Polecam Soniaki. Jedne z najbardziej wybajerzonych telefonów. Jeżeli uparłbyś się to mógłbyś jeszcze jakiś czas poczekać i kupić sobie Satio - jego cena strasznie spada. Aparat 12 Mpx, duży ekran i inne bajery sprawiają, że moja mama jest nim zachwycona. ;p
Jeżeli jednak nie chcesz czekać to możesz poszukać Xperię 8/10, też naprawdę genialne telefony - miałem z nimi styczność i wiem, że są jednymi z lepszych maszyn.
Na innych smartfonach się nie znam, więc nie pomogę - jestem zakochany w Soniakach i choć nie przepadam za Smartfonami to z góry te 3 modele mogę polecić.
Na Smartfonie radziłbym nie oszczędzać (przynajmniej do pewnego stopnia), lepiej chwilę poczekać i załatwić sobię coś lepszego, niż kupić sobie "Cookie", "Corby'ego" czy inny szajs. Te dwa modele wymienione przeze mnie są, przynajmniej dla mnie, porażkami. Tanie jak cholera, słaba specyfikacja w porównaniu do swoich braci. Ogólnie nie polecam tych "plastixów". ;p
Oczywiście zostaje, także HTC. Firma zbiera same dobre opinie i choć nie miałem HTC w ręku to po specyfikacji, opiniach i cenie mogę je szczerze polecić.
Nic innego nie mam do powiedzenia, bo jeszcze palnę jakąś głupotę - sam nie mam smartfona. Mój obecny foniak to Sony Ericsson Zylo. Design, Walkman i możliwość łatwego modyfikowania sprawia, że ten telefon jest niesamowity. Sam nie mogę wytrzymać nie modyfikując swojego telefonu.
Pozdrawiam!