Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pirates of the Burning Sea  (Przeczytany 10891 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Pirates of the Burning Sea
    « dnia: Maja 27, 2011, 15:54:44 »
    Widzę, że ta świetna pozycja jeszcze nie ma tu swojego temat. A powinna.

Może najpierw troszkę przydatnych linków:
    Strona główna gry
    Angielskojęzyczne poradnik
    Angielskojęzyczna encyklopedia
    Forum polskiej społeczności PotBS

A teraz może co nieco o samej grze...
    Akcja dzieje się na morzu Karaibskim, ograniczonym od północy, zachodu i południa kontynentem amerykańskim a od wschody otwartym na ocean Atlantycki. W samym środku mapy, a wiec i wydarzeń znajduje się archipelag Antyli.
    (click to show/hide)

Gracz zaczyna swoją przygodę od pobrania gry z internetu, niby ponad 7 GB ale łącze jest dobre więc cała operacja odbywa się dość sprawnie. A nawet jeśli nie, naprawdę warto poświęcić te parę godzin.
    Następnie logujemy się na jednym z dwóch serwerów, Roberts (europejski) lub Antigua (amerykański) i przechodzimy do tworzenia swojego pirata lub piratki. Na sam początek, wybór nacji (do wyboru cztery: Wielka Brytania, Francja, Hiszpania lub piraci) i klasy (freetrader, navy oficer lub privateer w przypadku flot narodowych lub buccaneer i cutthroat w przypadku piratów) przy każdej z wybranych opcji jest krótki opis więc z wyborem nie powinno być problemów. I teraz nadchodzi chyba największe wyzwanie, trzeba naszego poszukiwacza przygód ubrać... Wbrew pozorom nie jest to takie proste, wybór mamy naprawdę spory a kombinacji jest ogrom... Po pokonaniu tego wyzwania możemy już cieszyć się grą.

Na początek nie dysponujemy potężnymi okrętami więc z innymi graczami nie mamy się co mierzyć. Nie pozostaje nam nic innego jak liczne zadania udostępniane nam przez rzeszę NPC- ów spotykanych w każdym porcie. Wraz ze wzrostem poziomu zdobywamy coraz lepsze statki i wyposażenie dodatkowe. Ale co to za przyjemność grać samemu...
    Najlepiej wykorzystać potencjał gry z paroma znajomymi, wtedy zadania jak i bitwy morskie zyskują zupełnie nowego wymiaru. Nie przeszkadza nawet to, że gramy z komputerem po przeciwnej stronie, naprawdę potrafi on zaskoczyć i wykonać najmniej spodziewany manewr w najmniej odpowiednim dla nas momencie.

Na mapie wyznaczone są też strefy PvP, w których (jak sama nazwa wskazuje) można powalczyć z innymi graczami (nie polecam tego rozwiązania bez zaopatrzenia się w wysokopoziomowy okręt). Powstają one wokół portów, które próbuje przejąć wroga frakcja, bo oczywiście i to jest możliwe.

Jak wspomniałem, najciekawsza i najbardziej emocjonująca jest gra w zespole. Dlatego jeśli ktoś chętny jest do gry, w ramach 4 Pułku mamy utworzoną już grupę ok. 10 graczy. Większość z nas dopiero rozpoczyna swoja przygodę na morzu Karaibskim więc jeśli ktoś chciałby zostać Wilkiem Morskim zapraszamy na nasze kanały na TSie do wspólnej zabawy. Wspólnie rozwijamy przemysł stoczniowy więc z zaopatrzeniem w nowe, coraz większe okręty nie powinno być problemu:-)

(click to show/hide)

Niech rekomendacją dla tej produkcji będzie to, ze to pierwszy MMORPG, przy którym wysiedziałem dłużej niż 30 minut:-)

Zapraszam i do zobaczenia na morzu!
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 22:57:31 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Pirates of the Burning Sea
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 28, 2011, 13:54:34 »
    Trochę mnie przeraża ciężkość pliku z moim szybkim internetem :D Może przez kolegę dostanę instalkę i napiszę o swoich przeżyciach. Na razie tyle : Gra dość mocno przypomina Voyage Century, grę o tych samych realiach.

Pochwalę się tym, że od razu wiedziałem, gdzie jest miasto Biloxi, kto jaki zajmuje teren przed zobaczeniem mapy :P Grało się parę lat temu w te pirackie gierki..

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 29, 2011, 12:18:56 »
    Hm, chciałbym spróbować, przypominają mi się godziny spędzone nad grą Pirates
    MORMO rządzi

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 29, 2011, 23:50:09 »
    Może być ciekawie. Chętnie się przyłączę do zabawy, właśnie zaczynam pobierać.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 30, 2011, 00:51:03 »
    Jeśli ktoś jest chętny do grupowej zabawy, zapraszam albo prosto na TSa 4 Pułku albo na PW do mnie:-)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 30, 2011, 11:36:26 »
    Również chętnie się przyłączę;]. Właśnie zacząłem pobierać.

Offline Hector

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 31, 2011, 12:46:16 »
    bede wdzieczny jak ktos zalatwi mi torrenta z gra, bo powyzej 2gb nie dam rady w 1 dzien:D
    Native: Hektor

Offline Jabol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 31, 2011, 15:12:00 »
    Luca pomyślcie o gildii :D, ja może później ściągnę. Jedyne co mi się nie podoba to handel. Czytałem, że jest on mało ważny, a freetrader ma skille do walki...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 31, 2011, 15:35:58 »
    Mam parę pytań. ;)
    1) Jak wygląda sprawa z frakcjami/nacjami? Wiem, że są 4, ale czy prowadzą one ze sobą permanentną wojnę i np. gdy osoba X wybierze Francję, a Y Holandię to czy mogą oni grać wspólnie?
    2) Każdy gracz ma swój statek? Czy kilku graczy okrętuje się na jedną łajbę?
    3) Misje są ciekawe, czy to jakieś pomyje "idź, zabij, przynieś"?
    4) Jak jest z mikropłatnościami? Da się bez nich przeżyć?

Co prawda byłoby to drugie MMO, które bym pobrał. ;p Pierwsze, czyli Champions Online, odrzuciło mnie po stworzeniu postaci i nie wiem czy w tym przypadku nie byłoby podobnie, lecz PotBS ma tę przewagę, że jest o piratach, a te klimaty bardzo lubię. :D
    Ostatnia kwestia. Będzie ktoś organizował jakąś frakcję (czy jak to się tutaj nazywa)? Na 4pp raczej nie jestem mile widziany i pewnie ich kamraci nie byliby zbyt szczęśliwy gdybym próbował trudnić się piractwem w ich gronie. :p

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 31, 2011, 15:44:47 »
    Na którym serwerze gracie? Antigua czy Roberts? Bo na Antigua mam bodajże 13 poziomowego cutthroata. Dawno nie grałem stąd luki w pamięci :D

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 31, 2011, 15:46:19 »
    @proud

1) Nie.
    2) Każdy gracz 1 statek.
    3) Tak są ciekawe misje, kilka takich jak podałeś również się znajdzie
    4) Tak. Bez premium 50 lvl. A z premium 65. Ale jakiejś wielkiej różnicy nie ma.

@Jabol
    Jak Luca pisał 4pp ma już grupę (flotę) założoną.

@Roxenheimme
    Roberts (eu)

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 31, 2011, 16:01:53 »
    Ja mam pewien problem... Nie idzie mi się zarejestrować.

Robię wszystko po kolei:
    -Pobieram z oryginalnej strony 60mb plik
    -Instaluję go
    -Po instalacji wyskakuje mi okno do zalogowania, a że nie mam konta chciałem się zarejestrować więc kliknąłem poniżej "Create an account"

I tu jest właśnie problem... Każe mi napisać datę urodzenia, więc pisze i po skończeniu weryfikuje mi kilka sekund aż nagle wyskakuje komunikat:

We're sorry, but you have indicated that you are below the minimum age required for signing up for a Station Account. To continue, you must get help from a parent or legal guardian. If you have received this message in error, please contact Customer Support.

Więc napisałem ze mam te "20 lat" i wyskoczył mi komunikat tylko o innej treści. I nie idzie mi się zarejestrować :(

EDIT: Problem rozwiązany...
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2011, 16:26:47 wysłana przez Wallace »
    Freeedom!!!

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 31, 2011, 21:53:14 »
    juz pobidram z predkoscia 500mb na godzine. Moze juz jutro z wami pogram, tylko dajcie cynka dla jakiej nacji gracie.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 31, 2011, 22:53:37 »
    1) Między frakcjami można tylko handlować więc współpraca jest bardzo utrudniona, wspólnej floty nie da rady stworzyć. Więc raczej preferujemy jedną nację.
    2) Każdy gracz posiada własny okręt. Gracze mogą łączyć się w floty (maksymalnie 6 okrętów/ graczy) i razem polować na przeciwników/ wykonywać misje.
    3) Większość polega w mniejszym lub większym stopniu na walce ale zawsze mają one jakiś kontekst fabularny a czasem zdarzają się naprawdę ciekawe zadania. Choć to kwestia gustu...
    4) Można spokojnie grać bez żadnych płatnych kont, tylko przydaje się wtedy jakaś pomoc od innych graczy choćby przy produkcji statków. Ale tak naprawdę większość bonusów z kont premium można w jakiś sposób zdobyć w grze za odpowiednio dużą ilość dublonów.

Proudzie, nie wiem skąd u ciebie przeświadczenie, że w 4 Pułku jesteś niemile widziany? Zapraszam na TSa 22nd do wspólnej gry, miejsce się na pewno znajdzie:-)
    Od razu ostrzegam wszystkich chętnych, chcesz do nas dołączyć i korzystać z naszej pomocy? Będziesz musiał zaoferować coś w zamian, na dzień dzisiejszy jest to podporządkowanie produkcji (każda klasa w mniejszym lub większym stopniu coś może produkować) potrzebom naszej grupy. W zamian zapewniamy statki i ogólne wsparcie w grze.

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 01, 2011, 11:09:44 »
    to w koncu w jakiej nacji gracie?