Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 860607 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #3090 dnia: Maja 29, 2016, 08:51:56 »
    Mam kilka pytań
    1 Gdzie mogę znaleźć tarczę zjednoczenia
    2 Jak wyłączyć Mrocznych Łowcy
    (click to show/hide)
    Nie da się wyłączyć Mrocznych łowców

Offline Mateusz499

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3091 dnia: Czerwca 02, 2016, 22:01:51 »
    Mod działa dla wersji 1.168 ?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3092 dnia: Czerwca 02, 2016, 22:04:54 »
    Tak.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3093 dnia: Czerwca 10, 2016, 15:47:25 »
    Panowie, podajcie mi taktyki jak na początku zdobyć dobrą armie w krolestwie rhodoków?
    Bo mam zamiar grać Rhodokami i używać tylko piechoty ale zanim zbiore armię ok 50-80 osób, Rhodoccy współplemieńcy rozpierdalają się o pierwszych lepszych bandytów.
    Jeżeli ktos ogarnia królestwo rhodoków to niech mi pomoże, jaką mam obrać taktykę, formacje etc. żeby straty ograniczyć do minimum?
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Kavebern

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3094 dnia: Czerwca 10, 2016, 15:58:27 »
    Ja tam polecam walczyć armią taką różnorodną np: Konnica-Swadi Piechota-Rhodzi itp ale jak już pytasz to ja polecam zainwestować trochę w konnicę i kuszników i robisz tak: konnice dajesz gdzieś z przodu po lewej bardzo daleko by wróg nie brał na nich agro, piechota tam gdzie spawn robisz żeby zwarli szyki a za nimi kusznicy rozluzniony szyk i gdy wróg podchodzi do piechoty to atakujesz od tylu konnicą i piechotą od przodu a kuszników nie ruszasz i cała taktyka którą niszczę wszystko :D a pozniej gdy zbierzesz xp i będziesz miał dużo wojska to tylko piechotę sobie zostawisz jak tak chcesz i walczysz zależnie od twojego upodobania.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3095 dnia: Czerwca 10, 2016, 16:17:29 »
    Dziękuje za pomoc, na pewno zastosuję się do twoich rad.
    A jakie bronie wybrać, żeby wczuć się w takiego Rhodoka?
    Bo myślałem nad Glewią, nadziakiem + tarcza zjednoczenia/ciężki pawęż
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli

Offline Kavebern

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3096 dnia: Czerwca 10, 2016, 22:00:51 »
    Wiesz różnie ja tam broń używam inną zależnie od pola walki.
    Jak umiesz grać młotem to ciśnij nim bo jak może wiesz przebija prawie zawsze blok od góry nawet tarczę.
    Ale w skrócie odpowiadając ja radzę tak:
    Glewia ja tą broń kocham dajcie mi glewie wykoszę wszystkich trochę broń uniwersalna bo długa dosyć szybka i fajne obrażenia.
    Pawęż (duże pole ochrony przed ogniem co jest plusem przed tarczą zjednoczenia)
    Nadziak któryś z tych lepszych chyba wojskowy też fajna broń niepozorna a wali ostro
    No i jakaś fajna pika  i masz fajny set i zależnie od walki możesz coś modyfikować np:
    Obrona zamku preferuję tak: Pika lub coś długiego jak Glewia sojusznicy blokują wejście  a ty tylko spam od góry tak obroniłem zamek 100 wojskiem przed 900+
    Atak zamku tarcza najlepiej dwie i jakaś glewie lub pika
    Zwykła bitwa tarcza nadziak glewia lub pika chyba że walczysz na prawie samą piechotę to możesz wtedy np młot
    itp jak coś to pytaj nie jestem super graczem w mb mam 300h dopiero  jednak na samym Single mam ze 100h i trochę na piracie tak ze 200h spokojnie.
    Więc dobrze myślałeś powodzenia w boju :D

Offline MachoNG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3097 dnia: Czerwca 11, 2016, 19:04:15 »
    Witam. :)
    Mam pewien problem, mianowicie pobrałem ostatnio modyfikację, zainstalowałem i wszystko pięknie chodzi, 60FPS... Niestety po trzech dniach rozgrywki (tych w grze, nie realnych) i ponownym uruchomieniu gry w trakcie walki na polu bitwy czy też na arenie w trakcie turnieju gra zaczyna się ciąć, dźwięk podobnie, a po paru takich ścięciach po prostu wiesza się na amen.
    Czy ktoś wie czym może być to spowodowane?
    Wersja gry to 1.168, więc według tego co przeczytałem powinno działać.
    Sam mam pewne przypuszczenia. W pierwszym poście napisane jest, aby ustawić "AI Formacji", bo inaczej gra może crashować, jednak nie mogę tego nigdzie znaleźć, czy ktoś mógłby mnie nakierować. :)

Offline Kavebern

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3098 dnia: Czerwca 12, 2016, 01:31:03 »
    Masz Mount and blade Pirata... zapewne... innego powodu ja nie widzę może się włączy ktoś co się zna.

Offline MachoNG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3099 dnia: Czerwca 12, 2016, 15:01:43 »
    Masz Mount and blade Pirata... zapewne... innego powodu ja nie widzę może się włączy ktoś co się zna.
    Odczułem to jako obrazę z tym piratem. ;) Grę mam oryginalną na steam. Ustawienia moda już znalazłem, wcześniej nie odpalałem menu obozu. A problem z wieszaniem się gry zniknął po rozpoczęciu nowej rozgrywki.

Offline PanZaraza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3100 dnia: Czerwca 12, 2016, 22:02:32 »
    mógłby ktoś zalinkować posta w którym była ostatnia aktualizacja? bo się nie da znaleźć najnowszej wersji

Offline MachoNG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3101 dnia: Czerwca 12, 2016, 23:28:31 »
    mógłby ktoś zalinkować posta w którym była ostatnia aktualizacja? bo się nie da znaleźć najnowszej wersji

W pierwszym poście masz aktualne linki - działa na 1.168. ;)

Ma ktoś sposób na tych mrocznych rycerzy czy jak oni tam mają? Bo co jakiś czas gnoje mnie znajdą i wytłuką wszystko, jest ich dwa razy mniej, ale takiemu jednemu to 3-4 ludzi rady nie daje. :P

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3102 dnia: Czerwca 13, 2016, 17:47:06 »
    Dużo pikinierów na ich k***ą jazde.
    EDIT: A tak na serio, musisz mieć dużo jednostek lepiej wyszkolonych od Mrocznych Łowców (np. Swadiańscy Rycerze)
    Nie doublepostuj i nie przeklinaj // Lew
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2016, 19:30:34 wysłana przez Lew »

Offline MachoNG

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3103 dnia: Czerwca 13, 2016, 19:12:13 »
    A tak na serio, musisz mieć dużo jednostek lepiej wyszkolonych od Mrocznych Łowców (np. Swadiańscy Rycerze)

Trudno jest dobrze wyszkolić skoro co +-5min muszę wczytywać grę, bo te dziady jeżdżą. :P Tak wiem unikać miast, ale tam też trzeba zaglądać. :D
    A no i wrócił mi ten cholerny problem ze ścinaniem gry, nie wiem co się dzieje.. Na wysokich ustawieniach 60FPS, na niskich 90-100FPS, a mimo to w trakcie walki i tak się lubi pościnać, pościnać gra, aż nagle zaciąć na amen.. Spójność plików gry sprawdzona, wszystko okej. Może to coś z modami, sprawdzę potem jak działa podstawka.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #3104 dnia: Czerwca 14, 2016, 21:57:35 »
    Jak widzisz Mrocznych obok ciebie, leć do pierwszego lepszego miasta/zamku żeby tam przenocować ;)