Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Poprawianie relacji z frakcjami.  (Przeczytany 1329 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    Poprawianie relacji z frakcjami.
    « dnia: Czerwca 09, 2011, 12:35:06 »
    Temat ten założyłem, bo sam wykombinować nie mogłem, co zrobić z wymienionym w temacie problemem.
    Sytuacja wygląda następująco: Mam swoje królestwo (to za dużo powiedziane, ale jednak) i z nikim nie prowadzę wojny (i chwilowo nie chcę tego robić). Równocześnie chciałbym sobie poprawić stosunki z nordami (od nich się wywodzę) bo jak na razie mam tylko 8 pktów relacji i status "obojętny". Jak w czasie pokoju, mogę podwyższyć stopień relacji?
    Obecne 8 pktów zdobyłem poprzez

- "pomoc" lordowi w walce z korsarzami (pomijam fakt, że miał przewagę) - ale to dosyć głupia droga, bo przecież nie będę jeździł za każdym lordem czekając, aż się wpakuje w walkę.
    - i dwukrotne wykonanie misji mojego teścia, żeby wyciągnąć z więzienia kogoś z jego rodziny.

Więcej pomysłów nie mam, a przecież takie zadania nie pojawiają się co chwilę. Nic nie daje wysłanie emisariusza w pokojowych zamiarach. Ani wykonywanie misji w miastach danej frakcji, ani wykonywanie misji lordów.. Co więc mam zrobić, żeby nordowie mnie względnie polubili i mogli być pomocą na wypadek wybuchu wojny?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Poprawianie relacji z frakcjami.
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 09, 2011, 12:59:05 »
    Jeśli prowadzą z kimś wojnę, to dołącz do nich. Inaczej jak poprzez bitwy i uwalnianie jeńców się nie da.

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 23, 2011, 10:56:57 »
    Temat ten założyłem, bo sam wykombinować nie mogłem, co zrobić z wymienionym w temacie problemem.
    Sytuacja wygląda następująco: Mam swoje królestwo (to za dużo powiedziane, ale jednak) i z nikim nie prowadzę wojny (i chwilowo nie chcę tego robić). Równocześnie chciałbym sobie poprawić stosunki z nordami (od nich się wywodzę) bo jak na razie mam tylko 8 pktów relacji i status "obojętny". Jak w czasie pokoju, mogę podwyższyć stopień relacji?
    Obecne 8 pktów zdobyłem poprzez

- "pomoc" lordowi w walce z korsarzami (pomijam fakt, że miał przewagę) - ale to dosyć głupia droga, bo przecież nie będę jeździł za każdym lordem czekając, aż się wpakuje w walkę.
    - i dwukrotne wykonanie misji mojego teścia, żeby wyciągnąć z więzienia kogoś z jego rodziny.

Więcej pomysłów nie mam, a przecież takie zadania nie pojawiają się co chwilę. Nic nie daje wysłanie emisariusza w pokojowych zamiarach. Ani wykonywanie misji w miastach danej frakcji, ani wykonywanie misji lordów.. Co więc mam zrobić, żeby nordowie mnie względnie polubili i mogli być pomocą na wypadek wybuchu wojny?
    Na wypadek wybuchu wojny nie będą pomocą w M&B nie da się zawierać sojuszy ;] chyba, że na zasadzie wróg mojego wroga jest moim przyjacielem
    możesz spróbować wysłać emisariusza z wiadomością "okazania dobrej woli monarsze"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 23, 2011, 11:04:22 »
    Jeżeli jesteście spragnieni sojuszy, to polecam mody, np. Nową Ojczyznę :) Sojusze, rozejmy, pakty obronne... tego w M&B jeszcze nie było ^^

A jeżeli chce się uzyskać pomoc od frakcji, to najlepiej chyba włazić w tyłek królowi i marszałkowi, w końcu to oni decydują.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 23, 2011, 11:07:56 »
    Także Floris Expanded Mod Pack daje możliwości zawierania sojuszy i paktów obronnych i jest bardzo rozbudowaną modyfikacja którą gorąco polecam:)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5