałem kilka dni w mieście i przyszła wiadomość, że Chanat nie ma już żadnych ziem i wygraliśmy. Mehmet odchodzi z drużyny i fabuła toczy się dalej.
    Wybacz, ale podbój frakcji nie uległ zmianie w stosunku do zwykłego M&B i dopóki ostatni lord będzie na wolności, dopóty frakcja nie upadnie. Nie ma znaczenia, czy owy szlachcic przejdzie na stronę pretendenta, czy zostanie pojmany / pokonany - ma go po prostu nie być po stornie wroga / mapie świata.
    Zapewne na czas odpoczynku jacyś Twoi lordowie walczyli przeciwko "nieprzekonanym" i ich pokonali, co było przyczyną pojawienia się komunikatu. Nie wiem wiec, dlaczego twierdzisz, że to co napisałem jest nieprawdą :P

Pozdrawiam!

Offline Apocaliptic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 19, 2011, 15:24:45 »
    Racja, o tym nie pomyślałem :)
    Ale przecież trzeba ich uwięzić : O
    Może chodziło o to, że przegrali w walce z moimi, a nie mieli gdzie się "odrodzić", bo im wszystkie miasta zabrałem :)

Offline BobBoss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 24, 2011, 12:04:03 »
    Witam wszystkich,
    Mam problem  z tym zadaniem następujący ; ukończyłem je i chcę wrócić pod skrzydła Rzeczypospolitej ale nigdzie nie mogę znaleźć Mehmeta Gireja (nowego Hana) a wciąż jestem wasalem Hanatu Krymskiego? czy to jest jakiś bug w grze czy może mam dalej grać a z czasem Mehmet znowu gdziś wypłynie dodam tylko że nie jest On w posiadaniu żadnego zamku ani miasta więc nie mogę do niego poprostu wpaść na włości. Co robić dalej?

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 24, 2011, 16:22:29 »
    Witam wszystkich,
    Mam problem  z tym zadaniem następujący ; ukończyłem je i chcę wrócić pod skrzydła Rzeczypospolitej ale nigdzie nie mogę znaleźć Mehmeta Gireja (nowego Hana) a wciąż jestem wasalem Hanatu Krymskiego? czy to jest jakiś bug w grze czy może mam dalej grać a z czasem Mehmet znowu gdziś wypłynie dodam tylko że nie jest On w posiadaniu żadnego zamku ani miasta więc nie mogę do niego poprostu wpaść na włości. Co robić dalej?

Nie dałeś mu żadnego? Cham :P Poczekaj parę dni, on zbiera oddział :)

Offline BobBoss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 24, 2011, 18:24:21 »
    dzięki za szybką odpowiedź, właśnie się pojawił w Czerkaksie

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 01, 2011, 23:10:15 »
    Po pewnym czasie mi się wyświetliło ''Hanat upadł'' a teraz jak się odwdzięczył mój ''pan'' wypowiedział wojnę RP pan Zagłoba odszedł bo został buntownikiem a król wprowadził nimieckie pułki i nagle nagle ''gra się kończy''