Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861314 razy)

Opis tematu:

Offline Markoz.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2640 dnia: Maja 05, 2014, 20:00:17 »
    Przecież mroczni łowcy to świetny sposób na farmienie denarków i odbijanie całych armii. Na moje to za pomocą troop editora i innych programów ich nie usuniesz. Będziesz musiał grzebać w MS, którego nawet Akosmo nie ma.

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2641 dnia: Maja 05, 2014, 20:04:15 »
    Z tego co ja wiem usunąć się ich nie da ale można zmienić ich stosunek z wrogiego na neutralny i nie będą nam przeszkadzać. Chyba da się to zrobić też troop editorem xd 

Offline nowak080

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2642 dnia: Maja 05, 2014, 20:09:07 »
    ja ich nie chcę bo napadają na moje karawany, na mapie jest kilka oddziałów które liczą ponad 3000 wojaków, nie mam możliwości rozwinięcia się, zresztą jest to spore ograniczenie na sandbox który oferuje nam ten mod. W jaki sposób mam zmienić ich stosunek kolego? Bo nie mam pojęcia gdzie grzebać. Nadal w tym party templates ?

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2643 dnia: Maja 05, 2014, 22:49:58 »
    Jeśli ogarniasz troop editora:

1. Włączasz troop editor.
    2. W okienku zamiast "troops" wybierasz "party_templates"
    3. Wybierasz mrocznych łowców identycznie, jak to się wybiera jednostki w przypadku troops.
    Manipulujesz, żeby przestali być groźni (np. usuwasz wszystkich i dajesz jednego farmera (nie wiem jak by się zachowało przy kompletnie pustym oddziale) albo zostawiasz po jednym każdego rodzaju) - do tego nie jest wymagany zaawansowany angielski :-)
    4. Oczywiście Update, Save
    5. Ta-da! Od teraz pojawiać się już będą tylko tacy, jakich ustawiłeś. Pozostałych już istniejących wystarczy, że wytniesz. Nawet na kodach.

Jeśli nie ogarniasz, troop editora lub pierwsze słyszysz o takim programie, to napisz na pw, to Ci wszystko po kolei wytłumaczę :-) (aczkolwiek tu gdzieś był dobry poradnik).

Aczkolwiek ja tego osobiście nie rozumiem z tym usuwaniem. Znaczy, ja sobie zdrowo przerobiłem NO - zamiast Swadii mam RON, rhodowków Szwedów, vaegirów zmieniłem na Moskali, których trzepanie Polską zdrowo odstresowuje :-), Sarranidów na Turasy, Nordów na "Mroczny Kult", a słowian na Gondor, no a zamiast mrocznych łowców mam tatarskich i moskiewskich najeźdźców (trochę przekokszonych jak na realia, żeby nie było za łatwo). I mam zabawę :-) Ale na innym silniku niż NO sobie tego nie wyobrażam, bo Akosmo zrobił świetną robotę.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2644 dnia: Maja 05, 2014, 23:02:48 »
    Albo za pomocą Morgh's Editora. Wydaje mi się, że wystarczy im zmienić typ osobowości (czy jakoś tak :P). Dokładnie napiszę rano, zmęczony już jestem.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2645 dnia: Maja 06, 2014, 15:23:09 »
    Panowie i panie da radę zwiększyć jakoś siłę frakcji

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2646 dnia: Maja 06, 2014, 15:40:21 »
    A po co? Jak na mój gust, oddziały i tak są już ździebko za duże, przez co bitwy się czasem ciągną w nieskończoność, a kampania w liczbie 5000 ludzi i to na najwyższym ulepszeniu przeciw mojej twierdzy niezbyt by mi się uśmiechała... No i abstrahuję od kwestii żołdu - kupcy i tak od dawna nie wyrabiają z kupnem tego, co im przywożę, więc tak naprawdę w handlarza dobrami się już bawić za bardzo nie można, bo zbyt niski zysk i kolejny problem z kasą u kupców, a gra zbiega na sprzedawaniu śmiecia z jednej bitwy w 3 miastach... Gdybym nie zbalansował u siebie cen na minus, to pewnie by mi się gra znudziła...

No, ale jak tak Ci zależy, to dodaj w troopeditorze np. nowe super-dokokszone formacje z żołdem takim, że sam nigdy byś ich nie kupił i tylko oszukujący komputer może ich utrzymać i podrasuj dodatkowo jeszcze istniejące :-) Ale gwarantuję, że Ci się to znudzi :-)

No i możesz też np. zmienić liczbę/skład bandytów czy mrocznych rycerzy, jak napisałem trochę wyżej.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2647 dnia: Maja 06, 2014, 19:05:25 »
    A po co? Jak na mój gust, oddziały i tak są już ździebko za duże, przez co bitwy się czasem ciągną w nieskończoność, a kampania w liczbie 5000 ludzi i to na najwyższym ulepszeniu przeciw mojej twierdzy niezbyt by mi się uśmiechała... No i abstrahuję od kwestii żołdu - kupcy i tak od dawna nie wyrabiają z kupnem tego, co im przywożę, więc tak naprawdę w handlarza dobrami się już bawić za bardzo nie można, bo zbyt niski zysk i kolejny problem z kasą u kupców, a gra zbiega na sprzedawaniu śmiecia z jednej bitwy w 3 miastach... Gdybym nie zbalansował u siebie cen na minus, to pewnie by mi się gra znudziła...

No, ale jak tak Ci zależy, to dodaj w troopeditorze np. nowe super-dokokszone formacje z żołdem takim, że sam nigdy byś ich nie kupił i tylko oszukujący komputer może ich utrzymać i podrasuj dodatkowo jeszcze istniejące :-) Ale gwarantuję, że Ci się to znudzi :-)

No i możesz też np. zmienić liczbę/skład bandytów czy mrocznych rycerzy, jak napisałem trochę wyżej.
    Chodzi mi bardziej o to, że dana frakcja (np.Nordowie)była silniejsza od reszty frakcji.Jednym słowem, żeby byli najsilniejsi (oczywiście bez przesady).

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2648 dnia: Maja 06, 2014, 19:15:10 »
    Zwiększ staty ich jednostkom i lordom?

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2649 dnia: Maja 06, 2014, 19:30:42 »
    No, jak wyżej - zmień im sprzęt, jak nie chcesz, to w item edytorze podrasuj np. typowe dla nordów topory żeby ciachały mocniej albo zbroje lepiej chroniły (nota bene nordowie są jak na mój gust zdecydowanie przekokszeni)

Offline GraczFlorisModa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2650 dnia: Maja 06, 2014, 21:56:26 »
    Acosmo

Dzięki !!!

Teraz gram w Nową Ojczyznę bez błędów i errorów!

Jesteś Super!

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2651 dnia: Maja 07, 2014, 04:36:36 »
    1.191w2 Koniec wrzuciłeś na rapida skąd nie mogę pobrać czekałem nawet godzine na drugie pobranie ale drugi raz kazalo mi odświeżyć formularz, albo na 3gb.pl skąd też nie mogę pobrać ,czy mógłbyś specjalnie dla mnie wrzucić go na mediafire? Byłbym bardzo wdzięczny. Kiedyś mogłem z łatwością pobierać 1.185 a teraz , to nawet tej wersji pobrać nie mogę ;/.
    A ile ja mam mieć kont co? Po pierwsze linki nie wygasają na rapidu. Jest to nowa stronka i cały czas w budowie, dlatego czasami nie można pobrać plików. Co do mediafire to mam tam konto ale nie będę dzielił moda na party po ileś tam mega (zapomniałem jaki jest limit wielkości pliku). Jak macie zewnętrzne IP to pomyślcie trochę, przecież wystarczy wyłączyć neta, odświeżyć stronę i potem włączyć internet i znowu odświeżyć stronkę i będzie odliczać odnowa, poza tym można tam wznawiać pobieranie. Rapidu ma długą umowę więc nie powinno tak szybko skończyć jak egofiles.

Acosmo

Dzięki !!!

Teraz gram w Nową Ojczyznę bez błędów i errorów!

Jesteś Super!
    Acosmo wie że jest super ale jeszcze tak się nie uśmiechaj bo jeszcze będziesz mnie przeklinał (jak ci tam wyżej) za mrocznych i inne tam sprawy.

YODA radzi co zrobić by na mrocznych nie narzekać:
    (click to show/hide)

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2652 dnia: Maja 07, 2014, 07:36:54 »
    Zwiększ staty ich jednostkom i lordom?
    powiedz jak to zrobić bo jestem tępy

No, jak wyżej - zmień im sprzęt, jak nie chcesz, to w item edytorze podrasuj np. typowe dla nordów topory żeby ciachały mocniej albo zbroje lepiej chroniły (nota bene nordowie są jak na mój gust zdecydowanie przekokszeni)
    w item edytorze nie da rady podrasować sprzętu (item edytor nie działa na Nowej Ojczyźnie)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2653 dnia: Maja 07, 2014, 10:04:20 »
    Najbezpieczniej byłoby zmodyfikować MS, ale jest lost in action, więc ja na twoim miejscu sprawdziłbym, czy działają z NO edytory wojsk. A tutki do nich są nawet na forum.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2654 dnia: Maja 07, 2014, 12:20:55 »
    Najbezpieczniej byłoby zmodyfikować MS, ale jest lost in action, więc ja na twoim miejscu sprawdziłbym, czy działają z NO edytory wojsk. A tutki do nich są nawet na forum.
    Proszę podaj mi link, czy coś tam do tych tutków, bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć.