Jeśli ogarniasz troop editora:
1. Włączasz troop editor.
2. W okienku zamiast "troops" wybierasz "party_templates"
3. Wybierasz mrocznych łowców identycznie, jak to się wybiera jednostki w przypadku troops.
Manipulujesz, żeby przestali być groźni (np. usuwasz wszystkich i dajesz jednego farmera (nie wiem jak by się zachowało przy kompletnie pustym oddziale) albo zostawiasz po jednym każdego rodzaju) - do tego nie jest wymagany zaawansowany angielski :-)
4. Oczywiście Update, Save
5. Ta-da! Od teraz pojawiać się już będą tylko tacy, jakich ustawiłeś. Pozostałych już istniejących wystarczy, że wytniesz. Nawet na kodach.
Jeśli nie ogarniasz, troop editora lub pierwsze słyszysz o takim programie, to napisz na pw, to Ci wszystko po kolei wytłumaczę :-) (aczkolwiek tu gdzieś był dobry poradnik).
Aczkolwiek ja tego osobiście nie rozumiem z tym usuwaniem. Znaczy, ja sobie zdrowo przerobiłem NO - zamiast Swadii mam RON, rhodowków Szwedów, vaegirów zmieniłem na Moskali, których trzepanie Polską zdrowo odstresowuje :-), Sarranidów na Turasy, Nordów na "Mroczny Kult", a słowian na Gondor, no a zamiast mrocznych łowców mam tatarskich i moskiewskich najeźdźców (trochę przekokszonych jak na realia, żeby nie było za łatwo). I mam zabawę :-) Ale na innym silniku niż NO sobie tego nie wyobrażam, bo Akosmo zrobił świetną robotę.