Oktawian, następnym razem jak będziesz przekazywał społeczności postępy prac, nie wysyłaj WIPów i projektów testowych z łaski swojej. Zapytaj to Ci zrobię dobrego screena czegoś co już warto pokazać a nie projekty które wystawiam dla zamkniętego grona żeby nie truło mi dupy że się obijam.
Co do narzekań społeczności:
- orzeł na kirysie widoczny na drugim screenie był lekką prezentacją postępu i zapytaniem do Amoresso czy w epoce grunwaldu malowano zbroje pod heraldykę. Wiozłem pierwszego lepszego orła z google.com i najzwyczajniej nałożyłem go na texture żeby zademonstrować do czego zmierzam.
Jako że takich bajerów wtedy już nie stosowano to problem rozwiązał się sam. Ponadto, WIEM że orzeł jest nowożytny i bynajmniej nie z czasów panowania Jagiełły.
- jeśli wydaje się komuś że ta tarczka jest "namalowana" to poczekajcie aż zobaczycie całość z specularami, normalmapami i generalnie z możliwością obrócenia kamery. Problem nie istnieje. Patrzysz na nieukończoną, goła texture bez wszelkich blendów i innych dupereli.
- płaszcz sfotografowany po 30 minutach roboty bardziej jako informacja czym się teraz zajmuje niż końcowy efekt prac. Teraz wygląda dość inaczej (np. właściwe cienie, klamry), jako ciekawostkę dostałem od serbskiego moddera wariant płaszczu z Age of Change wedle którego modyfikuje nasz.
To co jest na screenie to pozycjonowanie na ramiona w ramach testu na ile zbroi uda się to wcisnąć.
Jeśli się już czym pochwalić to nowymi zbrojami heraldycznymi (z heraldyka wybieraną przez gracza)

Kolorystyka wskazuje na:
Czerwony - heraldyka (standartowy banner)
Szary - kolczuga (bez koloru)
Braz - przeszywanica (kolor tła heraldycznego)
Środkowa zbroja ma texture gotową w jakiś 95%. Reszta ma wspólne elementy, więc robota z górki (jeśli gimp łaskawie przestanie crashować).