Czyli mam go znalesc...:D a tych lordow ktorzy sa uwiezeni u innych frakcji np u Zaporożców to tez zalicza jako uwiezionych i jak znajde tego ostatniego to wyjdzie ten komunikat ze chanat nie istnieje ? Pamietajcie mam tylko 5 lordow w niewoli i jeden po mojej stronie razem 6 plus jeden na wolnosci. Wiec gdzie reszta 13 lordow ? Chyba w niewoli u innych.
Więźniowie nie są liczeni jako armia, bo... po prostu nie mają żadnych ludzi. Nie ważne więc, czy przebywają w więzieniu u Kozaków, Lachów, Moskali, czy też Szwedów - nie są brani pod uwagę (chyba, że uciekną albo zostaną wykupieni - wtedy mogą się pojawić gdzieś na mapie świata z nielicznym oddziałem)... Jeżeli jakiś lord po walce ucieknie (a może), a frakcja u którą podbijasz nie posiada już żadnych włości, to lord jest na tzw "wygnaniu" i nie pojawi się na mapie dopóki ostatni biegający po mapie szlachcice nie odbiją jakiegoś zamku/miasta.
Więc, aby zakończyć rebelię, musisz pozbawić dane państwo wszystkich ziem i pojmać lub zniszczyć każdego lorda tej frakcji - czyli ją po prostu wyeliminować doszczętnie.
Aha - jak już dorwiesz ostatniego uciekiniera, odczekaj 1-2 dni, aż pojawi się stosowny komunikat, jeżeli nie - szukaj dalej tatarów (czasami oddziały wroga poniżej 30-osób nie są liczone jako "armie" - nie dotyczy to patroli, karawan, itp).
Pozdrawiam!