Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861567 razy)

Opis tematu:

Offline kotvik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2625 dnia: Maja 03, 2014, 18:43:41 »
    Czy postać ma poziom większy niż 1? bo to rekrutów chcę szkolić- tak ma większy poziom. Chyba, że to jakoś inaczej działa niż w podstawce? Tam wystarczyło np czekać w obozie i doświadczenie samo leciało. Tutaj mam tylko na koniec dnia raport o moralach oddziału.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2626 dnia: Maja 03, 2014, 18:46:33 »
    a to nie wiem :P

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2627 dnia: Maja 03, 2014, 20:06:41 »
    Mam dwa, krótkie pytania.

Pierwsze, wcześniej już zresztą poruszone, pozostawione bez odpowiedzi - Co z tą zbroją zjednoczenia? W poprzednich wersjach wyglądała cudownie, można było ją wychwalać od stóp do głów i takie pierdoły. Z postaci zrobił się prawdziwy terminator, tymczasem w 1.192w2 mamy klapę. Opancerzenie platfusa - świetne. Nakrycie na łeb - świetne. Nawet skarpetki są idealne, tak jak w starszych wersjach NO. Tymczasem jeśli chodzi o sweterek (kirys, napierśnik - jak kto woli) to już nie jest tak kolorowo, gdy spoglądamy na naszego bohatera wydaje nam się że mamy przed oczami średniowiecznego hipstera a nie rycerza. Szkoda, oj szkoda.

Tutaj kieruje pytanie do Akosmo, ewentualnie osób znających modding od podszewki. - Dałoby się podmienić nową teksturę zbroi zjednoczenia na tą starszą? - Pobieranie starszych wersji NO jest mi niestraszne, z góry mówię! Nie chce tylko czegoś poknocić.

Druga sprawa - Jestem casualem, wieje ode mnie casualowatością, pomimo tego że gram na normalnym poziomie wychodzę z zapytaniem: Da radę przywrócić rekrutowanie jednostek wyższego poziomu? - Przypuśćmy sytuacje - relacje z Azgad na 100 pkt. Ludzie stawiają mi tam pomniki i inne pierdoły tego typu, mogę co jakiś czas zrekrutować piechurów/bojówkarzy a nawet zbrojnych, a niekoniecznie tylko chłopów. Dałoby się to jakoś przywrócić bez grzebania w Module, którego już nie ma?

Wszystko na użytek własny, oczywiście. Pozdrawiam!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2628 dnia: Maja 03, 2014, 20:35:04 »
    1. O ile model zbroi jest ten sam (starą wersję NO wywaliłem dawno z kompa i nie pamiętam) to wystarczy podmienić tekstury zbroi.
    2. Jedyny sposób wymaga grzebania w MS, a do NO nie ma go nawet aksomo. Była jeszcze opcja w TweakMB co do zmian w rekrutacji wysokolevelowych jednostek, ale ten program chyba pisał od nowa pliki .txt, więc nie polecam, bo zepsujesz sobie moda.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2629 dnia: Maja 04, 2014, 06:08:06 »
    Czy postać ma poziom większy niż 1? bo to rekrutów chcę szkolić- tak ma większy poziom. Chyba, że to jakoś inaczej działa niż w podstawce? Tam wystarczyło np czekać w obozie i doświadczenie samo leciało. Tutaj mam tylko na koniec dnia raport o moralach oddziału.
    Będziesz walczył to i będzie xpek na koniec dnia do podziału, nie będziesz walczył to nie będzie doświadczenia na koniec dnia.

Tutaj kieruje pytanie do Akosmo, ewentualnie osób znających modding od podszewki. - Dałoby się podmienić nową teksturę zbroi zjednoczenia na tą starszą? - Pobieranie starszych wersji NO jest mi niestraszne, z góry mówię! Nie chce tylko czegoś poknocić.

Druga sprawa - Jestem casualem, wieje ode mnie casualowatością, pomimo tego że gram na normalnym poziomie wychodzę z zapytaniem: Da radę przywrócić rekrutowanie jednostek wyższego poziomu? - Przypuśćmy sytuacje - relacje z Azgad na 100 pkt. Ludzie stawiają mi tam pomniki i inne pierdoły tego typu, mogę co jakiś czas zrekrutować piechurów/bojówkarzy a nawet zbrojnych, a niekoniecznie tylko chłopów. Dałoby się to jakoś przywrócić bez grzebania w Module, którego już nie ma?
    ONE - możesz skopiować z starszej wersji z pliku item_kinds1.txt model zbroi (szukaj - itm_guardian_body)
    przykład - to jest wpis z najnowszej wersji:  itm_guardian_body Zbroja_Zjednoczenia Zbroja_Zjednoczenia 1  ak_nozbroja_a 0  16781325 0 18000 704643238 22.000000 100 0 70 38 0 0 0 0 0 0 0 0
     0
    0
    Zamień to pogrubione, tylko się nie pomyl bo będzie klapa! czyli nie będzie zbroi, nie będzie wczytania gry i nie będzie nawet uruchomienia moda.
    TWO - Da jeśli wyłączysz frakcyjną rekrutację w opcjach.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2630 dnia: Maja 04, 2014, 17:41:08 »
    Ej, panowie. Kieruje do was bardzo prywatne pytanie. Jestem już koło 400 dnia, wszystko fajnie, ładnie, pięknie ale...moja postać przeżywa kryzys wieku średniego, po wczytaniu save'a całkowicie wyłysiała, wygląda jak leming jakiś i nie jest to wielkim problemem, oprócz jej kuriozalnego wygląda. Pytanie, da się zmienić wygląd postaci, przynajmniej gdzieś w opcjach? - Drugie pytanie: Na starszych wersjach pojawiał się ten problem już nieraz, teraz jednak jego odmiana jest łagodniejsza, bo postać po prostu łysieje i wygląda wręcz okropnie. Kiedyś pojawiały się bugi, takie jak:

- Zbroja zjednoczenia przestaje dodawać statystyki (+0 do wytrzymałości)
    - Nadzy urzędnicy, (szambelan i konstabl)

Wiadomo czym to jest spowodowane? Menu cheatów ani razu nie zostało włączone podczas mojej gry.

Dziękować, dobranoc.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2631 dnia: Maja 04, 2014, 17:50:51 »
    Jeśli chcesz zmienić wygląd postaci to wejdź w statystyki i kliknij LPM na wizerunek swojej postaci.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2632 dnia: Maja 04, 2014, 17:54:28 »
    Cytat: Markoz.
    Dziękować, dobranoc.
    Tak wcześnie idziesz spać. Przed dobranocką? Aaa... zapomniałem, że już nie lecą w TVP. No to trudno.
    Możesz zmienić wiek postaci w menu postaci (kliknij na nią). Co do bugów, to mi urzędnicy nie robili się nadzy, lol. Jeśli chodzi o zbroję zjednoczenia, to rzeczywiście, zdarzyło mi się tak raz.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #2633 dnia: Maja 04, 2014, 21:00:10 »
    Tak wcześnie idziesz spać. Przed dobranocką? Aaa... zapomniałem, że już nie lecą w TVP. No to trudno.

Zbędny komentarz. Niewykluczone, że zaplanował, że zajrzy tu jutro lub po prostu nie jest w stanie tego zrobić dzisiaj.

- Zbroja zjednoczenia przestaje dodawać statystyki (+0 do wytrzymałości)
    - Nadzy urzędnicy, (szambelan i konstabl)

Oba błędy mi również wystąpiły. Niestety rozwiązania nie znalazłem.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Maliton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2634 dnia: Maja 05, 2014, 15:42:40 »
    1.191w2 Koniec wrzuciłeś na rapida skąd nie mogę pobrać czekałem nawet godzine na drugie pobranie ale drugi raz kazalo mi odświeżyć formularz, albo na 3gb.pl skąd też nie mogę pobrać ,czy mógłbyś specjalnie dla mnie wrzucić go na mediafire? Byłbym bardzo wdzięczny. Kiedyś mogłem z łatwością pobierać 1.185 a teraz , to nawet tej wersji pobrać nie mogę ;/.

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2635 dnia: Maja 05, 2014, 15:54:30 »
    Masz rację. Niestety linki wygaszają się i trzeba gdzie indziej wrzucać. podłączam się do twojego pytania.

Offline Maliton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2636 dnia: Maja 05, 2014, 16:31:51 »
    ha ha po 2 godzinach za trzecim razem mi się udało :D

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2637 dnia: Maja 05, 2014, 17:27:49 »
    Heh szczęściaż mi jeszcze się nie udało wersji 1.9 ściągnąć ;p

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2638 dnia: Maja 05, 2014, 19:45:00 »
    Tu macie darmowy transfer 70gb http://chomikuj.pl/maniek999451/Mody+pod+M*26B+Warband

strona 174

Offline nowak080

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2639 dnia: Maja 05, 2014, 19:55:00 »
    kurde, pomóżcie mi bo mnie zaraz szlag jasny trafi. Próbuję usunąć tych mrocznych łowców z gry za pomocą Troop editor, wchodzę w Party templates i wyszukuje linijkę za nim odpowiedzialną (w moim wypadku jest pod numerkiem 8), ustawiam im wszystko na none, wzorując się na tych ustawieniach spod numerka 0, następnie u góry klikam update oraz save, zaczynam nową grę i ta jednostka nadal występuje. stwierdziłem, że może nie da się jej usunąć w ten sposób.

Dlatego jestem tutaj, powiedzcie proszę w jaki sposób mogę usunąć jednostkę Mrocznych Łowców, całkowicie.

Moja cierpliwość się wykończyła i zacząłem korzystać z cheatów :(