Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] Grunwald 2011! 24 Lipca godzina 20.00! Zapisy zakończone.  (Przeczytany 44462 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kmao551

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [EVENT] Grunwald 2011! 24 Lipca godzina 20.00! Zapisy zakończone.
    « Odpowiedź #150 dnia: Lipca 25, 2011, 07:41:15 »
    Niestety, tymi lagami zbyt szybko się zniechęciłem. Po waszych wypowiedziach wnioskuję, że warto byłoby zostać. A ja głupi się wkurzyłem, wyzwałem serwer od %#@^&^% i wyłączyłem kompa. SZKODA!

Offline Persiwal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Lipca 25, 2011, 08:50:49 »
    Mnie wywalono ale jak zagrałem w coś innego i jak wyszedłem i popatrzyłem że jest 128 graczy z 145 wszedłem i było fajnie kusznicy chowali się w namiotach a ja porobiłem zdjęcia.A jeśli ktośchce je do jakiegoś filmiku mogę wysłać tylo żaby było że ja robiłem :).Mam nadzieje że w przyszłym roku też będzie bitwa ale z mniejszą ilością ludzi.A może byście zrobili na przykład jakieś serwery z tym modem mniejsze (bitwe,....itp.).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2011, 09:05:20 wysłana przez Persiwal »
    "Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych."

"Człowiek nie ma przyjaciół. Przyjaciół ma tylko powodzenie."

Napoleon Bonaparte

Offline Luxray

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Lipca 25, 2011, 09:40:13 »
    ej to co teraz? pamiętam że organizatorzy pod koniec napisali ze event zostanie powtóżony nie?

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Lipca 25, 2011, 09:51:14 »
    Nie było źle. Z początku byłem lekko smutnawy, że event się nie uda. Niestety wywaliło mnie w pierwszej rundzie zmniejszania liczby graczy, a potem nie mogłem wejść, bo był max i musiałem spadać :(((

Offline Arsin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Lipca 25, 2011, 09:57:13 »
    Dziękuję Wam wszystkim za te dwie godziny wczoraj spędzone na Bitwie pod Grunwaldem :) Mimo laggów jakoś daliśmy radę, jednak mam nadzieję, że event zostanie powtórzony bez zbędnych błędów :D Wielkie dzięki dla Vikingów za to, że przyjęli mnie do drużyny na partyzanta, rozgrywka była przednia ;)

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Lipca 25, 2011, 10:39:51 »
    Event był fajny mimo początkowych problemów,ale troche małe zróżnicowanie broni-2 miecze,2 topory jakiś młotek i tarcza wzeszłym roku polacy biegali z berdyszami i tego mi trochę brakowało.

EDIT:co nie zmienia tego że więcej jest w nativie a o wiele więcej w prawdziwym grunwaldzie i nie narzekam bo event był świetny, gratulacje dla organiztorów.

Policz lepiej ilość broni, naprawdę sporo jej tam jest...

« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2012, 15:29:10 wysłana przez sir Luca »

Offline Ranalf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Lipca 25, 2011, 11:05:41 »
    Event był świetny. Strasznie się podobał. Dziękuję organizatorom za zorganizowanie tej wspaniałej bitwy.
    A co do lagów, lagi zawsze były, są i będą.

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Lipca 25, 2011, 11:07:50 »
    Ale troche szkoda bo zapomniałem zrobić zdjęcia lotnicze z eventu jak mnie zabili:(

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    « Odpowiedź #158 dnia: Lipca 25, 2011, 11:08:05 »
    Dobrze. Teraz Kwestia filmu. Ja niestety nie byłem w stanie zrobić nic, po uruchomieniu nagrywania spaliła mi się karta graficzna i poszło takie spięcie, że całe osiedle nie miało prądu : o. Osoby, które bawiły się w nagrywanie, w możliwy sposób proszę je o przesłanie tych filmów do mnie na PW.
    Skonwertować do mpeg(1,2,4) i wysłać na jakiś serwer.
    Z góry dziękuję.

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-

Offline Rines

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Lipca 25, 2011, 11:14:03 »
    Jak dla mnie event na prawdę super!!
    Chciałem pogratulować mojej chorągwi czyli ziemi Chełmskiej!!! Naprawdę super się z wami grało. Dyscyplina była większa niż w innych chorągwiach (a byliśmy najliczniejszą chorągwią).

Offline Luxray

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Lipca 25, 2011, 11:33:56 »
    hehe dzieki gościu, też byłeś niezły i pamientam że chyba byłem koło ciebie :D

Dobra a teraz pare fotek z Eventu: naraze tylko 2 XD zdjęcia nie powiedzą o całym Evencie XD

http://imageshack.us/photo/my-images/835/2011072400026r.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/825/aaaedv.jpg/

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Lipca 25, 2011, 11:49:07 »
    Klan BC... oj dzieci dzieci :)) Uwierzcie mi, na event było tylu chętnych że gdybyśmy im kazali rozszarpać was za slot na serwerze... zrobiliby to xD a gracze niezrzeszeni zachowywali się ( w większości) o wiele lepiej niż wy w jakiejkolwiek formie. Może po prostu są starsi nie tylko wiekiem lecz i rozumem. Chyba przedwczoraj gadaliście że sracie na całą Tawernę... to do cholery, czemu tu jeszcze piszecie hipokryci (http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja), zapodaje link oszczędzając ci szukania znaczenia tego określenia w googlach. Jeżeli czujecie się pokrzywdzeni, zróbcie sobie nowy serwis o M&B, nazwijcie go "Żłobek For Łejs" tam stworzycie nową społeczność w której będziecie mogli robić sobie turnieje o jakich my tutaj możemy tylko pomarzyć. Chciałem rozwiązać sprawę Apo po dobroci, ale nawet znajomi co studiują informatykę zakładają za bardziej prawdopodobne, że to gracz szperał w plikach. Powodzenia chłopaki, btw idę sobie po Cole i strzelę drinka.

Broni było sporo, 3 rodzaje mieczy, 2 topory, 2 młoty, 2 buzdygany.(albo coś koło tego, zakładając, że spawnisz się kilka razy z losową bronią z szansą że dostaniesz tą samą broń to niewielkie jest prawdopodobieństwo na sprawdzenie każdej broni ) Uwierzcie, że nad modem pracowało 6 osób, Mat robił skrypty, Lisek modele, Oktawian mapę a reszta narzekała. W takim składzie jestem zdziwiony jak wiele udało nam się zrobić i wszelkie niedociągnięcia to naprawdę błahostka przy ogromie pracy. Za problemy z lagami odpowiada Warband, silnik gry nie jest przystosowany do obsługi 200 konnych! Popatrzcie sobie na pudełko z grą "Do 64 graczy w bitwach". Koń to dziwny warbandowy twór, który wysadza serwer przy większych ilościach. Gdybyśmy rozegrali bitwę 200 piechurów założę się, że dałoby się grać w miarę po ludzku. Po zmniejszeniu ilosci slotów do 150 wszystko było ok, potem po zwiększeniu do 180 też ok, a krzyżackie bunkry w namiotach - zaje.iste :D

Raddeo: w panelu administratora jest tylko jedna opcja "Kun" który daje każdej osobie takiego samego wierzchowca. Założ sobie serwer i zobacz, że tam nie ma czegoś takiego jak "Kun dla Apo". W bazie danych widniał jako Rycerz, przez co miał taki sam sprzęt jak inni, zaś statystyki były brane od klienta gracza. A jechanie po BC sprawia mi dziką satysfakcję, naprawę nie mam nic lepszego do roboty w wakacyjny poranek. Po prostu frustracja jaka we mnie się pojawia czytając ich słowa, sprawia, że marnuję te 15 minut na odpisanie. Uwierz mi, że wspierając organizatorów swoją wiedzą nie widziałem by ktokolwiek robił ten event z założeniem upie.dolenia kogokolwiek. Co do tego "kto umie lepiej", zrobiliśmy wszystko dla poprawienia wydajności gry. Modele były wychudzone na maxa, ilość kolizyjnych obiektów zminimalizowana, inco sprawdzał serwer i zapewniał, że wytrzyma. Taakk... Na bank, siedzieliśmy w ciemnej piwnicny knując spisek rozwalenia eventu, nad którym pracowano 2-3 miesiące. Tym bardziej, że rok temu też nie wszystko wyszło idealnie.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Persiwal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Lipca 25, 2011, 11:50:49 »
    "Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych."

"Człowiek nie ma przyjaciół. Przyjaciół ma tylko powodzenie."

Napoleon Bonaparte

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #163 dnia: Lipca 25, 2011, 11:59:58 »
    Widzę, że znalazł się następny "mondry"...

Ale skoro chcesz żebym się się bronił, proszę bardzo, nie mam nic do ukrycia. W bazie danych nie było i nie ma możliwości zarządzania pojedynczymi graczami, co najwyżej ich grupami, I tak rycerz miał identyczne statystyki i sprzęt, to samo tyczyło się giermków. Wiec jakbym chciał obniżyć statystyki jednej osobie musiałbym to samo zrobić z resztą członków tej samej grupy. Więc pozostaje tylko i wyłącznie ewentualność indywidualnego grzebania w plikach moda. A ostrzegałem, że nie będzie on działać poprawnie na serwerze nie podłączonym do bazy danych...

Co do banów na turnieju i bitwie, żaden, podkreślę jeszcze raz, ŻADEN nie był rozdany bezpodstawnie. Może i czasem byliśmy bezwzględni ale musieliśmy upilnować około 200 osób a inaczej niż ścisłą dyscypliną nie da się tego osiągnąć, jakoś nikt kto nie rozrabiał bana nie dostał, poza jednym przypadkiem, gdzie admin pomylił kicka z banem ale tą sytuację już z poszkodowanym wyjaśniłem. Jako szef ekipy biorę na siebie całkowitą odpowiedzialność za mój zespół i rozgrzeszam ich z każdego bana jaki poleciał w czasie eventu, były konieczne i jak najbardziej zasłuzone.

Co do twojego ostatniego zdania... Uważam, że zespół włożył w cały event 150% swoich możliwości, niestety pokonały nas techniczne ograniczenia Warbanda a wybacz, silnika gry ani plików serwerowych nie przebuduję (choć i nad tym pracujemy). Więc naprawdę, uważam się za w pełni usprawiedliwionego pisząc, uważasz, że coś zrobiłem źle, pokaż, że dało się lepiej.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #164 dnia: Lipca 25, 2011, 12:30:33 »
    Pytaniem do ciebie jest to co pisało wielu graczy: czy byłoby ci fajnie gdybyś wyleciał z Eventu, mimo że grałeś w jakimś tam klanie albo zapisałeś się do graczy niezrzeszonych i zarezerwowałeś sobie cały niedzielni(najważniejszy w tygodniu) wieczór by po 15 minutach wylecieć z Eventu bo organizatorom lagowało.

Zarezerwowałem sobie cały niedzielny wieczór i... nie zagrałem, ponieważ nie spodziewałem się, że mój sprzęt nie wyrobi. Płaczę z tego powodu? Nie. Równie dobrze mógłbym skrzyczeć Bułeczkę za to, że zgodził się na przyjmowanie tylu graczy. Dla mnie taki event to nie koniec świata. Nikt nie został wyrzucony z serwera wczoraj bezpodstawnie. Każdy mógł wrócić. Była mowa, że jeżeli ktoś chce pograć może przyjść nawet o 24...