Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861521 razy)

Opis tematu:

Offline werbix

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #3000 dnia: Października 23, 2015, 19:36:22 »
    Siemka mam problem z tym jak jestem marszałkiem dajmy na to swadii i zdobędę jakiś zamek lub miasto i nie chce żeby go dostac to klikam ta druga opce co jest pod  proś króla o zamek i jak to klikam  to jakiś script wywala mi i nie ma wogule w nim żołnierzy a powinno chyba być aksomo możesz dać mi jakiś update do tego

Pierwsze ostrzeżenie (na razie pisemne) za brak poszanowania dla języka ojczystego.
    Gragon.
    « Ostatnia zmiana: Października 28, 2015, 05:04:48 wysłana przez Gragon »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3001 dnia: Października 25, 2015, 11:19:44 »
    Akosmo nie ma już MS Nowej Ojczyzny, więc raczej za dużo nie zrobi. Co rozumiesz przez "skrypt wywala"?

Offline werbix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3002 dnia: Października 25, 2015, 11:35:28 »
    Gdy wchodzę w menu zamku lub miasta to mi się pojawia na czerwono skrypt zaczyna się  i takie 3 linijki jakiś kodów czy nw co to jest oczywiście jak w zamku niema ani jednego żołnierza lub nikt tego zamku nie posiada

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3003 dnia: Października 25, 2015, 11:42:09 »
    No dobrze, ale jaka jest treść tych trzech linijek kodów. Nikt tego zamku nie posiada, bo zawsze tuż po podbiciu zamku król w WB "zasięga rady" lordów ze swojej frakcji.

Offline werbix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3004 dnia: Października 25, 2015, 12:02:02 »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #3005 dnia: Października 25, 2015, 16:05:32 »
    Pół minuty na internecie i voila - http://www.mb-jp.net/index.php?%3Aoriginal%2FPerisno%2Fgame_menus.csv. Albo nic nie robiący komunikat, albo w twojej wersji nie działa blokowanie zabierania jednostek, z powrotem z bezpańskiej posiadłości. W sensie w poprawnie działającej wersji jak wsadzisz tam kogoś, to nie możesz wyciągnąć.

Offline werbix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3006 dnia: Października 26, 2015, 17:36:10 »
    czyli co ja mam z tym zrobić żeby mi się to nie pojawiało a po drugie jak dam jednostki do zamku to nie mogę je wyciągnąć jak dostane od króla to wtedy  mogę wyciągnąć z zamek ale po prostu po oblężeniu zamku . być tak że kilka jednostek z frakcji a ja tego nie mam dopiero jak dam swoje to zamek wtedy ma garnizon :D
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2015, 19:42:34 wysłana przez werbix »

Offline Dzakri

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3007 dnia: Października 29, 2015, 16:36:20 »
    Witam
    Czy mógłbym prosić o transfer na portalu "Chomikuj" ?
    Pozdrawiam

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #3008 dnia: Października 29, 2015, 16:50:12 »
    Witam
    Czy mógłbym prosić o transfer na portalu "Chomikuj" ?
    Pozdrawiam
    Proszę bardzo

Offline Dzakri

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3009 dnia: Października 29, 2015, 16:53:46 »
    Bardzo dziękuje
    Pozdrawiam

Offline Kpt.Corvus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3010 dnia: Października 29, 2015, 19:27:07 »
    Witam wszystkich tutaj obecnych wojowników. (Płci żeńskiej również.)
    Od dłuższego czasu zagrywałem się w paczkę Florisa i, co oczywiste, Nową Ojczyznę. Moim skromnym zdaniem, są one najlepsze do grania. No, a przeczesując bezkresy internetu wpadłem na zwiastuny M&B II i opis na GRYOnline. I tak nagle oglądając zwiastuny przypomniało mi się kilka dobrych, najlepszych, rzeczy z tych dwóch modyfikacji. Więc zrodził się, w mej zakutej pale, pomysł. Pomysł, aby połączyć te dwa świetne twory w jeden, oczywiście na użytek własny. Niestety, nie posiadam żadnej wiedzy na temat modowania więc plan, no cóż, upadł... Dość szybko, właściwie zaraz po tym jak powstał.  Liczę jednak na to, że ostanie się tylko na podmiance plików na inne. I, co chyba oczywiste bo bym tutaj nie pisał, pomocy kogoś z tutaj obecnych, kto grzebał w plikach gry i wie który jest możliwie od czego. Ewentualnie sam autor, o ile, jeszcze mógłby wyrazić zgodę na taki czyn/świętokradztwo. Swoją prośbę po pomoc motywują chęcią stworzenia powyższej hybrydy. Jeżeli ktoś zgodzi się pomóc, będę niezmiernie wdzięczny. Jeżeli nikt nie pomoże, a autor nie wyrazi zgody... No cóż, nie pozostanie mi nic innego jak zaprzestać owego pomysłu i uszanować wolę twórcy.
    Pozdrawiam, Kpt.Corvus.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #3011 dnia: Października 30, 2015, 14:17:46 »
    Witam wszystkich tutaj obecnych wojowników. (Płci żeńskiej również.)
    Od dłuższego czasu zagrywałem się w paczkę Florisa i, co oczywiste, Nową Ojczyznę. Moim skromnym zdaniem, są one najlepsze do grania. No, a przeczesując bezkresy internetu wpadłem na zwiastuny M&B II i opis na GRYOnline. I tak nagle oglądając zwiastuny przypomniało mi się kilka dobrych, najlepszych, rzeczy z tych dwóch modyfikacji. Więc zrodził się, w mej zakutej pale, pomysł. Pomysł, aby połączyć te dwa świetne twory w jeden, oczywiście na użytek własny. Niestety, nie posiadam żadnej wiedzy na temat modowania więc plan, no cóż, upadł... Dość szybko, właściwie zaraz po tym jak powstał.  Liczę jednak na to, że ostanie się tylko na podmiance plików na inne. I, co chyba oczywiste bo bym tutaj nie pisał, pomocy kogoś z tutaj obecnych, kto grzebał w plikach gry i wie który jest możliwie od czego. Ewentualnie sam autor, o ile, jeszcze mógłby wyrazić zgodę na taki czyn/świętokradztwo. Swoją prośbę po pomoc motywują chęcią stworzenia powyższej hybrydy. Jeżeli ktoś zgodzi się pomóc, będę niezmiernie wdzięczny. Jeżeli nikt nie pomoże, a autor nie wyrazi zgody... No cóż, nie pozostanie mi nic innego jak zaprzestać owego pomysłu i uszanować wolę twórcy.
    Pozdrawiam, Kpt.Corvus.

Z przykrością stwierdzam, że nie obędzie się na żadnej podmianie plików. Modowanie dla początkujących to ciężki kawałek chleba, nawet gdyby autor wyraził na to zgodę i byłbyś obeznany w temacie, to połączenie 2 rozbudowanych modów jest bardzo trudnym zadaniem. Tu nie chodzi o podmianę plików, tu trzeba wklejać, zamieniać, usuwać odpowiednie linie kodu w odpowiednich plikach, odpowiednio zorganizować tekstury i modele. Niestety, nawet gdyby ktoś podjął się owego zadania, to miałby (nie oszukujmy się) co najmniej pół roku roboty. Mowa tu oczywiście o zaawansowanym modderze, bo jeśli chodzi o użytkowników, którzy dopiero zaczynają przygody z modowaniem i nie potrafią korzystać jeszcze z module system, to takie łączenie modyfikacji trwało by znacznie dłużej. Jeśli jednak naprawdę tego chcesz, to możesz znaleźć jakiegoś moda, który łączy różne rzeczy z tych 2 modów. W tym celu polecam zgłosić się do tego działu.

Pozdrawiam,
    Garedyr

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3012 dnia: Października 30, 2015, 15:18:18 »
    Ja bym w ogóle wyszedł od tego, że MS NO przepadło i jakiekolwiek dywagacje o łączeniu czegokolwiek nie mają sensu :P

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #3013 dnia: Października 30, 2015, 15:28:11 »
    Ja bym w ogóle wyszedł od tego, że MS NO przepadło i jakiekolwiek dywagacje o łączeniu czegokolwiek nie mają sensu :P

Z tym akurat się nie zgodzę. Jeśli ktoś posiada zgodę autora oraz dekompilator plików gry, to może próbować. :P

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Kpt.Corvus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3014 dnia: Października 30, 2015, 18:18:14 »
    W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak, w wolnym czasie, nauczyć się programowania i zrobić sobie tę, idealną według mnie, hybrydę. Dziękuję za odpowiedź.