Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] Grunwald 2011! 24 Lipca godzina 20.00! Zapisy zakończone.  (Przeczytany 44254 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    Odp: [EVENT] Grunwald 2011! 24 Lipca godzina 18.00! Zapisy zakończone.
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 23, 2011, 21:21:18 »
    Lisek do prostego ludu trzeba prostym językiem :P. Jeśli będą takie rękawice :D to już nie mogę wyobrazić sobie reszty

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 23, 2011, 21:58:25 »
    Ludki, spokojnie. Stoję na straży tego, by ten mod był przygotowany w miarę zgodnie z historycznością. Czasem trzeba rozważyć granicę między grywalnością, a poprawnością i zdolnościami modderów. Jak na razie nie mam zastrzeżeń do modeli, więc wy tym bardziej nie powinniście ich mieć :) Będą ładne hełmy, ładne zbroje, ładne rękawice, i ładne buty. Ładne konie też powinny być. Ale o ładne kobiety to już sami się musicie postarać ;>
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline SirMateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:16:52 »
    Kurczę trochę się spóźniłem... Już nie da się na 100% nikogo doczepić ???;) Nie chcę robić problemów ale z tego co czytałem to sporo osób w zeszłym roku brakowało, może i wtym będzie potrzebna rezerwa... Nie chcę robić kłopotów jakby co
    "Nie jestem przeciwko prawu, to prawo jest przeciwko mnie"
                                                                                                                                                                                                                                                              — Joseph   Estrada

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 23, 2011, 23:30:21 »
    Ale o ładne kobiety to już sami się musicie postarać ;>

Beda kobiety krasnoludzkie... BRODATE xDD jednak troche wysokie jak na krasnoludy xD
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 27, 2011, 12:51:16 »
    Na gwałt potrzebujemy pomocy osoby która zna się na riggowaniu i przystosuje zbroje pod warbandowskie animacje. Czasu malo a jedyni którzy się na tym znaja w drużynie, już mają pełne ręce roboty...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2011, 13:04:08 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Luxray

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:28:30 »
    mam pytanko, czy na bitwe mozna przyjść jeżeli nie złożyliśmy podania o bitwe i czy w miare możliwości taka osoba może zostać doczepiona?

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:52:25 »
    mam pytanko, czy na bitwe mozna przyjść jeżeli nie złożyliśmy podania o bitwe i czy w miare możliwości taka osoba może zostać doczepiona?

Przykro mi, ale nie ma takiej opcji. Nawet "w miarę możliwości" kiedy serwer nie będzie wypełniony do ostatniego gracza nie będzie możliwości dołączenia do gry.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 28, 2011, 21:27:10 »
    Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na Wielki Turniej Grunwaldzki, więcej informacji i zapisy w tym temacie:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7768.0
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Samuraj96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 07, 2011, 21:05:01 »
    Kurcze chcialbym wziasc udzial w bitwie czy ktos by mógl dac mnie o tu do rezerwy  http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7624.0 zrbobie wszystko co trzeba by grac na serwerze

Offline Andrzej I

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 13, 2011, 15:27:33 »
    Jak tam postępy?

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 16, 2011, 12:37:08 »
    Jak tam postępy?

Lisek z Matem rozstrzelają mnie MP40 i postawią kolejny nagrobek za areną ( pewne, krótka historyjka o której nie będę pisał), ale... mała prezentacja:

Innowacje względem native:
    - wybór ekwipunku na podobnej zasadzie do tego z MM, moda. Będzie bardzo dużo wariacji więc wojsko będzie bardzo zróżnicowane.
    - nowe możliwości heraldyczne, herby na piersi itp. ( widać to będzie na screnach)
    - podnoszone przyłbice. We wszystkich hełmach będzie można podnieść przyłbicę.
    - stawiane pawęże
    - łamanie kopii
    - dużo naprawdę ładnie wykonanego ekwipunku( Lisek odwala kawał dobrej roboty).
    - wiele smaczków turniejowych jak np. garniec złota z którego będzie można sypać monety), rzucanie pomidorami w niehonorowych rycerzy, walki zapowiedziane wcześniejszym dźwiękiem trąbki i wiele innych.
    - tryb deatmatch został przerobiony na coś w stylu CRPG, zapowiada się naprawdę ciekawie.

Kilka screenów, prezentujących wyłącznie nowe modele( biorąc pod uwagę Grunwald 2010), ale dużo jeszcze nie zostało pokazane;)

« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2011, 12:43:19 wysłana przez Oktawian »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 16, 2011, 12:59:26 »
    A tam cRPG, mechanizm i sposób działania ten sam. Znaczy to mniej więcej tyle że gdy ktoś zapisał się do turnieju jako rycerz będzie na nim rycerzem, gdy został mianowany damą dworu zostanie damą dworu itp. Niezapisani będą "wieśniakami" oglądającymi turniej.
    PS. Odbezpiecza MP40.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #57 dnia: Lipca 17, 2011, 00:00:03 »
    Modele zaiście piękne. Ale nie podobają mi się polskie zbroje. Flagi na nich wyglądają tak sztucznie. Na drugiej ten orzełek jest na tarczy doczepionej do zbroi? Jeśli tak, to zaznaczcie jakoś krawędzie tej tarczy, bo teraz od przodu wygląda jak namalowany na zbroi. Jeszcze powinniście zmodyfikować krzyżackie płaszcze, bo aktualnie wydają się za małe dla dorosłych rycerzy. To tyle mojego narzekania ;)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Lisek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Hurt-me-plenty" since 1989
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 17, 2011, 03:01:10 »
    Oktawian, następnym razem jak będziesz przekazywał społeczności postępy prac, nie wysyłaj WIPów i projektów testowych z łaski swojej. Zapytaj to Ci zrobię dobrego screena czegoś co już warto pokazać a nie projekty które wystawiam dla zamkniętego grona żeby nie truło mi dupy że się obijam.

Co do narzekań społeczności:
    - orzeł na kirysie widoczny na drugim screenie był lekką prezentacją postępu i zapytaniem do Amoresso czy w epoce grunwaldu malowano zbroje pod heraldykę. Wiozłem pierwszego lepszego orła z google.com i najzwyczajniej nałożyłem go na texture żeby zademonstrować do czego zmierzam.
    Jako że takich bajerów wtedy już nie stosowano to problem rozwiązał się sam. Ponadto, WIEM że orzeł jest nowożytny i bynajmniej nie z czasów panowania Jagiełły.
    - jeśli wydaje się komuś że ta tarczka jest "namalowana" to poczekajcie aż zobaczycie całość z specularami, normalmapami i generalnie z możliwością obrócenia kamery. Problem nie istnieje. Patrzysz na nieukończoną, goła texture bez wszelkich blendów i innych dupereli.
    - płaszcz sfotografowany po 30 minutach roboty bardziej jako informacja czym się teraz zajmuje niż końcowy efekt prac. Teraz wygląda dość inaczej (np. właściwe cienie, klamry), jako ciekawostkę dostałem od serbskiego moddera wariant płaszczu z Age of Change wedle którego modyfikuje nasz.
    To co jest na screenie to pozycjonowanie na ramiona w ramach testu na ile zbroi uda się to wcisnąć.

Jeśli się już czym pochwalić to nowymi zbrojami heraldycznymi (z heraldyka wybieraną przez gracza)

Kolorystyka wskazuje na:
    Czerwony - heraldyka (standartowy banner)
    Szary - kolczuga (bez koloru)
    Braz - przeszywanica (kolor tła heraldycznego)

Środkowa zbroja ma texture gotową w jakiś 95%. Reszta ma wspólne elementy, więc robota z górki (jeśli gimp łaskawie przestanie crashować).

Offline Newbie

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 18, 2011, 18:26:12 »
    Kiedy dacie link do downloadu?