Witam, przeszukałem prawie cały temat, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na 2 pytania. Bardzo proszę o pomoc :)
1) Jak zmienić/poprawić liczbę denarów u kupców? Niektóre zbroje np. Mrocznych Rycerzy mają wartość 6-7k, a kupcy mają 2000 czasem 4000. Czasem zastępuje te pieniądze dając sobie np 2k ale uczciwie :) taki dill mam zbroje za 6k sprzedaje za 4k(bo tylko tyle ma kupiec) i dodaje sobie 2k. Chciałbym żeby kupcy mieli minimum 10k przy sobie, bo takie zabawy z cheatami mnie wkurzają ;)
2) Jak zostać królem? (wiem że pełno tego wszędzie, ale i tak nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi)
Jestem marszałkiem w królestwie Nordów, ale nie powodzi nam się za dobrze, bo król jest bardzo agresywny :(
Cały czas podbijam nowe zamki, robię kompanie i oczywiście zostawiam część wojska po podbiciu zamku :)
Król ciągle wypowiada wojny z góry skazane na porażkę np Swadianie, Vaegirzy i kolejne państwa (czasem są nawet 3 albo 4 wojny naraz)
Wszyscy lordowie mnie lubią i mam żone. Chciałbym zostać królem ale nie wiem jak, chciałbym troszkę zmienić polityke państwa agresorów na bardziej ekonomiczną - jedna wojna wystarczy :)
Wiem, że w menu oszustw dodana jest możliwość narzucenia każdej frakcji dany styl gry. No ale bycie królem to co innego :D
3) Chciałbym dopytać jeszcze, na czym polega rekrutowanie jednostek 800/dzień w zamku? Wydaje mi się, że trace troche moda nie korzystając z tej opcji.
Chciałbym dodać na koniec, że pomysł na prosty dostęp do rekrutowania korsarzy i łowców jest... no brak mi słów. Tak wspaniały, że gdyby była jeszcze możliwość rekrutowania chłopów w taki sposób, albo gdyby był specjalny "generał" jak kanclerz od zbierania wojska po wioskach, to by przebił wszystko.
Tak się jaram tym modem jak żadną inną grą :D
Bardzo proszę o odpowiedzi :)